זקוקה לעצה

• פותח הנושא ARD
  • פורסם בתאריך

ARD

New member
זקוקה לעצה

שלום לכולם, אמא שלי התחילה לפני כמה ימים טיפול בכימותרפיה. בהתחלה היא הרגשיה בסדר יחסית, אבל ביומיים האחרונים היא כנראה מרגשיה די זוועה - בחילות, צרבות, חולשה, כאבים בשרירים... אני די חסרת אונים, ורוצה לדעת אם למישהו יש עצות איך אפשר להקל עליה. אשמח מאד מאד לכל תגובה! אילת

קורל ו

New member
המון תמיכה ועידוד

את יכולה להקל עליה קודם כל בפינוק, עידוד, תמיכה ועזרה בבית, אם יש מטלות שהיא היתה רגילה לעשותן..זה מקל לדעת שלא צריך לדאוג לדברים יומימיים של הבית אבל כמובן שכחתי לשאול בת כמה את? איזה חמודה שאת כל כך דואגת לאמך..אגב, בתי הבכורה בת 19 כיום, ליוותה אותי לטיפולים הכמותרפיים והיינו מעבירות שם את הזמן בכיף..צוחקות ומתלוצצות על הא ודא, היא הרבה פעמים הנעימה את זמני וזה לכשעצמו דבר לא פשוט ... מאחלת בריאות ואריכות ימים לאמך ולכולנו

מיליתו

New member
השפעות הכימוטרפיה

הרבה פעמים תופעות הלוואי של הכימוטרפיה מגיעות באיחור של כמה ימים, לפעמים אפילו שבועיים. אפשר להקל בטיפולים אלטרנטיביים וגם קונבנציונאליים. בחילות אפשר לפתור בקלות על ידי כדורים (מקבלים מרשם מהרופא), החולשה יכולה להיגרם מאנמיה, שגם בה אפשר לטפל. יש משככי כאבים. כדאי מאוד להתקשר לרופא או פשוט להגיע למרפאה ולהגיד שהיא לא מרגישה טוב. יש הרבה דברים שניתן לעשות. מובן שאין לצפות שהיא מייד תתחיל להתרוצץ כאילו לא קרה שום דבר. בסך הכל התופעות חולפות תוך כמה ימים.

OHAVA

New member
שלום ARD

לכימוטרפיה יש השפעות רבות המישתנות בין אדם לאדם בד"כ יש את ההשפעה המיידית כגון הקאות בחילות וכו' ליתר התופעות (המאוחרות יותר) לוקח מספר ימים כדי להשפיע על הגוף כאשר כשבוע לאחר הטיפול הגוף נימצא במצב הכי "קשה" מבחינת ההתמודדות - ספירות דם וכו' - ולאחר מכן מתחילה התאוששות ושיפור בהרגשה . אם ההתקדמות בטיפולים ישנה ירידה כללית בהרגשה והתאוששות הגוף מהטיפול כל פעם ארוכה יותר. הקלה ניתנת בדרכים רבות כולל "תרופות סבתא" והשוני תלוי בסוגי תופעות הלוואי. ישנם מספר חוברות של האגודה למלחמה בסרטן בנושאים הללו וגם האחיות במחלקה יוכלו לייעץ לא מעט (מנסיון אישי). ראי את התקופה הזאת כחלום רע שיעבור ומהר בריאות ואושר OHAVA

היי אילת

קודם כל אני מאחלת לאמך שתרגיש טוב במהרה. שנית - כמו שאמרו פה, שיש תופעות שמופיעות מהר וחלק פחות מהר, לחלק יש פתרון וחלק קצת פחות. מאד חשוב לדווח לרופא המטפל לגבי כל תופעת לוואי, אפילו דברים שנראים שלא קשורים או "קלים" מבחינת ההתמודדות איתם. זו תקופה לא קלה ובאמת הגוף נחלש מהטיפולים אבל בתוך כל הקושי והבלגן מוצאים את הדברים הקטנים שכן משפרים את ההרגשה ומעבירים את הזמן מהר יותר עד שמרגישים טוב. אני חושבת שכל אחד פה יכול לתרום קצת מנסיונו לגבי התופעות השונות. אני מצרפת קישור לגבי כימותרפיה. תרגישו טוב גלי

ronenfox

New member
נגד בחילות

הרבה אהבה וחיבוקים - תמיד טוב יש כדור שנקרא zofran אמור לעזור מאד נגד בחילות ובאגף הלא קונבנציונלי אולי לנסות מריחואנה, אומרים שזה נורא עוזר במצבים האלה, גם לבחילה וגם למצב רוח

vlad28

New member
זה עובר בדרכלל תוך יומיים

איזה תרופה היא מקבלת

vlad28

New member
תגובה

מצטער שלא יכלתי להגיב קודם זו תופעת לוואי ידוע תהיה גם נשרת שער היכן גילו את המחלה מה המקור שלה האם אימך מרגישה טוב יותר

למעלה