זקוקה לעצה

מצב
הנושא נעול.
זקוקה לעצה

זקוקה לעצה
אני אמנם בד"כ לא כותבת אבל קוראת באדיקות את הפורום ולומדת מכן המון וגם שואבת המון עידוד ותמיכה. אני בת 32 ויש לי ילדה אחת בת 4 מהריון ספונטני. בכל אופן,היום אני זקוקה לעצתכן. ביום ראשון עברתי שאיבה ראשונה, נשאבו 15 ביציות מתוכן הופרו 12. אתמול (יום רביעי) החזירו לי 3 עוברים בעלי 8 תאים כ"א. במכתב השחרור שקבלתי היה כתוב - "3 ימי מנוחה בבית". הרופא אמר לי שאין צורך לשכב במיטה. אז אתמול דוקא שכבתי רוב היום אבל היום כבר הסתובבתי בבית - לא עשיתי כלום אבל גם לא שכבתי. נראה לכן שזה בסדר? מה אתן הייתן עושות אחרי החזרה - שוכבות, מתנהגות כרגיל וכמה זמן? ואיך אתן מתנהגות עם הילדים? תודה מראש על התשובות.

ברוכה המצטרפת, אביב,

זקוקה לעצה
אני אמנם בד"כ לא כותבת אבל קוראת באדיקות את הפורום ולומדת מכן המון וגם שואבת המון עידוד ותמיכה. אני בת 32 ויש לי ילדה אחת בת 4 מהריון ספונטני. בכל אופן,היום אני זקוקה לעצתכן. ביום ראשון עברתי שאיבה ראשונה, נשאבו 15 ביציות מתוכן הופרו 12. אתמול (יום רביעי) החזירו לי 3 עוברים בעלי 8 תאים כ"א. במכתב השחרור שקבלתי היה כתוב - "3 ימי מנוחה בבית". הרופא אמר לי שאין צורך לשכב במיטה. אז אתמול דוקא שכבתי רוב היום אבל היום כבר הסתובבתי בבית - לא עשיתי כלום אבל גם לא שכבתי. נראה לכן שזה בסדר? מה אתן הייתן עושות אחרי החזרה - שוכבות, מתנהגות כרגיל וכמה זמן? ואיך אתן מתנהגות עם הילדים? תודה מראש על התשובות.
ברוכה המצטרפת, אביב,
את שואלת שאלה שנשאלת כאן לעיתים קרובות ואין עליה תשובה חד משמעית. יש כאלה שנחות יותר ויש כאלה שפחות ויש אפילו כאלה שמוותרות מראש על הרעיון של המנוחה ויוצאות מהנחה שאם זה ילך זה ילך. נדמה לי ששירי של ריניני נהרתה למרות שהוריה עברו דירה בימים שאחרי ההחזרה. יש סיפור מיתולוגי על מישהי בפורום פוריות שיצאה לטיול ג´יפים(!!!) למחרת ההחזרה ובכל זאת נקלטה. בכל בית חולים ואצל כל רופא תקבלי המלצה שונה. באסותא מקבלים אוטומטית אישור ממחלה ל-7 ימים, אבל אין המלצה חד-משמעית לשכב בבית. ברור שהעובדה שיש לך ילדה בבית, שמצפה לאמא שמתנהגת רגיל, מקשה על המנוחה המוחלטת. אני יכולה להעיד על עצמי שהפעם, בפעם שהצליחה, די גזרתי על עצמי מנוחה לכשלושה ימים ורוב הזמן הייתי מרוחה על הספה. ארגנתי אנשים שיהיו בבית כשהילדים מגיעים ויעסיקו אותם. שבוע מאוחר יותר כבר לא הצלחתי להכריח את עצמי יותר לנוח ועשיתי כל מיני דברים שממש לא נכללים בהגדרה "מנוחה" או אפילו "אי עשיית מאמץ"..... ובכל זאת הצלחתי! הכדור אצלך, אביב שכלכך רוצה. שיהיה בהצלחה!!!!!!

אביב, קודם כל אני מחזיקה לך

זקוקה לעצה
אצבעות. לגבי תשובה לשאלתך, רוצה עוד 1 ענתה לך באופן מלא ומקיף ואין לי מה להוסיף, חוץ מזה שהרופא שלי טוען גם הוא שאין צורך לשכב, רק להמנע ממאמץ גופני מוגזם, או להרים דברים כבדים. את בנותי אני לא מרימה, ואומרת להן שלאמא כואבת הבטן ולכן צריך להזהר ולא לקפוץ עלי, וזהו. בהצלחה

ריניני

New member
אני כן מרימה, רק כדי לא לעשות

אצבעות. לגבי תשובה לשאלתך, רוצה עוד 1 ענתה לך באופן מלא ומקיף ואין לי מה להוסיף, חוץ מזה שהרופא שלי טוען גם הוא שאין צורך לשכב, רק להמנע ממאמץ גופני מוגזם, או להרים דברים כבדים. את בנותי אני לא מרימה, ואומרת להן שלאמא כואבת הבטן ולכן צריך להזהר ולא לקפוץ עלי, וזהו. בהצלחה
אני כן מרימה, רק כדי לא לעשות
עניין סביב זה, אבל רק את שירקי (משהו כמו 13 קילו!). קניות לא סוחבת. מקפיצות (שלה) על הבטן (שלי) מנסה להימנע. חוץ מזה, חיה כרגיל, אבל משתדלת להקשיב קצת יותר לגוף: כשמאותת על עייפות להתייחס בכבוד, להפסיק מה שעושה ולנוח מעט.

תודה רבה לכולכן

זקוקה לעצה
תודה רבה לכולכן

מצב
הנושא נעול.
למעלה