זקוקה לעצתכם לבניית תפריט

זקוקה לעצתכם לבניית תפריט

אני מזמינה כ-10 נשים לארוחת בוהוריים בשעה 11:00 לפניי חג השבועות. אשמח אם תתנו לי רעיונות לבניית תפריט כדי שיהיה מאוזן מבחינת פחמימות, ירקות וכו'. יש לי בעייה מבחינת התזמון ולכן אם תייעצו לי מה ניתן להכין יום מראש, זה יסייע לי.
נכון להיום אני בטוח אכין לזנייה ויש לי מתכון וגם עוגת גבינה שגם לה יש מתכון. כמובן שארצה להכין עוד עוגה אחת לפחות.
תבוא עליכם הברכה.

Maldini Girl

New member
היי :)

מציעה רעיונות.
-אולי אפשר מרק כלשהו- אם יהיה יום חמים (מה שבטח יהיה) אפשר לעשות גספאצ'ו כלשהו שיהיה כיפי ומרענן.
- סלט פסטה עם פסטו, עגבניות שרי, גבינה מלוחה.
- לחלופין, סלט קינואה (אני עושה עם חמוציות, בצל מטוגן וגבינה מלוחה)
-סלט ירוק (חסה, עליי בייבי, בצל ירוק, אני מוסיפה לו גם פקאנים מסוכרים או אגוזים, ועושה עם רוטב של דבש וחרדל)
- פשטידת ירק כלשהי. יש לי מתכון כיפי ופשוט לפשטידה שיכולה להיות על בסיס ברוקולי/ כרובית/ בצל/ פטריות ויוצאת טעימה מאד.
-לזניה (רעיון שלך)
-לחם פרוס/ לחמניות קטנות
-פלטת גבינות
&nbsp
עוגה- אם יש עוגת גבינה ממליצה על עוגת פרי כלשהי/ עוגה בחושה פשוטה, למשל עוגת שוקולדצ'יפס, עוגת תפוזים או עוגה לימונית.
&nbsp

תודה על הרעיונות

גספאצ'ו, אני לא ממש טובה בזה. אבל אולי צזיקי? זה רעיון טוב?אשמח למתכון לפשטידה. לגבי עוגה, חשבתי על עוגת לימון או פאי פקאן. אפשר להוסיף לגבינות אולי דגים כבושים?

Maldini Girl

New member
דגים כבושים נשמע יופי

ציזיקי גם רעיון טוב בעייני, יהיה מרענן.
&nbsp
מתכון לפשטידה
&nbsp
1 שקית ברוקולי קפוא (סנפרוסט) כ800 גרם,, מופשר או אותה כחות של ברוקולי טרי (אם יש לך פחות פשוט תפחיתי בכמויות)
1 בצל גדול קצוץ
1 חב' בצק עלים/ פילאס
2 ביצים
גביע שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן לטיגון
אופציה- גבנ"צ/ פרמזן
&nbsp
במחבת גדולה מטגנים במעט שמן את הבצל עד שמתרכך מעט, מוסיפים לו את הברוקולי ומקפיצים כמה דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שמנת מתוקה תוך כדי ערבוב, ומבשלים עוד כמה דקות.
מורידים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים את הביצים פנימה ומערבבים היטב.בשלב זה אפשר להוסיף את הגבנ"צ/ פרמזן
בתבנית שמים בסיס של בצק עלים/ פילאס, עליה מוזגים את המלית.
אם רוצים, אפשר לסדר מעל רצועות בצק בצורת שתי וערב ולמרוח במעט ביצה מקושקשת (ללא קשר ל-2 הביצים ששמת במלית)
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, סביב חצי שעה (יש מצב שזה קצת יותר) עד שהפשטידה מתייצבת והבצק למעלה (אם שמת) השחים יפה.
&nbsp
* לפשטידת כרובית- מחליפים בחב' פרחי כרובית קפואה או לחלופין בכרובית מופרדת לפרחים ומבושלת עד ריכוך כמעט מלא
* לפשטידת פטריות- מחליפים את הברוקולי ב2 חב' פטריות שמפיניון חתוכות.
* לפשטידת בצל מחליפים את הברוקולי ב-4-5 בצלים גדולים מאד, קצוצים גס ומאדים אותם עד ריכוך.

את חושבת שאפשר ללא בצק בתחתית?

תמיד מפריע לי שבאוכל חלבי/איטלקי/שבועות יש הרבה פחמימות.
ואז מתמלאים בלי יכולת לטעום מכל דבר.

Maldini Girl

New member
אפשר אבל במקרה כזה הייתי

הולכת על מתכון ללא בצק בכלל, פשוט פשטידת ירק.

yair_bar

New member
מנהל
נשמע כיף. כמה רעיונות שיכולים להתאים

סביצ'ה דג עם אבוקדו, בצל סגול, כוסברה ומעט פלפל חריף. אפשר להגיש על טוסטונים או בכוסות הגשה אם את רוצה מנה בלי פחמימות
&nbsp
פלפל קלוי ממולא בתערובת גבינות מצופה בפירורי לחם ומטוגן (מאכל בולגרי טעים)
&nbsp
פטריות ממולאות בתערובת גבינות ועשבי תיבול
&nbsp
שקשוקה ירוקה

למעלה