זקוקה לעצות

shiran12342

New member
זקוקה לעצות

שלום לכולם, אני אמא לשני ילדים מקסימים אחד בן שנה ואחד בן שנתיים וקצת. אני ובעלי ממש ממש לא מסתדרים והמצב בבית על הפנים, הגעתי כבר ממזמן למסקנה שצריך להיפרד אך בעיקבות פחד כלכלי אני לא עושה זאת אני מרויחה מינימום ובלי המזונות שלו(שהוסדרו בהסכם ממון) אין מצב שאני גומרת את החודש. הפחד הכי גדול שלי שהוא לא ישלם מזונות. אשמח לעצות / עידוד וכל מילה שיכולה לעזור לי לעשות את הצעד המון תודות

מילת עידוד

דבר ראשון, תהיי בטוחה שאת רוצה להפרד ממנו. מכאן והלאה את צריכה להתוות אתהדרך. יש לך הסכם ממון ולכן כנראה יהיה לך קל יותר להיפרד ממנו בלי כל המריבות והמשפטים הלוך ושוב. עכשיו למה את יוצאת מהנחה שהוא לא ישלם את המזונות? הוא כבר התחייב מראש. לא ידוע לי הסכום אבל על שני ילדים את צריכה לקבל מנימום של 3000 ש"ח. את לא יכולה לצפות לרמת הכנסות כמו שיש לך עכשיו זה ברור. יכול להיות שתצטרכי לרדת ברמת החיים. אבל אם מאוד רע לך אז זה שווה את זה. שנית, האם יש לך אפשרות להגדיל את ההכנסה שלך? למצוא עבודה שתרוויחי בה יותר או לעבוד יותר שעות? אני פשוט לא יודעת במה את עוסקת וכמה שעות את עובדת ואני יודעת שכאמא קשה לעבוד מעבר לשעה 16:00 כשיש לך ילדים קטנים. האם יש לך תמיכה מהמשפחה? אולי מחברות? אני יודעת שבכל עיר יש קבוצת תמיכה של ויצו לנשים חד הוריות. זה מאוד חשוב שתהיה לך רשת תמיכה שתספק לך תמיכה בעיקר מבחינה הרגשית. כשאני התגרשתי חשבתי על השיר: הולכים אל הלא נודע הולכים אל הלא נודע אם זה טוב או רע. אני לא יכולה להבטיח לך שהכל יהיה בסדר, זה הרבה מאוד תלוי בך ובדרך בה תתמודדי עם דברים. אני יכולה להגיד לך שאני מאושרת מאוד מאז שהתגרשתי, אני נראית יותר טוב, החשבון בנק שלי במצב יותר טוב (לא שהתעשרתי פשוט מסתבר שהוא זה שהיה הבזבזן), יש לי יותר חברות וידידים, אני מרוויחה יותר כסף. בהתחלה קשה ומרגישים לבד, אבל פגשתי המון אנשים נפלאים בדרך שעזרו לי

EFRATY10

New member
הוא חייב לשלם מזונות על פי חוק ואם לא ישלם

ניתן לתבוע אותו בהוצאה לפועל.

matrixx1

New member
בלי אשליות

זה לא יהיה קל גם אם הוא משלם את המזונות בזמן...ואף יתרום עוד קצת מרצונו הטוב אם קיים כזה .. אמא ל- 2 כל כך קטנים זה ממש לא פשוט ולא קל לחיות פתאום לבד ולקחת על עצמך את העול ... אין לי מושג למצבכם כי גם ממש לא הרחבת ..אבל...תבדקי/ו ...טוב טוב טוב לפני צעד גורלי שכזה לך / לו / ולילדים.. לפעמים..זה הרבה יותר פשוט מאיך שזה נראה ..(-: ושיהיה בהצלחה

הילדים שלך באמת קטנטנים...

אני ההיתי מחכה עוד קצת וחוסכת כסף לימים גרועים... ככה אני עשיתי.... ומזונות תלויי היכן את מתגרשת עם זה ברבנות ז-700 ש"ח על כל ילד... מי מקבל 3000 על שני ילדים?? זה נדיר אני מקבלת 2500 וזה לא מספיק לי והילדים שלי גדולים ואני במגבלה לצאת לכל עבודה-את יודעת ביביסיטר -שעות ערב וכ"... זה מאוד קשה... חכי קצת תחסכי אל תמהרי....זה באמת קשה ... אבל אם את חזקה ויש לך עזרה ותלויי מה הסיבות בבית? האם הוא מכה? האם המצב בלתי נסבל לחיות איתו? או שאפשר לסחוב עוד קצת? המדינה ביטוח לאומי לא ממש עוזרים... תבררי הכל לפני שאת נכנסת למהלך של גירושים... בהצלחה בכל דרך שתבחרי..

למעלה