זקוקה לעצות מהירות -

לימי5

New member
זקוקה לעצות מהירות -../images/Emo53.gif

כתבתי פה כשהפורום התחיל , לפעמים אני נכנסת לקרוא אבל עברתי חורף קשה ולכן לא כתבתי. אני זקוקה לעצתכם בנושא שמירה בגן בימים טרופים אלה. לבת שלי קוראים שירי והיא בת שנתיים+4 . אז ככה: לפני חופשת הפסח הורים בגן של שירי פנו לועד והתחילו לגשש בנושא השמירה. הגננת אמרה אני לא בעסק לי אסור לטפל בעניין זה הכל דרך הועד. הועד בירר עלויות בחברת שקד, ומסרו לנו ההורים שזה צריך לעלות בין 200-300 ש"ח. לאחר חישוב (יש בגן 26 ילדים) יוצא שילדים שבגן עד 13:00 ישלמו 175 ש"ח וילדים עד 16:00 300 ש"ח. תלו על הדלת הודעה עם המידע וביקשו מהורים לחתום . מסכימים או לא מסכימים. בקיצור היו רוב שחתמו וגם אנחנו בינהם כי אני מאד רציתי שיהיה שומר חמוש בשער הגן. הועד גבה את הכסף לפני היציאה לחופשת פסח. הילדים חזרו לגן ביום חמישי , לא היה שומר הם אמרו שהם במו"מ עם החברה, כי גם העלו את המחיר. צעקנו! ביום שישי חולק מכתב מטעם הגננת שהם קיבלו טלפון מרונית תירוש שהיא סגן מנכלית משרה"ח , שחובה להציב בשער שומר או הורים שישמרו. הועד התארגן ואמר שביום שני יהיה שומר. היום אורגנה שמירה של אמהות לכל שעתיים .(צורה לשמירה... מה כבר אמא שעומדת בתוך הגן בשער יכולה לעשות). עכשיו אני מקבלת טלפון מאמא שבועד שאומרת לי שמחפשים הורים שיתנדבו לשמור מחר. שאלתי מה עם השומר שהובטח . התשובה- זה מה שבעלי הצליח לסגור עם שומר. תוך כדי שיחה היא אומרת לי שמדובר בשומר עם אקדח דמה! הייתי בשוק בשביל אקדח צעצוע אני צריכה לשלם 300 ש"ח כל חודש? מה ההבדל בין אמא ששומרת לבין שומר כזה? אפשר לתת לה את האקדח מים שהילדה קיבלה כהפתעה בגן לא? ומה היא עונה לי: אין בגנים שומרים עם אקדחים, אי אפשר להשיג היום שומר חמוש וגם עם בעלך רוצה לקנות היום ננשק אין! מה תגידו על זה? אמרתי לה ומה הקטע שההורים שומרים בתוך החצר ולא מחוץ לחצר (ולשער), עשיתי היום סיבוב וראיתי שומרים בגנים והם ישבו מבחוץ. היא עונה לי ההורים ישבו בחצר (השקיפו ונהנו מהילדים ולא בדיוק שמרו) שיהיה שומר הוא ישב בחוץ. תגידו לי זה לא חוסר אחריות? והגננת לא בתמונה. שאלתי בפורום בגננות וכתבו לי שבאחריותה של הגננת גם השמירה ועליה להיות פעילה ושותפה לעניין. בנתיים היא לא השיגה אף הורה שישמור מחר, בנוסף לכך היא התחילה לדבר על כך שרוב ההורים חתמו ואלה שנמנעו ישלמו שלא יהיה מצב שהורים אחרים ישלמו בשביל הילד שלהם. שאלתי אותה האם כל ההורים שחתמו יודעים שמדובר בשומר בלי נשק? היא לא ענתה לי על זה והוספתי שאם הייתי יודעת הייתי חושבת פעמיים. אז היא אומרת לי אני מחר אבקש מטלי ( הגננת) ליידע את ההורים בבוקר. נראה לכם ? לי נראה שזו התחמקות. אמרתי לה לארגן אסיפה ולידע את כל ההורים בפרטים. כל העניין הזה הרתיח אותי, מרתיח אותי לשלם כזה סכום על סתם (והאמת שזה קטע של מאבק בהם , אין לי בעייה לשלם אך נראה לי שזה העקרון), מרתיחה אותי הגישה ועל כך שלא אמרו לנו מראש את הכל. אמרתי לה שמבחינתי אני לא אשלח את הילדה לגן , היא תסיים את שנה"ל 3 חודשים מראש ואני אשלם את הכסף של הגן למישהי שתשב איתה. (אני עובדת רק 3 ימים) מה הייתן עושות במקומי? איך להגיב? מה לומר לגננת? האם לשלוח מחר את שירי לגן? אני כ"כ לא רגועה! תודה מרא על העצות וסליחה על האורך. אגב, בגן יש ילדים עד גיל 3.6

שירי ל

New member
זה באמת מאוד מכעיס ../images/Emo10.gif

לא כל כך הבנתי מהמכתב- אין מה לעשות בנידון? אולי את, עם היוזמה יכולה לקחת את העיניין לידיים ולטפל בנושא מציאת שומר? אמנם זה לא תפקידך אבל ככה תהיי רגועה! צריך פשוט להתקשר עם חברת אבטחה מסודרת ולסגור איתם על מחיר! ואם את לא רגועה - אל תשלחי את ביתך לגן מחר. היא לא תפסיד בגלל זה אוניברסיטה...

לימי5

New member
אני באמת מתכוונת מחר לברר את הנושא

הזה בכמה חברות אבטחה וגם אצל הקב"ט בעיריה. תודה

נראה לי שהמצב בתחום האבטחה

בימים אלו אכן קשה. זהו בטח התחום היחיד שהביקוש לעובדים בו עולה על ההיצע. לכן אין מאבטחים מיומנים והמחירים עולים (וגם זה מקצוע מסוכן בימנו אלה...) נראה לי לפי הסיפור שלך שבהתחלה התכוונו לשומר עם נשק אמיתי אבל עד שהתארגנו עלו המחירים ומה שאפשר להשיג עכשיו באותו סכום כסף הוא שומר עם אקדח דמה. המצב באמת מטריד לגבי האבטחה. אולי כדאי לעשות כמה טלפונים לוודא לעצמך שהמצב הוא אכן כזה. ונראה לי שאם יש לך ספק ביעילות של השמירה ויש אפשרות לפתרון אחר אז אולי באמת כדאי להוציא את הילדה מהגן לתקופה מוגבלת. אחרי הכל, בטח יש לך חברות עם ילדים בגיל המתאים ששירי תוכל לשחק איתן וזמן עם אמא זה מאד חשוב.

jole

New member
מאבטח חמוש בגן../images/Emo104.gif

אני לא יודעת מבחינת החוק ואני חושבת שעם כל הבלאגן היום צריך לבדוק עידכונים אחרונים, אבל לדעתי הגננת חייבת להיות מעורבת ואם היא מתנערת מכל אחריות לדעתי ההורים צריכים להתאגד ולא לשלוח את הילדים אליה לגן. מבחינת אבטחה, ההצעה שלי היא לפנות לכמה חברות אבטחה ולבקש הצעת מחיר למאבטח חמוש. (מבדיקה מוסמכת אצל מישהו שניהל חברת אבטחה המחיר צריך לנוע בסביבות 30-40 ש"ח לשעה למאבטח חמוש, מוסמך למוסדות חינוך). לבקש מאימהות "לשמור" זו ממש בדיחה. הצעה שלי- לקחת יוזמה ולארגן את ההורים. זה לא הזמן לעצום עיניים ולומר "לי זה לא יקרה" על הגב של הילדים. מאותו מקור מוסמך אני חייבת להוסיף גם את המידע המצער הבא- באמת חסרים היום מאבטחים וחסרים נשקים. והמצב הזה די מכניס למילכוד.

ציפי ג

New member
מאבטח חמוש בגן ../images/Emo104.gif

שאין לו נסיון בטיפול באקדח, מסוכן מאוד, לדעתי. עדיף שיהיה עם אקדח דמה.

אני לא הייתי שולחת אותה לגן עד

שהעניינים יתבהרו, כלומר שעד שיהיה שומר חמוש לעניין. במיוחד שאת בבית חצי שבוע.

לנו יש מאבטח חמוש מתחילת השנה

ואנחנו לא גרים קרוב מדי לקו התפר. אצלנו זה גן עירוני ולא פרטי אז המצב קצת שונה מבחינת הגננת, אבל לו היה מדובר בגן פרטי הייתי עומדת על זה שהגננת תשתתף בצורה פעילה בתשלום או שלפחות תיטול על עצמה תשלום בגין כאלה שלא מעוניינים לשלם. לדעתי אין משמעות לשומר לא חמוש, ובטח לא לשמירה של אמהות. יש בעיה עם חיוב הורים שלא מעוניינים בכך לשלם ויהיה קשה לחייב אותם לשלם. קל להגיד שלא הייתי שולחת לגן שאין בו שמירה, אבל ברור לי שבטרם הייתי נוקטת בצעד כזה הייתי מנסה כל דבר אחר, למשל לארגן אבות עם נשק, ויש בטוח כאלה, אולי אפילו תמורת תשלום מסוים שמבטא אובדן יום עבודה או משהו כזה. לדעתי, בלי להכיר את הבת שלך, ילדה בת שנתיים וארבעה חודשים תסבול להיות בבית ללא חברת ילדים בני גילה במשך מרבית שעות היום. נכון שזה לא שיקול מול הבטחון, אבל גם אותו צריך לקחת בחשבון.

באמת מתסכל

נראה לי די מיותר להציב שומר לא חמוש. אפשר באותה מידה לשים דחליל... גם הורים ששומרים הם פחות אפקטיביים ממאבטח אמיתי. אבל אם זה כל מה שניתן להשיג כיום ואת מרגישה שזה עדיף מכלום, אולי תתפשרי. אם לשלוח את הילדה לגן או לא, זה כבר תלוי כמה את חרדה ומה האפשרויות האחרות שלך לארגן לה מסגרת אחרת. הגננת כנראה לא רוצה להתעמת עם ההורים ולכן היא מעדיפה שההורים יטפלו בזה. גם הענין שלא כל ההורים הסכימו על השמירה הוא בעייתי. הרי אם מדובר בגן פרטי, החובות והזכויות של ההורים נקבעים על סמך חוזה שהם חתמו בתחילת השנה וקשה לגבות סכומי כסף כל כך גבוהים עבור שירות שהם לא ביקשו ולא הסכימו עליו מראש. לא כולם יכולים להרשות לעצמם סכומים כאלה באופן לא צפוי וחלק מהאנשים גם לא מרגישים רגועים יותר כשיש מאבטח אם תנאים אחרים לא מתקיימים (למשל, גידור, שער נעול, לחצן מצוקה וכו´). ליאורה

טליה36

New member
אקדח דמה??????../images/Emo104.gif

היי לימי,לא נתקלתי במשך כל חיי בשטות כזו. מה זאת אומרת?בכל מוסדות החינוך המאבטחים שומרים עם נשק אמיתי ועוד איך. גני הילדים לא נחשבים? אתמול היי נו בישיבה בגן של בתי ערבנו את עיריית כרמיאל והחלטנו כך:ההורים ממנים את המאבטח (מחברת אבטחה תבל)והעיריה משתתפת ב38 אחוז מהסכום ,מוסיפה עוד 2 ניידות שיטור קהילתי ,לחצן מצוקה ישיר למשטרה ללא חיוג הניידת מגיעה והשוטרים נכנסים לגן ובודקים שהכל תקין.זה לפחות 3 פעמים במהלך היום.כמו כן העירייה תממן את ימי ראשון בשבוע ותשים מאבטח מטעמה.את הגדר ההקפית מחליפים עוד השבוע לגדר גבוהה פי שניים(כיום אני לפעמים קופצת מעל הגדר הנוכחית ואם אני יכולה אז כל אחד יכול).בשורה התחתונה ייצא לכל הורה לשלם כ60 שקלים לחודש.והשקט שווה מיליונים.אז על תוותרו שהוועדים יגשו לעיריות וידרשו עזרה. הילדים שלנו זה הדבר היקר ביותר עלי אדמות ופה לא מתפשרים
טליה

anat30g

New member
לאמא של שירי

מזה שנה וחצי אנחנו כל הזמן עושים ספקולציות - פה מסוכן, פה לא מסוכן, כאן יש סיכוי שיבוא מחבל, לפה לא יבוא מחבל... זה נכון שהחישובים הללו שלנו כל הזמן "מכים" לנו בפרצוף - כשעוד מקום "בטוח" הופך ללא בטוח, אבל זה השפיות שלנו - להאמין שיש מקום כזה. במסגרת הזאת - אנחנו מקווים ומאמינים שגן זה מקום בטוח ושלא יפוצצו אותו... (למשל - כי הוא לא נמצא על הכביש הראשי, כי הוא לא נמצא על קו התפר...) - וזה רק בשביל השפיות שלנו. אם כי - גם בלי מחבלים - יש מספיק מטורפים שיכולים להחליט לפרוץ לגן גם בימים של שלום ולפגוע בילדים, היה מקרה כזה לא מזמן בחו"ל שמטורף נכנס לגן ילדים וירה והרג... ואגב, לשים שומר עם רובה דמה או לבקש מאמא הרה שתשמור - זה "כיסוי תחת" - אין מילה יפה יותר.

למעלה