זקוקה לעצה

אמילי11

New member
זקוקה לעצה

קודם כל מזל טוב על הפורום, זה בהחלט עושה הרגשה טובה שיש מקום כזה. אז תודה לבעלי הרעיון ולמשתתפים. רציתי לשמוע בעצתם של בעלי ניסיון: אני מתחילה שנה ג' בתואר ראשון בעבודה סוציאלית ומתחילה לחשוב על העתיד... אני מתלבטת לגבי המשך ישיר של תואר שני,הייתי מעוניינת מאוד לשמוע מה דעתכם על מסלול ישיר כזה, מה מומלץ, מה כדאי (אם בכלל) ואם ידועים לכם תנאי הקבלה. אשמח מאוד לתגובות. תודה!!!

swguy

New member
אני בדיוק באותו מצב ובאותן...

התלבטויות ושאלות...

ושוב אני יכול לספר רק לגבי

אוניברסיטת חיפה. ככל הזכור לי נדרש ממוצע של 91 כדי להתקבל למסלול הישר לתואר שני (לפחות אחד מהקריטריונים). המסלול הישיר נועד במקור לפתח את החלק המחקרי של בית הספר לעבודה סוציאלית. בזמני לא חייבו להגיש תיזה, אך כדאי לבדוק אם אין תנאי כזה היום. לגבי פרטים נוספים בדקו בחוגים עצמם, או לפחות תנסו באתרים של בתי הספר השונים (ואם אתם לא מוצאים את האתרים אולי תבדקו בקישורי הפורום...)

shanhen

New member
לא כדאי למהר

אתיחס רק לשאלת הכדאיות, תנאי הקבלה והקריטריונים לא ידועים לי. אם הכוון שלך הוא אקדמי, לעסוק במחקר ובהוראה, חבל לבזבז זמן וכדאי להמשיך לתואר שני. אך אם הכוון הוא טיפולי, ראוי לעשות הפסקה ולהתפתח בשטח. בפועל, לימודי התואר השני, בחלק ניכר מהם, אלו לימוד תואר ראשון ברמה גבוהה יותר. מי שלא התנסה בעבודה בשטח כעו"ס חסרה לו הפרספקטיבה ואולי אף הבגרות המקצועית. לימודי התואר השני עלולים להתבזבז סתם. מנסיוני שלי, וזה היה מזמן, עשיתי הפסקה של שנתיים בין תואר ראשון לשני, ונדמה לי שהרווחתי.

למעלה