זקוקה לעצות מבעלות ניסיון!

anat i

New member
זקוקה לעצות מבעלות ניסיון!

אז לפני כמה זמן כתבתי שאני מחפשת מסגרת לעידו (כרגע בן 3.5 חודשים) לשנה הבאה. בדקתי מעון - אופציה שנפסלה על הסף (המראה של 24 תינוקות בחדר אחד, עם בסך הכל 4 מטפלות שאחראיות עליהם לא היה מרגיע במיוחד...) וגם בדקתי מטפלת פרטית בביתה עם עוד 3-4 תינוקות, שלא ממש עשתה רושם. עכשיו אני רוצה לבדוק אופציה של מטפלת שתבוא אלי הביתה. האמת... אני די חוששת מזה... שמעתי דברים לא טובים, למשל - שהן משתעממות מאחר והן נמצאות לא בביתן וזה מתסכל אותן ומשפיע על איכות הטיפול ומיותר להזכיר את כל סיפורי הזוועה שהתפרסמו בכלי התקשורת... איך אני יכולה לדעת מה בעצם אני מכניסה אלי הביתה... וגם, אל תצחקו עלי, אבל אני מדמיינת לעצמי איך אני חוזרת ב-16:00 מהעבודה, אחרי יום מטיש ומוצאת את הבית הפוך........... מצד שני אני לא רוצה שהיא תגביל את הילד כדי שאמא שלו תהיה מרוצה שכשהיא חוזרת הביתה הבית מסודר... אז אני רוצה לשמוע הערות והארות מאלה מביניכם שיש להם ניסיון עם זה - האם זה מומלץ, האם אתן מרוצות, על מה צריך לשים לב ועל מה לשים דגש. אני נפגשת עם אחת כזאת מחר - מה כדאי לשאול, ועל מה כדאי לשים לב ואם יש כאלה שמוכנות גם להגיד לי כמה הן משלמות, אני מאד מאד אודה!

יש עוד שתי אופציות

מטפלת בבית שלה ואז לא משעמם לה והיא גם לא מחכה לך בלחץ ליד הדלת אם את מאחרת מצד שני היא גם מתעסקת בעניינים של הבית בזמן שהיא צריכה להיות עם התינוק. אופציה שנייה וזה מה שאני עשיתי זה משפחתון - מסגרת מצומצמת של 3-4 תינוקות עם מטפלת אחת. תאמיני לי שאין לה זמן להתעסק עם הבית שלה, הילדון שלך עם עוד ילדים וזה מעניין יותר והחיסרון הוא שהוא צריך להתחלק עם עוד זעטוטים בתשומת הלב של המטפלת וגם שגם במשפחתון חוטפים מחלות.

מנסיון של חברה...

שהתקשרה אלי בימים הראשונים בוכה.. איתי שלה בגיל של בר - שנה וארבע, והמטפלת איתם בערך שנה. היא מאוד מרוצה למרות שהיו דברים שהיא היתה צריכה לעמוד על שלה כמו לא לתת לו מוצרי חלב או במבה וכו (כי המטפלת מנוסה והיא "יודעת" שזה בסדר) ולקח לחברה שלי קצת זמן לא להתעצבן ולהחליט על מה להתעקש ועל מה לא. וסה"כ היא מאוד מאוד מרוצה. היא משלמת 4000 ש"ח סיפור מאוד יקר (בתל אביב) ואני בטוחה שאם את גרה בסביבה היא תשמח להמליץ לך עליה - הם עוברים לשרון. מה לשים לב, חוץ מהדברים ה"בסיסיים" איך היא עם הילד וכו´, אני מאמינה גדולה שמה שהלב שלך אומר. שיהיה בהצלחה!

הילדים שלי היו עם מטפלות

לעומר היתה מטפלת עד גיל שנתיים ואופירי עדיין עם מטפלת (עד ספטמבר). לדעתי זו האופציה הפחות גרועה מכולן. הכי חשוב לקבל מטפלת עם המלצות (תשאלי חברות, שכנות בגינה , משפחה וכו´). היום יש לי מטפלת פיליפינית שאני מאוד מרוצה ממנה . העובדות הזרות פחות שתלטניות (אם תגידי לא לתת במבה, הן לא יתנו וזהו- אין דבר כזה להתווכח) והן מוכנות גם לנקות ולסדר את הבית .

Gefen

New member
רעיון...

לא החזקתי אף פעם מטפלת לילדים שלי אבל שמעתי על אפשרות לסכם עם המטפלת מראש שהיא מטפלת בילד...כל עוד הוא ער. וכשהוא ישן והיא משתעממת היא עושה גם עבודות בית קלות...(לפחות שלא תשתעמם..וגם בסוף היום הבית יהיה מסודר..) חשוב להדגיש שזה לא על חשבון הילד כי הילד כמובן קודם לכל..... גפן

לנו יש מטפלת, ואני מרוצה.

אני לא רואה שום פתרון אחר שהיה יכול להיות לנו יותר טוב. אז אמנם התחלנו עם מטפלת לא טובה במיוחד, אבל החלפנו אותה במטפלת נחמדה ומשקיענית. צריך להיות עם יד על הדופק וערניים אבל לא צריך להיות בלחץ... אצלי בנוסף לטיפול באיה, היא גם עושה כביסות, כלים ומבשלת (לאיה - אנחנו אוכלים בעבודה). ואת בהחלט יכולה לבקש שרבע שעה לפני שאת חוזרת היא תסדר את הצעצועים וכל מה שהם שיחקו - זו לא בקשה מוגזמת, וכשהילד גדל זה אפילו חינוכי. לדעתי הכי חשוב שתרגישי טוב עם זה, שתהיה לך כימיה ושתרגישי שזו מישהי נעימה וחמה לילד. בהצלחה,

michal@gal

Active member
מנהל
אם את הולכת אולי גם על מעון

אז תמשיכי לחפש. לא בכל המעונות יש כאלה כמויות של ילדים. במעון שבו נמצא הבן שלי, בכיתת התינוקות יש 6 תינוקות סה"כ עם 2 מטפלות. אני בטוחה שיש עוד מעונות כאלו.

anat i

New member
אז ככה...

לגבי האופציה של משפחתון עם 3-4 ילדים בבית המטפלת, מעבר לכך שקשה למצוא (בדרך כלל זה 5-6 ילדים, מה איכפת למטפלת לדחוס עוד קצת ילדים ולהרוויח עוד? זה שאין סיכוי שהיא תצליח לטפל בכל כך הרבה תינוקות בבת אחת, למי איכפת?) גם כמו שכתבתי כבר בדקתי מסגרת כזו והמטפלת לא עשתה עלי רושם מי יודע מה... לגבי מעון - הבנתי ש-24 תינוקות על 4 מטפלות זה התקן של משרד החינוך, כך שבכל המעונות זה אותו סיפור (אולי במעון פרטי אבל אני לא מכירה כזה באזור שלי....) ואני בדקתי במעון שיש עליו המלצות רבות! זהו... נשאר לבדוק מטפלת פרטית בבית, אבל ממה שהבנתי מדובר בעסק יקר שכבר עדיף לשבת בבית.... אני כבר קצת מיואשת.... תודה לכל המגיבות!

אהלן ענת ../images/Emo22.gif

רותם שלי (בת 4 חודשים) נמצאת 3 פעמים בשבוע אצל מטפלת ו3 פעמים בשבוע אצל סבתא שלה. שתי האופציות מעולות והסידור ממש נוח לנו ורותם התרגלה לעניין. את המטפלת אני מכירה זמן רב היא בזמנו הוציא את ילדי הגדולים מהגן לשעות הצהריים. עצתי היא עם כבר מטפלת רק משהיא שאת מכירה טוב או עם המלצות חמות, כדי גם לקחת את הילד אליה ולראות את תגובותו, אני מאמינה באינטואיציות של הקטנים האלו, לפחות אצל רותם. בהצלחה.

anat i

New member
הבעיה שאין לי מטפלת כזאת...

כי אני עוברת לאזור מגורים אחר ולא מכירה שם כלום... אז מה עושים? מעון?

תנסי אולי אחת השכנות ../images/Emo12.gif

שמעה או מכירה מישהיא טובה וזה שווה לנסות לפחות או לנסות משפחתונים שבהם כמות הילדים קטנה. דרך אגב לא ציינתי בפנייך כמה אני משלמת למטפלת לסבתא כמובן שלא. אני משלמת 13 ש"ח לשעה.

limorpi

New member
המלצה חמה על מטפלת מחולון

המטפלת של בני פנויה והיא ממש מעולה. היא טיפלה באופק שלי בביתה במשרה מלאה. טם תרצי עוד פרטים אשמח לתת. כמובן אם האיזור מתאים לך.

לנו יש מטפלת בבית אחרי הרבה לבטים

(יש כאן כאלה שבטח זוכרות את הלבטים עד שהחלטנו..) אין מנוס מלראיין כמה מטפלות, לבדוק איך הן מתקשרות עם הילד. המטפלת שלנו לוקחת את תפארת לגינה או לטיול להרבה זמן (בימים נעימים), כי ככה תפארת אוהבת. לפעמים היא קופצת לבית שלה לכמה דקות וממש אין לי בעיה עם זה. חוץ מזה המטפלת שלנו גם שוטפת כלים ועושה כביסות, ולפעמים מכינה אוכל לבנות. כשיש לה זמן היא אפילו מגהצת (מיוזמתה). סה"כ נראה לי שזה נורא תלוי באופי ובאישיות של המטפלת. נסי לראיין כמה. דרך אגב, את יכולה להציע שהמטפלת תיקח ילד נוסף (אולי ילד של שכנים) ואז גם המחיר נוח יותר וגם היא לא תשתעמם. ועוד דבר אחד - תוך כמה חודשים המטפלת של עידו ממש לא (!!!) תשתעמם. היא תהיה עסוקה בלרדוף אחריו...

anat30g

New member
בעד מטפלת

אני בעד מטפלת בבית שלך - ואני בעד ללכת עם תחושות הבטן בנושא. היתרון של מטפלת בבית הוא שאם ילד נוסף חולה יש מישהו שישאר אותו (ולהבהיר למטפלת שזה מה שעלול לקרות), את יכולה תמיד לקפוץ לביקור ולהפתיע (האמת שאת יכולה לעשות זאת גם אצל המטפלת בביתה), ואם את מרגישה שלא בטוחה - תמיד תוכלי להתקין בביתך מצלמה. בתהליך הסינון לבקש המלצות - לא להתעצל ולהתקשר למעסיקים קודמים. לערוך רשימה של הציפיות שלך מהמטפלת - ולא לומר לה שלא תעשה כלום רק תתפל בילד - כן לתת לה משימות (לקפל כביסה, לאסוף צעצועים, לארגן את הבית - דברים קלים שלא לוקחים הרבה זמן - אבל נותנים לך מרווח נשימה שאת חוזרת מהעבודה לבית נעים ומסודר). אגב, אחרי שמצאת מישהי שמוצאת חן בעיניך הזמיני אותה בשעות אחר הצהרים, הזמיני עוד ילדים (או אם יש לך משלך) ראי איך היא מתפקדת עם ילדים טיפה יותר גדולים מגיל 3 וחצי חודשים - אם יש לה גישה לילדים. היחס שלה לילדים יעיד הרבה עליה, וגם התגובה של ילדים אליה יאמר לך הרבה - כי לילדים יש חיישן שאצל מבוגרים לפעמים נפגע.

anat i

New member
אז כמו שאמרתי, שכנות אני לא יכולה

לשאול כי אני עוברת לאזור חדש ואין עדיין שכנות... לגבי מטפלת מחולון - ממש לא רלוונטי לגבי כי אני אגור בירושלים. המטפלת שנפגשתי איתה היום גם לא עשתה עלי רושם מי יודע מה וגם המחיר שהיא דורשת נוגס נתח רציני מהמשכורת שלי כך שעדיף כבר לשבת בבית... לא יודעת מה אעשה... בכל מקרה, תודה לכולכן! אתן מקסימות!

למעלה