זקוקה לעצה

76רותם

New member
זקוקה לעצה

אני חושבת ללמוד חינוך מיוחד או עבודה סוציאלית. אתם יכולים לספר לי קצת על העבודה בחינוך מיוחד? חסרונות? יתרונות? תודה רבה!!!

נונינה1

New member
הי רותם.......

רובנו כאן הורים לילדים הלומדים בחינוך המיוחד ולאו דוקא עובדי החינוך המיוחד ולכן אין לנו כל כך איך לסייע לך.....

Diana M

New member
שלום רותם

בכל מקצוע ישנם חסרונות ויתרונות. אישית אני חושבת כי חינוך מיוחד הולכים ללמוד כי מאוד רוצים לעבוד עם אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. את יודעת, המשכורת לא משהו, עובדים בחופשים העבודה קשה מאוד ויכולה להיות מאוד שוחקת אם לא ממש אבל ממש אוהבים את מה שעושים. היתרונות? המסוגלות להכניס שינוי חיובי, לקדם , לראות חיוך, לשפר איכות חיים, להיות משמעותית לילד מסויים אחד. זה המון. בפסח קיימנו יום עיון בנושא C.P. לצד העיסוק האקדמי והמעשי בנושא הזמנו בחור, כיום סטודנט שישתף את המשתתפים (מורות, גננות בחינוך המיוחד, פסיכולוגים) בחוויה האישית שלו במערכת החינוך כילד עם C.P., זו היתה חוויה מדהימה לכולנו אנשים ישבו באולם ובכו. אותי ריגש במיוחד כאשר הוא סיפר על המורה שליוותה אותו לאורך כל הדרך מכתה ז' ועד י"ב. מורה שעזרה לו להשתלב חזרה בחינוך הרגיל וחלק גדול ממה שהוא כיום לדעתו זה בזכותה. שווה את המאמץ? ועוד איך! בצלחה בכל אשר תבחרי ללכת דיאנה

smaj

New member
עצה מסטודנטית

שלום. אני לומדת חינוך מיוחד ונראה לי שהדבר שהכי יעזור לך זה להבין במה מדובר בעצם, אז ככה: הלימודים הם לימודי הוראה, כלומר את יוצאת עם תואר של מורה ואת יכולה לעסוק בו בבית ספר או אפילו בגן מיוחד. זה תואר שפותח הרבה דלתות אבל חשוב שתדעי שבמשך כל 4 השנים את מתנסה בהוראה לכתות ילדים עם צרכים מיוחדים ממגוון הסוגים: ליקויי למידה, פיגור שכלי, הפרעות קשב וריכוד , או כל דבר אחר (זה גם תלוי במכללה ובתחום עניין שלך אבל לא מחייב שתעבדי עם האוכלוסייה שהכי מעניינת אותך מיד בשנה הראשונה וזה יכול להיות מבאס..). בכל אופן, את לומדת רדכי עבודה עם ילדים עם צרכים מיוחדים, אבל בעיקר בתחום של הוקראה ולא טיפול, כך שאם זה הכיוון שלך והוראה ממש לא- זה עלול להוות מכשול מחד אך גם קרש קפיצה להמשך הקריירה מאידך (למשל: לימודים לתואר שני כתראפיסטית באומנות, ועוד מגוון אפשרויות). אני יכולה להעיד שאצלי במסלול יש כמה בנות שלא מעוניינות בכלל ללכת לכיוון של הוראה ודי שחוקות מהעבודה המעשית הקשה, אבל בכל זאת כמעט כולן יודעות מה הן רוצות ואני לא חושבת שמתחרטות על הלימודים במסלול זה, כי זה באמת מעשיר את הידע ואת כל ההתייחסות שלך כבן אדם אל עצמך ואל קהל היעד (הילדים) באופן בוגר ומכבד. טוב, נראה לי שהעמסתי עלייך מספיק בשלב זה, אם תרצי עוד פרטים אשמח להשיב כאן או במסר אישי. סמדר.

היי רותם, מעט מיומנה של מורה...

אז ככה, אני מורה זו השנה החמישית בחינוך מיוחד, עובדת עם ילדים לקויי למידה + בעיות התנהגות ובעיות רגשיות. אני מאד אוהבת את עבודתי, למרות שיש תקופות קשות ומתסכלות, הרבה יותר מכל מקצוע אחר בתחום ההוראה. מה שמיוחד במקצוע שלנו, לדעתי, הוא שאנחנו נכנסים מתוקף תפקידנו לכל מקרה ולכל תהליך עד הסוף. העבודה לא מאפשרת לנו כמו שאומרים לפעמים על מורים רגילים - לעשות את העבודה וללכת הביתה. מצד שני, זה גם מה שכל כך מעייף, לעיתים קרובות שוחק, ומתסכל. נוסף לכל, מורה בחינוך מיוחד, כך החליטו אצלנו בצוות, צריכה להיות: מורה, גננת, פסיכולוגית, פסיכיאטרית, עורכת דין, עובדת סוציאלית, רופאה, אמא ובטח עוד כמה דברים ששכחתי... אבל בגדול, לא הייתי מחליפה את המקצוע בשום אחד אחר בעולם, זה נותן המון משמעות, סיפוק ותחושת עשייה. אין לך מושג עד כמה אני נקשרת לתלמידותי בכל שנה, ממש מרגישה שהן חלק ממני. מקווה שעזרתי, ולא בלבלתי עוד יותר... הרבה הצלחה!

ליהיר

New member
בהצלחה

רותם, לעבודה בחינוך המיוחד יתרונות רבים, אך גם חסרונות לא מעטים. היות ובחרת בתחום הזה אני משערת שאת אדם טוב הרוצה לתת מעצמו ולכן את יודעת כבר מה הן היתרונות. לגבי החסרונות בעבודה עם אוכלוסיה מיוחדת לא תמיד ניתן לראות תוצאות מיידיות בשטח ולפעמים כלל לא. העבודה היא קשה ומצריכה חוזק נפשי. לעיתים העבודה מתבצעת גם בימי חופש ובשביתות. במידה והחלטת ללמוד חינוך מיוחד חשוב שתבררי על המוסד בו את מעוניינת ללמוד, את הבירורים תעשי דרך בנות הלומדות במוסד ולא במשרדי הרישום. שיהיה לך בהצלחה

76רותם

New member
הרבה תודה לכל מי שענה, ועוד שאלה

אני ממש חושבת ברצינות על הכיוון הזה. תודות לאנשים שענו לי פה, הבנתי יותר על החסרונות והיתרונות של עבודה בחינוך מיוחד. רציתי אבל לדעת לגבי הדרישה לזה, שכן יש המון פיטורים של מורים בחינוך הרגיל, האם יש פיטורים גם בחינוך המיוחד?

למעלה