זקוקה לעצתכם ורעיונותיכם

אתי@

New member
זקוקה לעצתכם ורעיונותיכם ../images/Emo140.gif

בוקר טוב...
יש לי מפית מסוימת, שאני רוצה עטוף איתה קופסה של טישו. למפית יש צבעים די חזקים וקצת צעקניים, ואני מחפשת רעיונות איך לעדן אותם, כי את הדוגמא עצמה מאוד אהבתי. חשבתי של שני רעיונות: 1. לצבוע את הקופסה עצמה בצבע כהה כלשהו. האם יעבוד? איזה צבע יכול להתאים, לדעתכם? המפית היא לבנה עם פרחים באדום, ורוד וצהוב ומאוד צפופים. 2. מריחת פטינה אחרי סיום הדבקת המפית. נדמה לי שלימור (dorlim) עשתה את זה עם התחתיות לכוסות. האם זה יעבוד? איך בדיוק לעשות את זה בלי לכסות לגמרי את המפית? אני אשמח לקבל רעיונות נוספים, אם יש. תודה
אתי

dili

New member
אני לא ממש מבינה במפיות

היה לי נסיון אחד, של הדבקת מפיות על אבנים. אני יודעת שהרקע הלבן של המפית נבלע על רקע האבן... גם צבעי האובייקט קיבלו גוון מהאבן. אם תצבעי את הקופסא בגוון כהה, הרקע של המפית יבלע ובין הפרחים תקבלי רקע כהה...אני מניחה שגם הפרחים יתכהו. אני חושבת שאת צריכה לצבוע את הקופסא בגוון בהיר דווקא... לגבי מריחת הפטינה, אם אני זוכרת נכון בעבודה של לימור, זה קצת הכהה את המפית, נתן לה גוון מעושן כזה.

אתי@

New member
תודה, אני חושבת שאנסה בכל זאת לצבוע

את הרקע בצבע כהה יותר.

av_i_va

New member
בוקר טוב גם לך../images/Emo140.gif

אני לא מכירה דרך הגיונית להכהות מפית. המפית כל כך דקה, שלא משנה מה הצבע בו תצבעי את הרקע, יראו זאת דרך המפית. שימי לב, שאני ממליצה בדיוק על ההפך. לצבוע רקע בלבן על מנת לקבל את הצבעים טבעיים ככל שניתן. פטינה לא מיועדת להכהות תמונה אלא להדגיש סדקים. את יכולה לנסות אך לדעתי על לבן זה יתקבל כמו כתם ואילו את צבעי הפרחים זה ישנה. מה כן? אם נדמה לך שהמפית לא תראה יפה על קופסת טישו, השתמשי בדוגמא אחרת על הקופסא, ואת המפית הזו - שאת אוהבת - הדביקי על דבר אחר, מתאים יותר. למשל: * הכיני לך קופסאות איחסון מקופסאות ריקות כמו נס קפה ודומיהן. * עטפי עציץ פלסטי לבן. כאן יש לך גם רקע מוכן גם משטח חלק וגם מוצר שיכול להתאים יופי לדוגמא הפרחונית של המפית. בהצלחה

dili

New member
אביבה, גם אני עם שאלה

לא ממש הולך לי עם המפיות...כשאני מורחת עליהן את הדבק, הן מתנפחות, מקבלות עיוון בצורה שלהן וגם עם ההדבקה לא הולך לי
הן מצ´טקמקות, אם אני מנסה ליישר בצד אחד, הן בורחות או נקרעות (ולא משנה כמה אני אהיה עדינה)... למה? למה זה קורה לי??

michal24

New member
מהנסיון של עפ מפיות, נראה שאולי

את לא מערבבת את הדבק עם מספיק מים, או לא מחכה מספיק לייבוש. זה קרה לי גם, אבל שכבה עדינה של דבק עם מים, ושתהיה אחידה, ואז לחכת עד שכמעט יבש לגמרי, פותרת את זה.

av_i_va

New member
רק רוצה להוסיף....../images/Emo140.gif

לתשובה של מיכל,שזהיא מתמצתת את הסיבה - ש.... את הדבק מורחים על המוצר ולא על המפית. הסיבה בגללה אנחנו מדביקים את המפית על דבק שהוא כבר יבש היא בדיוק זו. למנוע קמטים. ואם נוצרים קמטים- ניתן להרים את המפית מדבק יבש. בעדינות וזהירות בבקשה.

dili

New member
נו שוין....

מישהו פה לא קרא את המאמר על המפיות, לעומקו

אתי@

New member
אביבה תודה../images/Emo20.gif אמרת שכל צבע שבו אני

אצבע את הרקע - ישפיע על צבע המפית. צביעה בלבן - תדגיש את המפית, וזה בדיוק ההפך ממה שאני רוצה. אם כך, כנראה שזה אכן הפתרון לבעיה שלי. אני חושבת שאני אנסה את זה, ומבטיחה אדווח על התוצאות
עכשיו רק צריך לבחור צבע... אתי

av_i_va

New member
ממש לא../images/Emo140.gif

תראי, באומנות יש תחליפים - אבל אין קיצורי דרך. מפית שיש לה צבע מסויים - לא תהפכי לצבע אחר, אלא אם תציירי עליה. הרקע משפיע על שינוי גווני צבע שכבר מודפסים על הנייר, שהוא מאוד דק, ובגלל זה שקוף ומושפע מהרקע עליו היא מודבקת. כמובן שזו היצירה שלך ואת יכולה לנסות כל שיטה שנראית לך הגיונית. הרבה "פטנטים" נולדו מתוך התנסויות. עצה קטנה: על מנת לא לקלקל את קופסת הטישו שעלתה לא מעט עדיף לקלקל מפית... קחי שארית של עץ, או אפילו קרטון קשיח, ונסי תחילה את האפקט. לגבי לכות - עדיין לא קיימת לכה כזו, אבל מי יודע - אולי בעתיד...
הבוקר קיבלתי במייל תמונה מחברה שלי בדנמרק. תראי את ההבדל בין לעבוד על רקע לבן בין לא. הייתי מצרפת אותה לכאן אבל היא גודלה מידי אשמח לשלוח לך אותה במייל.

cckuki

New member
להקטין תמונה

זה מאוד פשוט אם יש לך במחשב איזושהיא תוכנה לתמונות ואני מניחה שיש לך כי את רואה אותם איכשהוא אז תחפשי בתפריטים את האופציה RESIZE בדרך כלל אפשר לשנות גם באחוזים אז תשני את האורך והגובה ל50% נניח ותשמרי את התמונה שוב בשם אחר אם יש לך שם של תוכנה ואת רוצה שלבים יותר מפורטים אשמח לעזור

michal24

New member
אני אשמח לראות במייל, כי אני עד

היום לא צבעתי את הרקע בלבן. אשמח אם תשלחי לי למייל, אשלח לך את הכתובת במסר. תודה

michal24

New member
מפית על פחית נס קפה או עציץ ?? רגע

שניה, לא אמרנו לא לגהץ על פלסטיק לא קשיח ?

אתי@

New member
עוד רעיון... ../images/Emo62.gif

האם קיימות לכות צבעוניות? אולי כדאי להדביק את המפית כרגיל, ואחרי כן להשתמש בלכה עם גוון כלשהו, למשל צהבהב

למעלה