זקוקה לעצתכן

זקוקה לעצתכן

אני מניחה שזכור לחלקכן שרציתי ללדת בוולפסון בגלל קשרים שיש לנו שם בזמן האחרון עשיתי בירורים שם התשובות היו מעורפלות וכל מיילדת אמרה דברים קצת שונים העניין שחברה של המשפחה ילדה שם לפני חודש דיברתי איתה - היא התכוונה ללידה טבעית: לידה ראשונה, פתיחה של 3 כשהגיעה, 12 שעות של לידה יחסית פעילה (בהתחלה מאוד פעילה ואח"כ היא כבר הייתה עייפה ויותר בשכיבה) ואז - פיטוצין, פקיעת מים ואפידורל ואז עוד 12 שעות של ילדה לא פעילה כלל בסוף חתך "כדי להוציא את התינוק יותר מהר" לקחו לרחצה ושקילה מייד ורק לאחר 15 דקות ציצי... נקודה מעניינת - כשהייתה עוד בשלב הפעיל - שאלה לגבי לידה בכריעה או עמידת 6 (כלומר שלב יציאת התינוק) והם אמרו לה חד משמעית שאין אף מיילדת במשמרת שיודעת ליילד שלא על הגב... (גם לי שתי מיילדות אמרו את זה ואחת מהן אמרה "אל תדאגי אני לא אדע אבל תמיד יש במשמרת מישהי טבעית שכן תדע - ואפשר לקרוא לה שתעשה זאת") בקיצור לא נשמע מלהיב... אני עכשיו רוצה לברר על בי"ח מאיר - מה דעתכן??? יש לי דולה - האם היא תוכל להצטרף ללא בעיות?

עופריקה

New member
אני אתחיל מהסוף

אין בעיה עם דולות במאיר. לפעמים אנחנו שומעים קצה סיפור, וחסרים פה עוד פרטים על הלידה. אני ליוויתי לידה בוולפסון, נכון - עם אפידורל, ורצו כל הזמן לפקוע לה את המים, והיא פשוט אמרה: לא! היא לא היתה מוכנה לזה. כשהיא רצתה, פקעו לה את המים, והלידה המשיכה ללא שאר התערבויות. אני חייבת לציין שהופתעתי משלב יציאת התינוק, ולא לטובה - רגליים בליטוטמי (כשמוציאים את רגליות המיטה, ושמים את הרגליים עליהן, כבר מזמן לא ראיתי שעושים את זה....) ו"משיכת" ראש התינוק. היתה לי חוויה לא קלה
מה שכן, היולדת התעקשה שלא יחתכו אותה, דחפנו למיילדת שמן ליד, ואכן - הפתעה! לידה ראשונה, על הגב, ללא חתכים!!! בשלב מסויים המיילדת אמרה שיש סיכוי שיהיו קרעים, והיולדת אמרה שלא אכפת לה. העיקר לא לחתוך. בעניין תנוחת הלידה, ואנסה להעביר את הנקודה - את יולדת איך שנוחלך. אם מישהי תגיד לך, תסתובבי, תשכבי ככה אני אשמור לך על הפירנאום וכו' - את פשוט לא שומעת. או יותר נכון - את מקשיבה לעצמך ולגופך!!!! אני בטוחה שגם יותר פשוט להן לעשות חתך, אבל עובדה שהדברים האלו השתנו ומשתנים כל יום. בטוחה שזהר תקפוץ לפה ותגיד דברים הרבה יותר ממוקדים ומדוייקים. בשורה התחתונה, אני מחזירה אותך לדיונים הראשונים שלך על איפה ללדת. לכי למקום שיכבד את רצונך ללדת בדרך שלך, מקום שיש בו לידות טבעיות, ללא התערבויות. שלא תצטרכי לדאוג לדברים טכניים, שתוכלי לזרום עם גופך, ועם האמונה שלך בתהליך.

tookmy

New member
נשמע לי שעדיף במאיר

תמיד ובכל מקום רצוי לדעת מה את רוצה ולדאוג לעמוד על שלך ושיהיו לך מלוים שידעו לעמוד על שלך אם את לא נמצאת במצב לעמוד על שלך. עם זאת, להיות במקום תומך ושהבקשות שלך מקובלות בו ולא נראות מוזרות או חריגות , עוזר מאד, לכן במקומך הייתי הולכת למאיר (ובמקומי נסעתי מלידת בית עם צירים במצב מתקדם לבי"ח במרחק 40 דקות כשיש לי בי"ח רבע שעה מהבית)

הילהל

New member
כבר שאלת לגבי זה בעבר

ודעתי לא השתנתה. אם את רוצה לידת בי"ח פעילה את צריכה לבחור בי"ח שבמובהק מעודד לידות כאלו. אחרת את נכנסת למשחק רולטה שסיכוייך להצליח בו נמוכים. והמגננה שתאלצי להכנס אליה כדי להצליח, באורח אירוני תכניס אותך לכזה לחץ שסיכוייך להצליח רק יפחתו. מאיר יהיה הרבה יותר לעניין במצב הזה. ומותרת שם כניסת דולות.

אח... ההקלה...

הייתי בלבטים המון זמן... השיחה עם היולדת הזו נתנה לי כמה נקודות שהן באופן חד משמעי הבהירו לי שלא משנה פרוטקציות או נעליים יש דברים שאי אפשר לשנות... קיוויתי מאוד שתהיה שם מיילדת טבעית באמת ובליווי ה"יחס המיוחד" שהיה אמור להיות לנו שם - יצא מעולה אבל כמו שנאמר כאן כבר - אם המוסד אינו טבעי וצריך לחפש בו בפינצטה מיילדת טבעית ולברר מה זה בדיוק טבעי בעיניה - זו כבר בעיה... לגבי מאיר - הבנתי שיש שם 2 חדרים טבעיים (עם גקוזי?) האם אני יכולה לסמוך על זה שהם יהיו פנויים? ואם לא האם ילכו איתי על טבעי גם בחדרים אחרים???

בלינקה

New member
יש שם שניים, הם בד"כ פנויים

גם בחדר "רגיל" ילכו איתך, אבל חשוב להבהיר איזו לידה את מתכננת, להבהיר בנעימות שאת לא מעוניינת בשיכוך כאבים ושאם תשני את דעתך לא תהססי לומר. בבי"ח תמיד יש סיכון בהגרלת המיילדת, אבל במאיר לפחות מצפים מדי פעם ללידה ללא התערבויות, ויש שם לא מעט מיילדות בגישה לא התערבותית.

כן... וכן...

(לגבי 2 השאלות האחרונות) אני גם בעד מאיר.... הייתי שם ב- 2 לידות טיבעיות שלא היו בחדרים הטיבעיים (אחד בגלל קיסרי קודם השני בגלל מים מקונאלים דרגה 2- ובכל זאת הדברים זרמו בצורה טובה וטיבעית עם כמה שפחות לחץ...)

שָׂרָה

New member
בלידה הראשונה

כשרציתי ללדת בכריעה או משהו כזה והצוות אמרו לי לשכב על הגב והתעלמתי מהם , הם תפסו אותי פיזית בכוח והשכיבו אותי אפילו שניסיתי להאבק איתם

שמעתי על מקרים כאלו לצערי...

לכן חשוב לי ללכת לבי"ח שבו זה לא יקרה ומהדברים ששמעתי על מאיר הם יודעים להתמודד עם לידה טבעית

../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifביות מלא במאיר - כולל בלילה?

24 שעות? או שבלילה הם יבקשו להפריד? אני שואלת למקרה שנצטרך להשאר - מה שממש לא בתכניות שלנו...

ועוד בקשר לביות

הם מסדרים את כל הנשים אם הביות המלא בחדר אחד ככה שלא יהיה לך נקיפות מצפון שאת מפריעה למשהו אני הייתי עם עומר בביות מלא ולכן זכיתי בחדר לבד... ואם במקרה תרצי להשאיר את התינוק למעט זמן בתינוקיה הם לא מתנגדים לקבל אותו ולהחזיר ברגע שתרצי (בשונה ממקומות אחרים, לפי מה ששמעתי, שאם החזרת אכלת אותה)

כיף לך ואת גם מעודדת אותי

שאת שואלת את כל השאלות הנכונות אני בשלב זה בעיקר מבולבלת

למעלה