זקוקה לעצתכם הטובה

זקוקה לעצתכם הטובה

בן זוגי ואני תיכננו טיול ל-3 חודשים לארגנטינה, צ'ילה וברזיל. נחיתה בבואנוס איירס ב-12/12/06 וחזרה מריו דה ז'ניירו.תיכננתי הוצאה של 1500 $ בחודש לאדם עבור השהייה. חשבתי שבמקום להוציא סכום דומה בחיים בארץ, אוציא סכום זהה לחיים בטיול. לבן זוגי יש קרוב משפחה שמקצועו מדריך תיירים בדרום אמריקה. בן זוגי התייעץ איתו והרגע קיבלתי טלפון : המדריך נתן לו אינפורמציה : אם אנו רוצים לבקר במקומות החשובים באמת (אני מודעת לזה שזה סובייקטיבי), אנו נסיים את הטיול לאחר 36 ימים. זאת לאחר שנתן לו זמן שהיה מומלץ בכל אחת מהערים הגדולות. לטענת המדריך הדרך הכדאית להתנייע היא בעזרת טיסות. אם נשכור רכב זה לא מוזיל את העלויות. הטיסות אמורות לייקר את הטיול בהרבה כסף - לא ברור עד כמה כי כל המידע טרי. גם אמר שכדאי להזמין את טיסות הפנים מהארץ ולא בחו"ל כי מפה זה זול יותר. האם הטיסות כל כך מייקרות? האם נסיעה באוטובוס קמה כל כך איומה ומתעוררים עם גב שבור? הטיול הזה הינו חלום ילדותי, רק עכשיו אני יכולה להרשות לעצמי להגשים אותו (אני בת 55). התיכנון המקורי היה לטייל חצי שנה בנינוחות, ברוגע ובלי "להשתולל". נפגשתי עם הרבה אנשים , חוויות מרנינות, תוכניות צצו והשתנו בהתאם לשותפים הפוטנציאלים שפגשתי. אט אט הצטמק הטיול ל-3 חודשים עם פרטנר נחמד ביותר. ממש לא רוצה לקצר את הטיול. בבקשה עיזרו לי, נוכחתי לדעת שאתם בעלי ידע ונסיון ורצון טוב. המסלול שבחרתי הינו: מבואנוס איירס לסנטיאגו צ'ילה, לאיזור 7 האגמים , פוקון, ויאריקה כולל טיפוס להר הגעש, לאיזור באגמים, לפורטמונט, מפלי פטרואה,הר אוסורנו, אגם כל הקדושים, ברילוצ'ה, קראטרה אוסטרל, הקרחון התלוי, קואייקה, פונטה ארנס, מדבר פטגוניה, מערת מילודון, קרחון סרנו, טורס דל פאינה,, פריטו מורנו המפורסם, אקייקה, אושואיה, מיצרי מגלן, טיסה לאיגוואסו, צד ארגנטינה וצד ברזיל, יש פארק ליד איגוואסו שאמרו לי שאסור לפספס,משם לברזיל, מנאוס, אמזונס, סלבדור צפון ברזיל (שם קיבלתי תוכנית לטיולים מברזילאית מקסימה עם טיפים מצויינים לגבי מגורים ומסלולי טיול) וסיום בריו דה ז'ניירו. אנו מעוניינים בטרקים קצרים בני יום לכל היותר וישנם פארקים יפים ביותר לטיולים בכל האזורים. אני חשבתי ש-3 חודשים לא יספיקו לי, עכשיו נאמר שזה יותר מידי.אינני יודעת בדיוק על מה הומלץ לבן זוגי לא לוותר. מעדיפה לשמוע מכם. אינני חושבת שיש סיכוי שאחזור לאזורים אלה, זה טיול של פעם בחיים. (אמנם לפי התגובות שלכם בפורום כולם רוצים לחזור שנית) האם תוכלו לייעץ? כל עצה תתקבל בברכה ובתודה. ישנם עוד אתרים שאני יכולה להיעזר בהם אך עצות שאתם כתבתם בפורום הזה אין בשום אתר אחר, לא בלמטייל, לא בלובו, לא בגרינגוס ולא במוצ'ילר. תודה על כל עזרה.

גרי רשף

New member
דעתי

לפני כשנה טיילתי עם אישתי בארגנטינה: היו לנו שבועיים וחצי, והשתדלנו לנצל כל שניה. לו היו לי חודשיים וחצי- הייתי מספיק הרבה יותר ועם פחות לחץ, ולו היה לי שבוע וחצי אז או שהייתי מוותר על הטיול כולו או שהייתי מוותר בלב כבד על חלק מהיעדים. טיול תופרים לפי המידה: תלוי כמה זמן יש לכם, העדפות אישיות (קניות? מוזיאונים? טראקים? אכסניות זולות? טיולים מודרכים?..), תקציב וכו'. יש כל כך הרבה מה לעשות ומה לראות, ודרום אמריקה זו יבשת ענקית ביחס לאירופה (על ישראל אינני מדבר).. א-פרופו מרחקים: שיכרו רכב באופן מקומי. נניח- בבארילוצ'ה כדי לטייל בסביבה, אבל אל תנסו לנהוג מבואנוס איירס לשם. זה טירוף (נהיגה של 24 שעות)! אם רוצים לחסוך בטיסות- אפשר לנסוע באוטובוס בתנאים מפנקים ובמחיר נמוך יחסית. אל תוותרי על אף יום משלושת החודשים: יש מיליון מקומות שאינם ב"רשימת החובה" של 36 הימים, ושם יהיו החוויות הכי יפות. הלוואי ויכולתי לפני שנה להישאר עוד כמה ימים בקלפאטה ולטייל לעוד מקומות חוץ מפריטו מורנו, הלוואי והיה לי זמן לחרוש את הצפון, הלוואי ויכולתי להישאר ללילה או שניים באכסניה שבין בארילוצ'ה לבולסון בחיק הטבע הרחק מכל העולם.. בקיצור- מחכים לדיווחים משם, וכשתחזרו באמצע חודש מרץ..

גרי תודה, לא אוותר, מה זה תנאים

נוחים באוטובוס? קראתי שיש אוטובוס מיטה , ישנים בלילה תוך כדי נסיעה , אך זה לא נוח ויש בעיה עם שרותים ובתוך האוטובוס מסריח (סליחה) ומתעוררים עם גב שבור. כמובן הכל משמיעה, לא התנסיתי. האם נסעת בכזה אוטובוס?

ic11

New member
אני נסעתי......

זה לא נכון!!!!הנסיעה אוטובוס קמה הייתה חוויה נהדרת!!!שרות 10!!!אין ריח מי השרותים!!!!!אוכל ושתיה כל הדרך!!!!!!יושנים יותר טוב מי הבית!!!!!!!המשפחה שלי נהנו מכל רגע!!! המיטה היא ממש מיטה!!!180 מעלות!!!!!!כדי לשים לב!!!!!כל הכייף הוא בקומה שניה של האוטובוס!!!!!בקומה ראשונה ,יותר צפוף,המיטה ,היא חצי מיטה,יש המיטבחון והשרותים.אולי שם סבלו האנשים!!!!האבדל כספי ביו שני הקומות 15 שקל!!!כדי קומה שניה!!!מומלץ!!!אישתי.....ישנה כל הלילה!!!מומלץץץץץץץץץץ!!! אפשר להכנס לאתר של VIA BARILOCHE החברה הטובה ורציני ,יש להם שרות לדום(ברילוצ'ה)ו ליגואזו http://www.viabariloche.com.ar/

כבר שעות אני מול הפורום קוראת

את כל מה שכתבתם והעצות שנתתם. תודה לך IC11 ראיתי שכבר כתבת תגובה דומה. אני אשתמש בכל העצות, ממש תודה, אין מילים בפי.

כרוני

New member
תשאיר את די זנרו לתרבות ברזיל

למרות שהיא יפה. נראית כאילו שפכו את הבניינים בין ההרים

אלון 58

New member
בשביל זה צוין שזה ../images/Emo32.gif../images/Emo70.gif

יפה יפה,אבל אין לי ענין לחזור אליה,לעומת זאת לבואנוס-אירס ארצה לחזור,היה לי יותר קל שם,ההתמצאות טובה יותר,במידת-מה גם הידע הבסיסי (מאד) בשפה עוזר,ומה שיותר חשוב:הטיול בו הייתי לא ממש מיצה את העיר הזו,כמו את ריו-דה-ז'נירו,לכן אני מרגיש צורך לשוב לשם מתישהו,אולי כטיול בת-מצוה לבתי,בעוד כשנתיים-וחצי,נחיה ונראה,התכנית קיימת.

כרוני

New member
לעזור לאנשים לחוות את ארגנטינה זה

פשוט מצווה משמיים- "ואהבת לרעך כמוך". אני אומנם לא 100% אחוז ארחנטינו מקורי אבל העברתי שם פרק זמן בחיי. ראשית, אם חלמת על שישה חודשים כבר מעכשיו אני ממליץ: לכי על זה - לא צריך להתפשר בהגשמת חלומות. אומנם כתבת שתכננתם וסגרת עם השותף לטיול פרטים כגון מסלול, פרק זמן וכו'.....אבל, ב- 3 חודשים: צילה ארגנטינה וברזיל עם המקומות שציינת זה ריצה מתמשכת וחבל...סוג כזה של טיול יתאים למוצילרים צעירים עם תקציב מוגבל ואילוצים אחרים שרק רוצים לחוות ולראות כמה שיותר. את עלולה להגיע למקום שתרצי לשהות בו עוד זמן, בלי להרגיש את הדוחק של להספיק את המתוכנן.... אני לא יודע ולא רוצה להכנס לכיס של אחרים אבל עוד יום בארגנטינה זה כמו שבוע טיול בארופה. אם את יכולה להקצות עוד משאבים, עשי זאת - ופנקי את עצמך בעוד שבוע שבועיים חודש חודשיים. 1500 דולר לחודש זה תקציב יפה, השאלה היא איך את רוצה להתנהל איתו. גם 1100 דולר לחודש זה תקציב מכובד [שיאפשר לך 4 חודשי שהייה] השאלה מה עושים עם הכסף. שאלי את עצמך: מה התנאים שאת רוצה לשהות בהם? - אני מניח שלא מדובר במלונות חמישה כוכבים....אבל, התיירות בארגנטינה כ"כ ענפה שישנם הוסטלים שרמתם עולה על מלונות שלושה כוכבים. האם את מסוגלת להעביר נסיעה של 17-26 שעות באוטובוס? נח ומפנק ככל שיהיה.... לפי זה תקבעי אלו טיסות פנים נדרשות. אלו דברים את מגדירה בבחינת "מאסט" / חייבת לראות/לעשות? אני אישית המלצתי וממליץ לא לקבוע מסלול מראש אלא פשוט לזרום דרך הנקודות העיקריות שתקבעי לעצמך. איזה סוג טיול את רוצה / מתאים לך? טיפים והמלצות של אחרים הם עדיין טיפים והמלצות של אחרים. נחמד שיש רפרנס לפנות אליו כדאי לא להשאר באוויר אבל בטיול כזה כדאי להשאיר את הראש פתוח לאפשרויות שיצוצו תוך כדי טיול. דבר חשוב שלא פרטת הוא האם הטיול מאורגן או שאת עצמאית בשטח. עם כל הכבוד לתופעת מדריכי הטיולים, שרבים מהם אנשי שטח מעולים שמכירים כל אבן ופינת רחוב, עדיין מדובר בטיולים מאורגנים ותבניתיים גם אם לא מדובר בקבוצות גדולות. "36 יום למקומות הגדולים והחשובים" = טיסות טיסות טיסות ושהיות קצרות שמשאירות רק טעם של אי מיצוי עם תקציב גדול כמו זה שאת מתכננת לשלושה חודשים. כמו שכתבתי לעזור לאנשים לחוות את ארגנטינה זה מצווה. תשאלי כל שאלה שעולה לך ואני בשמחה אענה ואעזור גם תוך כדי טיול. אני אשלח לך במסרים דרכים נוספות ליצור קשר. ואגב...אני ממש ממש מקנא בך. את לא יודעת איזה אושר עילאי צרוף מחכה לך.

כרוני

New member
ואגב - מי שאמר לך ששלושה חודשים

זה יותר מדי זמן כנראה לא מבין על מה הוא מדבר או לקח את הטיול המאורגן

meishar84

New member
גם חצי שנה זה לא יותר מידי

יש שם כל כך הרבה מה לעשות לראות !!! ואם את משלבת את צ'ילה אז בכלל קחי הרבה זמן רק ל2 המדינות האלה ...

meishar84

New member
אני יחזור לשם

הייתי רק חודשיים והרגשתי שלא מיציתי כלוםםםםםםםםםםםםםםם לא הייתי בהמון מקומות :(

למעלה