זקוקה לעצה

ציפורה56

New member
זקוקה לעצה

שלום, אני אמא לשלושה ילדים, לפני כשנה גיליתי שהבן האמצעי שלי הוא הומו, הוא מעולם לא פתח את הנושא איתי, אך יש דברים שהשתיקה יפה להם. לבני יש כניסה נפרדת לבית ובחודשים האחרונים אני שומעת כמעט כל לילה, גברים נכנסים בשעות מאוחרות ויוצאים אחרי כשעה, איני יודעת מה לעשות, מצד אחד איני רוצה להתערב בחייו של בני ורוצה לשמור על פרטיותו אך מצד שני אני חוששת לו, איני יודעת אם הוא משתמש באמצעי מניעה, אם הוא הולך להבדק מידי פעם. האם תוכלו לייעץ לי כיצד אני יכולה לפתוח את הנושא איתו, מבלי שירגיש שאני חודרת לפרטיותו? תודה.

כאן הם

New member
את ברוגז איתו? הוא חירש?

אני לא מבין למה את אוכלת את עצמך מדאגות, ממש סתם. האם את ברוגז עם הבן שלך ולא מדברת איתו? בטח שלא. אז תשאלי אותו. ואת גם יכולה להגיד לו דברים, כולל את דעתך. תשאלי: "אתה עושה סקס מזדמן? אתה שומר על עצמך ממחלות מין?" תגידי לו: "סקס מזדמן עם גברים שונים ורבים זה רק מספק באופן זמני. אני מעדיפה שתמצא לך בחור נחמד למערכת יחסים על בסיס אמיתי ואהבה." ותוסיפי את דעתך על כל הנושא. מה את מפחדת מהבן שלך? מה הוא לא אומר לך את דעתו לגבייך? אז למה את לא יכולה להגיד את דעתך? את מבינה ויודעת פי 1000 ממנו. הוא עדיין באחריותך ויכול ללמוד המון ממך. הוא לא חירש והוא ישמע את מה שאת אומרת אפילו שהוא אולי יעמיד פנים או יגיד שהוא "לא מסכים". לא צריכים לפחד מהילדים שלך. נ.ב. לגבי "אם הוא הולך להבדק מידי פעם": יותר חשוב להמנע. בדיקה זה רק אישור (מאוחר מידי) שחטפת משהו. אין צורך אפילו להבדק אם נמנעים מלכתחילה. רענן

היי

לפני שאענה לך הייתי שמח לשמוע בן כמה בנך, מאחר שיש הבדל גדול בהתנהלות עם נער בן 15 ועם גבר בן 20+. אישית אני חושב שאם הוא נער יש מקום לדבר עימו לגבי נושאים כמו מין בטוח וכו', אך אם הוא גבר בוגר נראה לי שאת הרכבת הזאת פספסת, ושעלייך לסמוך עליו שהוא שומר על עצמו. בכל מקרה נשמע שטוב יהיה אם תפתחו את נושא נטייתו המינית, וכל הכבוד לך על שאת מעוניינת לעשות זאת בצורה הנעימה ביותר עבור שניכם! מאחל לכם הצלחה בכל מקרה!

התנהגות מינית בטוחה ואחראית

לא קשורה לנטיה מינית. אני חושבת שאת יכולה לשתף אותו בכך שאת ערה לכך שיש לו חיי חברה פעילים, ולדבר איתו על החשיבות של מין בטוח. יחד עם זאת, נראה לי שכדאי למצוא דרך לשתף אותו שאת יודעת שהוא הומו. זה רק עשוי לקרב ביניכם ולאפשר לדבר באמת ולא להיות עם מסיכות.

ציפורה56

New member
תודה על העצות

קודם כל טוב לדעת שיש פה מי שמקשיב ורוצה לעזור, אני ממש מודה לכם. אני בהחלט אדבר עם בני על הנושא, גם אם הוא לא כל כך נעים ואיני יודעת איך לפתוח את הנושא בפניו. יש לי שאלה נוספת, האם אתם יודעים היכן ניתן לבצע את הבדיקה? אני מתגוררת בחולון. והאם הבדיקה אכן אפקטיבית אם ממשיכים לקיים יחסים? אני באמת מודה לכם.

שדמת

New member
בדיקות איידס

באתר הבא יש רשימת מקומות שבהם אפשר להבדק: http://www.aidsisrael.org.il/info/testing_across_center שימי לב שמימי, תחת "מרכזי בדיקות", יש עוד כמה דפים עם מרכזי בדיקות. במרכזים הרשומים לעיל מקבלים תשובות במהירות,תוך לצי שעה או תוך מספר ימים, אך הבדיקה עולה 100-150 ש"ח. חוץ מזה אפשר להבדק בחינם בקופת החולים, אבל לוקח יותר זמן עד שמקבלים תשובה (כחודש). כל רופא (גם רופא משפחה) יכול להפנות לבדיקה הזו. לא חייבים להגיד לרופא למה חוששים. אפשר לבקש בדיקת דם כללית, כמו שנהוג לעשות פעם בשנה, ולבקש להוסיף לה בדיקת HIV (וכדאי גם הפטיטיס B, אם לא מחוסנים). זה מאוד מקובל. כל מי שמתכנן להביא ילדים צריך לעשות את הבדיקות האלה, לפי המלצות משרד הבריאות, ודורשים בדיקת HIV גם מזוגות חרדיים נשואים בטיפולי פוריות. אני מסבירה את זה כדי שתביני שזו לא בדיקה חריגה, ולא "בושה" לבקש אותה. הבדיקה אומרת אם הנבדק נדבק עד לפני 3 חודשים ב- HIV. אם ההדבקה קרתה בשלושת החודשים האחרונים, אז לא בטוח שהיא תראה בבדיקה, ולכן מתורמי זרע למשל מבקשים להבדק פעמיים, בהפרש של 3-6 חודשים. הבדיקה גם לא אומרת אם הנבדק ידבק בעתיד. כדי לא להדבק בעתיד מומלץ להשתמש באמצעי הגנה (קונדום אצל גברים).

אבא גאה

New member
כיצד היית נוהגת

לו הית מגלה שהבן הראשון שלך, נפגש למפגשים מיניים עם בחורות רבות? היית משוחחת איתו על זהירות ממחלות והריון? אם כן, נהגי אותו דבר עם הבן ההומו. יותר מכל חשוב לזכור שההבדל היחידי הוא שהוא שוכב עם גברים, היחס שלך צריך להיות זהה ליחס שהיית מעניקה לילדיך האחרים. ואת יכולה גם להגיד לו את זה. ובאמת, בן כמה הוא?

כאן הם

New member
נכון, אתה ממש צודק.

אתה ממש צודק. אפילו אם זה ילד סטרייטי, והוא מביא בחורות לסקס מזדמן כל יום זה אותה סיבה לדאגה בדיוק!!!! ... לא רק ממחלות וסיבוכים, אלא גם הריון לא רצוי עם בעייה לכל החיים או חוסר יכולת לפתח קשר רומנטי רציני ומבוסס כדי להקים משפחה יום אחד. ובתור גבר, אני אפילו לא רוצה לחשוב אם זאת הייתה ילדה שעושה סקס מזדמן כל יום עם מישהו אחר... חלום בלהות יותר גרוע מאשר ילד הומו. רענן

כאן הם

New member
אתה ברצינות שאלת את זה?

בטח שזה חלום בלהות לאמא וגם לאבא כשהבת מתחילה לצאת עם בחורים... גם בשבילי אם הייתה לי בת. הסיבה העיקרית: אם היא נכנסת להריון, זה בעיקר הבעיה שלה... ושל ההורים. סיבות משניות ונפוצות: מחלות מין, התייחסות ורושם גרוע לגבי "בחורות שנותנות" (בצדק לדעתי), תוקפנות גברית שהרבה נערות לא יכולות להתמודד איתה (גברברים הם מאוד משכנעים, לצרכים שלהם, כלפי בחורות), סיכוי לאונס, שברון לב (במיוחד אצל נערות) מגברים שמנצלים, ועוד ועוד. לעומת זאת, אצל הבנים, זה ההפך: אין בעיות של כניסה להריון, יש דווקא רושם נהדר לגבי אחד שמשכיב, וכולי... מה, אתה לא ידעת את כל זה? ברצינות, זה חדש עבורך? רענן

irisgov

New member
אין די מילים בשפה העברית

כדי להביע את שאט הנפש מההודעה הזו שלך. (ומאנשים שחושבים כך)

כאן הם

New member
למה?

מה אמרתי שזה לא נכון? נראה לי שנעשה פה הרושם שאני נגד זה שנערות ובחורות יצאו עם בחורים. בכלל לא. אני רק אומר שיש הרבה יותר מקום לדאגות להורים של הנערה ולנערה עצמה לעומת הורים של נער והנער עצמו. מה, זה לא נכון? אולי אני אלמד משהו אם מישהו יסביר לי איפוא אני טועה. רענן

"חלום בלהות יותר גרוע מאשר ילד הומו"???

הבנתי אותך נכון? אם כן, ואתה חושב שילד הומו זה חלום בלהות (גם אם פחות מילדה שעושה סקס מזדמן) באמת שאני לא יודע מה להגיד לך...

כאן הם

New member
כו הבנת אותי נכון. התכוונתי לזה ב-100%.

ראה את ההסבר שלי למעלה.

כאן הם

New member
לא. את נסחפת והגזמת לגמרי פה.

השרשור הזה התחיל מאמא שהיא מאוד מודאגת, בצדק גמור, לגבי הבן ההומו שלה שכפי עושה סקס מזדמן עם הרבה גברים בתכיפות רבה. לא נשמע לי שיש לה בעיה שהילד הומו. ונאמר פה בצדק, ע"י אבא גאה, ואני מסכים איתו ב-100%, שאם במקום ילד הומו היה לה ילדה שעושה סקס מזדמן עם הרבה גברים בתכיפות רבה, אז יש פה אותה(!) סיבה ואותה(!) מידה של דאגה. אז ממש אין הבדל בין ילד הומו או ילדה סטרייטית מהבחינה הזו. אני מנחש ויודע שפה ניכנסו אנשים לטורים גבוהים מכיוון שאני אמרתי שאם זה היה בן סטרייט ששוכב עם הרבה נערות, אז כפי הנראה היו פחות מודאגים ויש פחות סיבה לדאגה. אבל ככה זה במציאות. לא, אני לא בעד שנערים סטרייטים ישכבו עם כמה שיותר בחורות. זה בהחלט גם לא רצוי ואני מקווה מאוד שזה לא יהיה המצב עם הבן שלי. זה הכל. ואת? ממש לא משנה לך אם זה בת, בן הומו, או בן סטרייט? שישכבו עם כמה שהם רוצים? ההורים שלי קיבלו אותי יפה כשיצאתי מהארון - הלואי על כולם כך. הם ידאו שאני לא בליין ומסתובב. רענן

למעלה