זקוקה לעצות

כרמית 55

New member
זקוקה לעצות

בוקר נפלא לכולם לדאבוני הצטרפתי לבני משפחה לחולי אלהיימר חדשה. לאימי גילו את המחלה לפני כשבועיים כעת יש בידי מכתב רשמי מבית חולים על הבדיקה והתוצאות. מבקשת עזרה מה עלי לעשות כעת? אייך פונה לביטוח לאומי? מה הזכויות של אימי ? ואייך אני מסייעת לה בכל כדי שיהיו לה התנאים הטובים והנכונים ביותר? מבקשת מעט הדרכה האם יש מישהו שיכול בבקשה להתנדב ולעזור לי? בתודה ושבוע טוב לכולם

../images/Emo24.gifבוקר טוב לך כרמית וברוכה הבאה

עם המכתב של בית חולים(תצלמי את המכתב את המקורי תשאירי אצלך ומהיום תשמרי על כל האישורים ותצלמי כל דברותכיני קלסר מיוחד לאמא) תלכי לסניף הביטוח הלאומי תקחי טופס תביעה לנכות כללית, אגב בת כמה אימך? אם היא סעודית אז טופס השייך לסעודי עם הטופס ללכת לרופאת המשפחה שתמלא במקומות הרצויים אח"כ להגיש לביטוח הלאומי והם יזמינו את אמא לבדיקה או לוועדה הרפואית כדי לקבוע אחוזי נכות.עם אחוזי הנכות תלכי לעירייה יורידו לה אחוזים מהתשלום בארנונה, וממשרד התחבורה ישלחו לכם כרטיס להנחה בתחבורה.את יכולה לדפדף בפורום אחורה ותראי את כל התשובות. בהצלחה והזכות שך גדולה מאוד ממש חסד של אמת ורפואה שלימה לאמא.

בוקר טוב כרמית

כואב מאד שהצטרפתם למשפחת החולים. כדי שנוכל לעזור לך, כתבי קצת מה קורה במשפחה. בת כמה אמא שלך? מי גר איתה? כמה אחים אתם והאם גרים בבית או גרים קרוב? באיזה מצב אמא? האם צעירה ועובדת? האם מודעת למחלתה? האם זקוקה להשגחה או שעדיין עצמאית? אריאלה כבר כתבה לך לגבי הזכויות בביטוח לאומי. ז"א אם היא בגיל של פנסיה היא יכולה להפעיל את חוק הסיעוד והוא רלבנטי רק כשכבר יש צורך בהשגחה בדרך כלל. אך כדאי בכל מקרה למלא טפסים ולהתחיל בתהליך. אם היא לפני גיל פנסיה , היא תפנה לביטוח לאומי לקבלת אחוזי נכות כללית. עמותת האלצהיימר מפעילה קבוצות תמיכה ברחבי הארץ ויש גם קוו חם לתמיכה ושאלות שונות. כדאי שתכנסי דרך הקישור מהפורום לאתר שלהם ובו תמצאי מידע רב ותוכלי לקבל תשובות לחלק מהשאלות שלך וגם למצוא קבוצה שקרובה למקום מגוריכם. מאחלת לך המון כוחות וסבלנות והלואי שאמא תוכל להמשיך לתפקד באופן עצמאי כמה שיותר. האם הרופא נתן לה תרופות להאטת התקדמות המחלה? שיהיה לכם שבוע טוב ורק בשורות טובות , טובה

כרמית 55

New member
ליאורלילי

היי אמא שלי בת 75 כרגע עדין עצמאית תמיד הייתה אישה חולה בכל מיני והייתה תלותית באבא שלי ז"ל שנפטר רק לפני שנה אני ממש מתה מפחד ולא יודעת מה לעשות ואייך. הבנתי שהיא זכאית ל17 שעות של ביטוח לאומי ועל עובדת זרה יש להוסיף עוד והבעיה היא שהקצבה של אימי קטנה ולא יודעת כרגע ומאיפה לגייס כספים וכל מיני יש לי עוד אח שחי בתל אביב שהוא יותר מקבל את המחלה למען האמת הוא זה שאמר שזון היא המחלה. אויייייייייי אני מפחדת

ענתי44

New member
שלום כרמית ../images/Emo24.gif

כמו תמיד, כמו כולנו, ברוכה הבאה למשפחת אלצהיימר, והלוואי ולא היית צריכה להצטרף. ראשית, מצויין שיש בידך מכתב מבית חולים המעיד על מצבה של אמא. את תזדקקי לו בהמשך. צלמי אותו במספר עותקים. לגבי השאלות שלך, זה תלוי בת כמה אמא?. אם היא צעירה מגיל פנסיה, תפני לקבל קיצבת נכות עבורה. אם אמא בגיל פנסיה, את צריכה לפנות ולמלא בקשה לקבל חוק סיעוד. אמא תעבור בדיקה, וחשוב שיהיה איתה בן משפחה, כי הבדיקה המשפילה היא בפרמטרים שסביר להניח שאמא עדיין מסוגלת, כמו להתלבש לבד, להכין שתייה. את צריכה להראות את המכתב על מצבה, ולנסות, ל"תקן" את הרושם החיובי שתעשה אמא, כי אם אמא יכולה לקחת לבד כדורים, את צריכה להדגיש שהיא עלולה לקחת מינון יתר או לשכוח, אם היא יכולה להכין קפה, להסביר שהיא עלולה לשכוח את הגז דולק. ( תנסי לקרוא בפורום לאחור יש על זה המון. ) במידה ואמא תוכר ומגיע לה חוק סיעוד. מדובר ב-15 שעות שבועיות, שעלו לא מזמן ל-17. ואם אמא ניצולת שואה יש לה עוד שעות. כמדומני עוד עשר שעות שבועיות. את השעות האלה, ניתן לקבל עובדת שתבוא כמעט כל יום הביתה לשעתיים שלוש ותסייע לאמא, או ללכת למרכז יום, או כחלק מהתשלום לעובדת זרה. פרט לביטוח הלאומי יש עוד הרבה דברים לעשות. למשל לכנס את כל המשפחה, ולהחליט מה עושים, כי למרות שאמא עדיין מתפקדת יפה יחסית בתחילת המחלה המצב ישתנה לרעה. האם אבא איתה? או אחד האחים עדיין גר בבית, כ אלה שיקולים. אם אמא גרה בגפה עליכם לדאוג שלא תהיה לבד. היא זקוקה להשגחה צמודה 24 שעות. וסביר להניח שאמא תתנגד לזה, היא לא מרגישה שהיא זקוקה לעזרה ותתרגז. אם אתם רוצים, למשל, להביא עובדת זרה, עליכם להתחיל לחשוב על זה. לא במיידי, אבל להתחיל לחשוב מה עושים. את צריכה גם לבדוק בין המסמכים של אמא אולי יש לה איזה ביטוח סיעודי. אם יש, עדיף לשמור על העזרה המבורכת הזו, לתקופה יותר קשה, כי מדובר בלוש שנים של עזרה במימון עזרה. האם אמא נוהגת? עליכם לדאוג שתפסיק לנהוג. מדובר בסכנת נפשות. ושוב, מאבק לא קל מחכה לכם, בכל פעם שתנסו למנוע מאמא משהו, או תנסו לשנות לה משהו. חלק ממה שקורה עם חולי אלצהיימר זה שימוש לא נכון בכסף. עליכם לבחון מה קורה בתחום הזה. בעתיד, קרוב לוודאי שתצטרכו לעשות אפוטרופסות לאמא. עליכם במשפחה לחשוב מי יהיה אפוטרופוס של אמא, והאם זה יהיה כללי, בכל התחומים, או רק לעינייני גוף, כלומר, בהחלטות רפואיות. כרמית, אני יודעת שזה נשמע מפחיד ומלחיץ. ולכן, תתחילי בפעולה אחת, ביטוח לאומי, ולאט לאט תמשיכי עם שאר הדברים. אם יש לך שאלה או תתקלי בבעייה את תמיד מוזמנת לשאול ותמיד מי מאיתנו יהיה פה בשבילך. עיצה נוספת שלי עזרה, ללכת למפגש עם בני משפחה ביישוב שלך, וניתן דרך עמותת אלצהיימר, לקבל רשימת מקומות מפגש. את מקבלת המון תמיכה ועזרה במפגשים האלה. שולחת לך חיבוק של כוח.

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום כרמית

כפי שהספקת להבין כי כאן בפורום תקבלי את מלוא התמיכה הנפשית ועצות מפי בני משפחה המטפלים ביקיריהם. הדבר הבסיסי הראשון שעליך ללמוד הוא את המחלה ,לא מיד אבל טוב תעשי כאשר תחלי לקרוא אודות המחלה. בקישורי הפורום תוכלי למצוא כתבות רבות העוסקות במחלת האלצהיימר ,דרכי הטיפול ,ההתנהגות של החולה ושל המטפל כלפי החולה ,מה מותר ומה אסור לומר לחולה ,עצה ראשונה כבר שאוכל לתת לך היא ,לזרום עם החולה ,לא להתווכח ,לא להתנגד ,לא לומר לו אינך צודק או אם אתה זוכר ,מעתה אמא היא אדם אחר , כל מה שתעשה וכל מה שתאמר הכל המחלה היא זו האשמה וככל שתחלו להפנים זאת כך ייטב ,זה קשה אבל חייביים לעשות כך ,המציאות כעת השתנתה וטוב תעשי גם אם תשתפי את שאר בני המשפחה בקיראת החומר על מחלת האלצהיימר ,אתם יוצאיים כעת למסע ארוך ומתיש ,עם רגעים קשים וגם רגעים טובים אם יודעים כיצד לנצל ,הרבה אמפטיה לחולה ואהבה וחיבוקים ,סלחנות והבנה. קיבלת כאן גם עיצה לפנות לעמותת אלצהיימר ומחלות דומות , בצדק נאמרוט הדברים וכדאי מאוד להירשם לעמותה ולהצטרף לקבוצות התמיכה ,אשר מעניקות מקום להקשבה ,לעזרה והבנה. בקישורי הפורום תמצאי את הקישור הישיר לעמותה וכן את כתובות קבוצות התמיכה במקומות שונים בארץ ,כמו כן בעמותה מופעל קו חם מאוייש 24 שעות ע"י מתנדבים יקרים. כאן בפורום כפי שציינתי תקבלי את מיטב התמיכה וחום רב מהגולשים כי אנחנו כאן כולם באותה סירה ומהווים משפחה אחת עם מכנה משותף. שוב ,הרבה סבלנות ,סלחנות ,אהבה ואמפטיה. שיהיה לכם רק טוב גרשון

כרמית 55

New member
לאירילה

אני מוגה על תשומת הלב שלך ואני מפוחדת עד מוות לא מסוגלת לעכל את המצאות המחלה כלל אני מכחישה וזה נורא אני יודעת אבל לא ממש שולטת פוחדת מהדרדרות רק לפני שנה איבדתי את אבא שלי וכעת זה אז לא יודעת מה ולאן לפנות תודה

כרמית 55

New member
היי ענתי 44

הרשו להגיב לכולם שענו לי עם דמעות ענקיות אני מודה לכם מעמקי עמקי ליבי אני חסרת אונים ועדין מתכחשת למחלה של אמא שלי. אין לה אף אחד בבית אבא שלי נפטר לפני שנה (עוד לא עיכלתי את הגלולה המרה הזו והנה...). יש לי עוד אח שגר בתל אביב ואני תושבי חיפה. ביום רביעי הקרוב צריכה להגיע אחות מבטוח לאומי לבדוק את אמא ואני בלחץ שלא תאשר. בקשר לעובדת זרה ל-24 שעות אמא מאוד שמחה שזה יהיה אפשרי היות והיא לבד רוב הזמן מלבד יומיים במועדון יום לא לחולי אלצהיימר. לא סיפרנו לה מה התוצאות של הבדיקה כי אני פוחדת שהיא תתאבד אז כרגע לא סיפרנו כלום. מה עלי לעשות עם הביקור של ביטוח לאומי מלבד להעמיק את גודל הבעיה? אוייייייייייי אני מתה מפחד

../images/Emo24.gifכרמית היקרה

את צריכה מעט להגזים לפני הרופא מבטוח לאומי שיבוא ויבדוק את אמא , תגידי גם לאמא שתשתף איתך פעולה שהיא לא יודעת כמעט כלום לא להתלבשלא להתרחץ וכו' שהכל תגיד לא יודעת. בשורות טובות , אל תפחדי הם סך הכל בשר ודם כמוך שעושים את העבודה, ואת תעבדי עליהם גם כי רק כך הם יודעים לעזור.בהצלחה

ענתי44

New member
כרמית יקרה ../images/Emo24.gif

כל כך מבינה אותך. אבא שלי אומנם נפטר לפני 17 שנה, אבל הבטחתי לו שאשמור על אמא. ואמא שלי חלתה לפני כ-שלוש שנים. אני מוצאת את עצמי לא מעט מתגעגעת לאבא הנפלא שהיה לי וחסר לי לא מעט, ולאמא הנהדרת שלי. היא אומנם יושבת לידי. אבל היא לא אותה אמא שהיתה. ואני מתגעגעת אליה. התגובה של הכחשה היא טבעית ורבים מאיתנו עברו תהליך דומה, קל וחומר שאת עדיין מנסה להתאושש ממותו של אבא. שהכל כל כך טעון והפצע עדיין טרי. ואת יודעת מה? אני מוצאת את עצמי, לפעמים בימים טובים יותר של אמא חושבת שאולי זו טעות באיבחון ואמא לא חולה, ואז, האלצהיימר זוקף שוב ראשו ואני חוזרת למציאות. אני ממליצה לך בחום להצטרף לקבוצת התמיכה לבני המשפחות. נפגשתי לפני כשנה עם חלק מהפעילות מחיפה והן נשים נפלאות אחת אחת.הקבוצה תיתן לך כיוון. לא רק מה לעשות, אלא תחושה שאת לא לבד. מקום להתמודד עם המחלה של אמא. גם לאמא שלי, שעברה גם אירוע מוחי, לא סיפרנו על האלצהיימר. כי הרופאה שאיבחנה אותה ייעצה לנו לא לשתף. עד היום כשאני מגיעה למיון עם אמא אני אומרת שיש לה דמנציה ( דמנציה זה השם הכללי שהסיבה השכיחה לדמנציה היא אלצהיימר ) ואז אמא נשארת רגועה. בקשר לבדיקה ביום רביעי. הקדימי לבוא לאמא לפני הזמן, כדי שלא תגיעי והבדיקה כבר נעשתה. ועוד משהו. לביטוח לאומי אין דבר אישי נגדך או נגד אמא, רק חוקים שלא אחת עושים עוול. אל תקחי את זה אישי. תצלמי את מכתב האיבחון של אלצהיימר, הטסיפי מסמכים רפואיים אם יש מחלות נוספות. תצייני את היותה אלמנה לבדה ושמסוכן לה להיות לבד, כי היא עלולה לא לזכור לקחת כדורים או לקחת מינון יתר, לשכוח גז דולק, ללכת לאיבוד או לא להיות מסוגלת לטפל בעצמה ( וזו האמת רק שהאחראית מטעם הביטוח לאומי לא רואה את זה) תנסי להכשיל את אמא שלך, כי זה חיוני מאוד שתקבל את השעות של חוק סיעוד.

למעלה