זקוקה לעצה

liatshavit

New member
זקוקה לעצה

אני מתחתנת בדיוק עוד חודש ונפגשנו בסוף השבוע עם הרב. בשיחה התברר שהוא לא מסכים שאענוד לבן זוגי את הטבעת בחופה. הוא הציע לעשות זאת בסוף הטקס, מה שלא נשמע לי סביר. יש למישהוא רעיון מקורי לגבי תזמון אחר ?

שמופית

New member
גם הרב שלנו לא הסכים...

אצלנו, אחרי שנגמר הטקס ורגע לפני ש"נשאבנו" לריקודים, עצרנו בחדר המנוחה להתארגנות אחרונה (הורדת ההינומה), ושם הענקתי לתמיר את הטבעת שלו. זה היה רגע מאוד מרגש ואישי ואני שמחה שלא עשיתי את זה מתחת לחופה !

ashlaya

New member
למה שאלת בכלל?

אנחנו ממש לא שאלנו את הרב ובטקס מתחת לחופה ענדתי לו את הטבעת מבלי לשאול את הרב זה משהו בניכם הרי וברור לכם שזה לא לפי דעתו של הרב אז למה לשאול בכלל?

Aאלינור

New member
טבעת לו

גם לנו הרב אמר אותו הדבר, אבל הוא איפשר לעשות את זה כמו שאמרת אחרי טקס החופה,אבל עדיין תחת החופה. באותו מעמד, מול כל האנשים, רק לאחר שכל הטקס נגמר. וגם אחרי זה אנשים הריעו והיה מרגש. בגלל שזה לא במסגרת הטקס את יכולה גם להוסיף כמה מילים משלך אליו.

תוכי

New member
אצלנו.........

שמנו לבעלי את הטבעת אחרי שהרב סיים מתחת לחופה לא הייתה לו התנגדות הרב שלנו פשוט היה 10 הטקס היה קצר ולעניין - כמו שצריך

liatshavit

New member
אלינור, מיד שהטקס נגמר יש בלאגן

וכולם נכנסים לחופה, איך הספקתם ?

Ronnie*

New member
אני שמתי את הטבעת במהלך הטקס

לא זוכרת בדיוק מתי, אבל מתישהו באמצע (לפני שבע הברכות או לפני שבירת הכוס). אבל הרב שלנו באמת היה יוצא דופן במידת הסובלנות שלו.

maz

New member
אל תוותרו - זה הטקס שלכם לא שלו../images/Emo70.gif

אני ענדתי לו את הטבעת לפני סיום הטקס (לפני שבירת הכוס) ואפילו אמרתי כמה מילים. אין בזה שום בעיה הלכתית והקטע היחידי של הרב שלכם הוא שמרנות. אם זה חשוב לכם - תענדי לו את הטבעת מתחת לחופה. תחליטו ביניכם מתי זה יקרה וזהו. לדעתי שלבים ´טובים´ לזה הם לפני שבירת הכוס או אחרי שהוא עונד לך את הטבעת.

הפתרון לדעתי - חתונה רפורמית

אנחנו התחתנו בטקס רפורמי והיה מקסים (טוב אז אולי אני לא הכי אוביקטיבית...) וברצינות - הטקס היה דתי לכל דבר(רב, חופה,קידוש,שבע ברכות..) וזכינו לערוך אותו ברוח המתאימה לנו: - הגענו יד ביד לחופה (ההורים חיכו שם) - הענקתי לערן טבעת וקידשתי אותו באותן מילים שקידש אותי - את הכתובה כתבנו לבד, תוכן ועיצוב, ללא קניין וכו´ פרט קטן - היינו צריכים להירשם בקפריסין (ידוע שבשביל עקרונות צריך לשלם..) אבל אם אין באפשרותכם לערוך כזה טקס, תפנו לאגודת צוהר - אלה רבנים אורתודוקסים שאמורים להיות ליברלים במטרה למנוע מחילוניים לפנות לאמצעים כמו חתונה אזרחית

talig86

New member
גם אני התחתנתי בחתונה רפורמית../images/Emo13.gif

ואצלי הרבי היה בעצם חזנית שמוסמכת לבצע נישואים.

הפתרון../images/Emo70.gif

(אגב, נעים מאוד, עד עכשיו הייתי פאסיבי, ועכשיו אני בערך ה"בעל" היחיד שכותב פה...) גם אנחנו חשנו שממש ממש לא מתאים לנו שמישהו יחליט בשבילנו מה נכון ומה לא נכון לעשות, ולכן מהרגע הראשון - ממש דקה אחרי הצעת הנישואין - היה ברור לנו שנעשה חופה רפורמית. החופה היתה שוויונית, אישית, מרגשת - פשוט מדהימה
אנשים שהיו בטקס אמרו שחופה כזו הם לא ישכחו. נכון שגם במצב זה מכריחים אותנו להירשם כנשואים בחו"ל, אבל כיוון שבחרנו לעשות זאת ב... לאס וגאס - זה השתלם (אבל זה סיפור אחר, ואם תרצו לשמוע - אספר לכם). בקיצור, אני טוען שאם משהו מפריע לכם - תפעלו בנידון
אל תלכו אחרי העדר
ביי, ארנון

למעלה