זקוקה לעצה :)

gymnast1993

New member
זקוקה לעצה :)

שלום לחברי הפורום,
אני זקוקה לעצה בנוגע לסלטה קדימה.
אני בת 18, ועובדת על סלטה קדימה. הבעיה היחידה שלי עם התרגיל היא פסיכולוגית.
הניתור שלי טוב, הסיבוב מהיר מאד, כשאני עושה עם שמירה או לפעמים גם בלי אני עומדת כמעט תמיד. (מהרצפה מדי פעם אך ממקפצה תמיד)
הבעיה היא שאני נורא מפחדת מהתרגיל.
כל פעם שאני רצה לסלטה, ורואה את העובדה שאני צריכה לקפוץ קדימה, אני פשוט נרתעת.
לעיתים אני מפחדת גם מאלמנטים אחרים, אבל לרוב מצליחה להתמודד עם הפחד. עם הסלטה קדימה פשוט לא הולך לי.
האם יש טיפים שיכולים לעזור לי להשתחרר מהמגבלה הכל כך מרגיזה הזו?

תודה רבה על העזרה

בעיה מוכרת. הנה כמה טיפים

בייחוד בסלטה קדימה, אני מכירה מלא שסובלות ממגבלה זו...
הטיפ המוצלח ביותר (וגם הנדוש ביותר) הוא לשלוט באלמנט שליטה מלאה. אם תדעי את האלמנט "בעיניים עצומות" והוא יהיה מושרש כל-כך טוב בגוף שלך, את לא תפחדי.
השרשה של אלמנט משיגים באמצעות אלפי ועשרות אלפי חזרות. לאחר ביצוע של X פעמים (משתנה ממתעמלת אחת לאחרת: אצל אחת זה אחרי 600 חזרות אצל אחרת 6,000,000 חזרות) את לא תפחדי ממנו יותר.
שיטה נוספת שאפשר לתרגל במקביל היא תרגול האלמנט בתנאים מקלים, למשל, סלטה לנחיתה על מזרן גדול ורך. כך מצטמצם הפחד מנפילה, ואפשר להשקיע יותר בטיב הביצוע של הסלטה, וגם, מזרן שהוא גבוה, עשוי לשפר לך את מהירות הסיבוב ולהכריח אותך להגיע לגובה גבוה יותר, שני גורמים שישפרו לך את הסלטה.
בנוסף, לפעמים הריצה לסלטה והאנרגיה הרבה שמתקבלת בסיום הריצה והניתור לסלטה, הם שמפחידים יותר מהסלטה עצמה. לכן כדאי לתרגל גם סלטה משלושה צעדים בלבד, מאסמבלה (או צעד אסמבלה) בלבד, או מניתור למעלה רגיל אחד מקדים או שניים.
שיטה נוספת, שתעבוד במקביל לשיטות הנ"ל, היא שיטת האימון המנטלי. את צריכה לבצע אימונים "בראש", כלומר אימונים בדמיון. לדמיין את עצמך שוב ושוב מבצעת את הסלטה על כל שלביה. הכוונה אינה לדמיון חד-פעמי לפני ביצוע או ברגע מסויים, אלא ממש לאימון של שעה שלמה, אפילו בבית או בשכיבה במיטה לפני השינה, שבה את מדמיינת את עצמך שוב ושוב מבצעת את הסלטה בצורה מוצלחת פעם אחר פעם. אם במהלך האימון המנטלי את מרגישה שאת מתעייפת ואין לך כוח יותר לחשוב שוב על סלטות, סימן שהאימון שלך מוצלח... אל תוותרי והמשיכי "להתאמן". יש הרבה מתעמלות שזה עוזר להן! (כמובן כמו שכתבתי בנוסף לשיטות אחרות ולא במקום).
בהצלחה!

ועוד טיפ אחד:

לרוץ ולעשות סלטה.
בלי לחשוב לפני. בלי להתכונן. פשוט לרוץ ולעשות.

gymnast1993

New member
תודה רבה

האמת שיש כמה טיפים שאני כבר עושה- מבצעת סלטות לנחיתה על מזרון.
שכחתי לציין כי בשנה שעברה בעת ביצוע הסלטה נחתתי על רגל ישרה ונפצעתי, יכול להיות שהטראומה שלי מאד גדלה גם מהפציעה הזו.
אני חושבת שהשיטה שהכי תעזור לי (אני מקווה)- שיטת האימון המנטלי.
אני הולכת לבצע אותה כל יום :)

תודה רבה על העצות הרבות

אמא לה3

New member
שלום לך

אין לי מה להוסיף למה שנועה אמרה חוץ מהזדהות איתך...
זה האלמנט היחיד שאני אי פעם פחדתי לעשות (למרות שהכריחו אותי וכן עשיתי), מעולם לא התגברתי על הפחד לפני הביצוע.. אולי אם הייתי משקיעה יותר ומנסה יותר שוב ושוב כמו שנועה אמרה..זה היה עוזר לי..
בהצלחה.

gymnast1993

New member
...

הבעיה הכי גדולה היא פשוט לבצע את הסלטה...לפעמים אני פשוט לא מצליחה לצאת אליה...

Tammie

New member
אני ממש מבינה ומזדהה

אני פחדנית מקצועית ביותר.....

אני אגיד לך מה שאני אומרת למתעמלות שלי כשהן פוחדות, ומנסה להגיד גם לעצמי... :)
פחד הוא לגיטימי. יש סיבה שפוחדים מאלמנטים, בתכלס, התרגילים שאנחנו מבצעים הם קשים ומסוכנים ופחד הוא תגובה טבעית של המוח להגיד לנו שמשהו פה מסוכן. יחד אם זאת, אסור לתת לפחד לשלוט בנו, כי אחרת הוא באמת משתק.
כמו שהציעו לך כאן- המון המון עבודה מנטלית. לדמיין את עצמך עושה את האלמנט, להגיד לעצמך שאת יודעת לבצע את האלמנט ובעיקר- לסמוך על הגוף שלך ועל היכולות שלך לעשות את העבודה.
ועוד משהו אחרון- לא לכעוס על עצמך שאת פוחדת. הרבה פעמים אני רואה מתעמלות שפוחדות ומתחילות לכעוס על עצמן ואז הן נכנסות ללולאה- פוחדות - כועסות שהן לא מצליחות - מתפקדות פחות טוב בגלל הפחד והכעס דבר שמוביל חזרה לפחד. זה מאוד מתסכל וזה מעגל שקשה לשבור..... מותר לפחד, צריך פשוט ללמוד לתעל את הפחד למוטיבציה. יש אנשים שעושים את זה מהר יותר ויש כאלו שלוקח להם יותר זמן.
המון בהצלחה!

אהבתי

ממש אהבתי תמי את תיאוריית מעגל הפחד-כעס עצמי. אני מסכימה איתך ובאמת מאמינה לזה, למרות שמעולם לא יצא לי לראות/לקרוא על זה בצורה מסודרת.
נראה לי שזה נושא ששווה לחקור אותו

gymnast1993

New member
.

זה בדיוק מה שקורה לי לפעמים. אני כל כך מתוסכלת מיזה שאני לא מצליחה לבצע את האלמנט ואני מאד כועסת על עצמי.
בנתיים אני באמת מנסה לעבוד על האלמנט מבחינה מנטלית, מאד מקווה שזה יניב קצת תוצאות.
תודה רבה לכולם על ההענות הרבה:)

עבודה מנטלית

בד"כ מניבה תוצאות עם אימון ותרגול ביחד, ולא בנפרד.
כלומר: אני לא מכירה אף מתעמלת שפחדה מאלמנט והצליחה להתגבר על הפחד רק או בעיקר באמצעות עבודה מנטלית. זה חייב להיות בשילוב עם אימונים גופניים.

דרך אגב, בתחומים אחרים שאינם קשורים לספורט, כמו למשל פחד מפני קהל, פחד מזריקות וכו'- זה כן יכול לעבוד לבד. אבל שחייה לא לומדים בהתכתבות... וגם התעמלות אי אפשר ללמוד בעזרת מחשבות בלבד...

Xx ofek xX

New member
משהו שעוזר לי

בפעם הראשונה שאני עושה תרגיל חדש (אבל באמת רק בפעם הראשונה, כדי לא ללמוד טעויות) אני מכינה את עצמי לזה שאני אפול ונופלת בכוונה ואז בפעמים הבאות שאני עושה את התרגיל אני יודעת שליפול זה לא כזה נורא ואני יכולה להתרכז בתרגיל ולא בפחד מהנפילה

למעלה