זקוקה לעצותיכם, ידעותיכם

avivaht

New member
זקוקה לעצותיכם, ידעותיכם

נסיונכם, וכל מה שתוכלו לתת לי בנושא תימחור. בימים אלה הנושא הזה עולה מכל הכיוונים כי הזרעים ששתלתי לפני כחודש מעלים עלים וצומחים ורוצים אותי. ערכתי הרצאות רבות במהלך החודש האחרון, ועכשיו רוצים סדנאות, קורסים. איך אני מתמחרת את עלות ההרצאה, הקורס מעבר לדלק. כמה עולה השעה שלי? יש קרטריונים לזה? מישהו אמר לי שהמחיר צריך להיות כזה שלא יעלה את לחץ הדם של מי שאומר אותו... זה נשמע לי טוב, אבל, ...אני מתלבטת כל הזמן... מתלבטת בין המחיר שאני חושבת לבין זה שזה עלול להפחיד את האנשים שהפרוטה לא כל כך מצויה בכיסם. המישור השני הוא סדנא של ריקוד שאני רוצה לפתוח. עד עכשיו ערכתי התנסויות, (כמו ההרצאות) עכשיו זה כבר מוכר יותר, ורוצים ללמוד ממני גם את זה. ושוב עולה נושא המחיר. כמה את רוצה? שואלים, ולי עדיין אין תשובה. וזה מכנסי אותי ללחץ נוסף ומיותר... כך אני מרגישה אז אולי תוכלו לתת לי כמה מהמילים שלכם, אני בטוחה שזה יעזור במשהו תודה אביבה

מברוק - צומת חשובה

בשעה טובה - התמודדות עם תמחור היא גרעין שיש בו המון זרעים. אמון שלך במוצר - מה הלקוחות אמרו שזה עושה להם. זאת אומרת מקום אובייקטיבי שיכול להעריך את הערך ללקוח. מחיר שוק - הערכה מה עוד יש שם קרוב, דומה, קשור . . . ליד . . . מה אומר המחיר על יוקרתיות המוצר - אין צורך להסביר, נכון ? כמה משפיע המחיר על היקף העבודה - יש מוצרים שהורדת מחיר מביאה ים של ביקוש יש מוצרים שבטווח מסויים זה לא ממש מזיז מחיר של מתחילים - מוכנות שלך לקבל - האם קל לך לדעת שאת מקבלת זרם של שפע ? חשיבה אסטרטגית - מי הקהל הנכון לך ביותר, שאיתו תרגישי הכי טוב ? איך זה קשור לתמחור, קשור. בהצלחה, יש לך הרבה עבודת חשיבה, גם עם עצמך וגם איסוף מידע בשטח.

קבלי כיפק

ואל תתבלבלי - גם אם יהיה מצב שמשהו מסיבה מסויימת לא יעבוד . . אולי בגלל שעשית שם טעות . . . קורה. בל נתבלבלה, כשאנחנו מכוונים מבפנים, טעות מתקנת את עצמה. שמחתי לשיתוף וטוב לדעת שהעשייה לוקחת אותך קדימה. בי - אמיר

avivaht

New member
כן, חשבתי על זה

ישבתי על המחירון הזה מבפנים, הוא נותן לי שקט, וכשמסכימים לו ומעריכים אותו, אני שמחה. אני לוקחת בחשבון שתהייה טעות פה ושם אבל... אם הוא אכן בא מבפנים, ממני, אז לא כל אחד חייב להסכים לו או לרצות אותו. גם אני, כשאני רואה מחיר של משהו עושה את השיקול האם זה מתאים לי או לא.זה בסדר. תודה על התמיכה אמיר כיף שיש מי שנותן יד ותומך בהסתכלות יום נעים אביבה

deep ocean

New member
בהקשר של שפע...

עבודה על שפע יכולה מאד לקדם. אני עובדת קצת על שפע ומתכוונת לעבוד על זה יותר בהמשך (יש ספר טוב, אגב, שנקרא יצירת כסף מפתחות לשפע). רצוי לעבוד על האמונות הפנימיות בנושא (למשל, לבחון האם יש לנו אמונה שאומרת שהרבה כסף מרוויחים רק אנשים חלקלקים, או שבשביל להרוויח הרבה צריך לרמות, או מיני אמונות אחרות מכשילות).

avivaht

New member
ספרים זה טוב

זה מקום שאפשר בו למצא את עצמינו בכיוון מסוים, ולמצא פתאום את המילים שהיו חסרות לנו כדי להסביר את מה שאנחנו מרגישים. כיף לראות שיש עוד מישהו שחושב ומרגיש את מה שאנחנו מרגישים ועוד כתבו על זה ספר! ספר הוא מקום שמאשר לי שאני "בסדר"... למצא עוד מישהו שחושב ומרגיש כמוני אבל... אני תמיד זוכרת שמי שכתב את הספר הוא לא אני, וגם אם חלק גדול ממה שכתב מתאים לי, מדבר אלי או עלי, הוא זה לא אני. תמיד יש נקודת מפגש בין אנשים ואח"כ יש הליכה כל אחד לכיוון אחר.אני שומרת לי את הזכות לחשוב אחרת בהמשך, תוך כדי או אחרי. הרי אף אחד לא עושה את הדרך שלי, וגם אם אכתוב ספר הוא יהיה רק שלי, או עלי. זה כמו לספר לקרובים את מה שאני עושה או חושבת בלי להזדקק לאישור שלהם... אביבה

deep ocean

New member
מסכימה לגמרי ../images/Emo39.gif

וזה באמת התקשר לי מאד למה שכתבת פה, ואז ראיתי שבסוף באמת הזכרת את זה

למעלה