זקוקה לרעיון לשם פעילות פרידה ממטופלים

debysh

New member
זקוקה לרעיון לשם פעילות פרידה ממטופלים

שלום רב שבוע הבא אני נפרדת מ-9 ילדים בהם טיפלתי במסגרת גן טיפולי (טיפלתי בהם במשך כל שנת הלימודים). הגננת הציעה שאעשה איזשהי פעילות פרידה משותפת לכולם והאמת היא שאין לי רעיונות. הטיפולים היו יחידניים או זוגיים. מדובר על ילדים בני 4-5, ברמות תפקוד מאד שונות: יש כאלה שמצליחים לדבר ויש כאלה שמאד מתקשים (רובם כן מדברים), רמת ההבנה גם משתנה. יש למישהו רעיון? חשבתי אולי על משחק של "חפש את המטמון" בחדר הטיפולים (זהו חלל מאד גדול) - אבל אני לא יודעת איך ליישם את הרעיון מבלי שזה יפזר אותם ומה בדיוק יכול להיות המטמון - האם משהו לגן, או האם משהו לכל ילד... אולי יש למישהו רעיון אחר? תודה דבי

נאוה ר

New member
דבי כמה עוד אנשי צוות יהיו איתך?

יש הבדל בין רעיונות שיש מבוגר אחד ושיש כמה?

מה דעתך על הכנת עוגה ביחד?

אם אין תנור- אז אפשר עוגת ביסקוויטים או כדורי שוקולד...ואז קצת מדברים על תהליך ההכנה, ערבוב, טעמים, צבעים- אם מקשטים, וכו' וכו'...

debysh

New member
רעיון טוב אבל יש ילד אחד על דיאטה נטולת גלוטן

בהתחלה חשבתי שזה יכול להיות ממש בלאגן, אחר כך נזכרתי בפעילות שבה אני הצטרפתי להכנת עוגה ונזכרתי עד כמה הם נהנו וכי באמת אפשר לדבר על השלבים השונים, יש עבודה עם מרקמים שונים, אפשר אפילו לקשט אחר כך..התחלתי להתלהב..ואז נזכרתי שיש ילד אחד שהוא על דיאטה נטולת גלוטן - מה עושים? אני אשאל בכל זא תאת הגננת לראות מה היא חושבת תודה ואשמח לשמוע עוד רעיונות למקרה וזה לא ייצא לפועל... דבי

cyder

New member
רעיון חמוד רב גילאי:

עשיתי את זה ליומולדת של הבן שלי (3) אבל גם גדולים יותר יכולים להנות: כל ילד מקבל בקבוק ריק של 1.5 ליטר. ושם בתוכו דגים מסול (אפשר לקנות מוכנים), נוצצים וחתיכות קרפ בצבע תכלת/כחול/ירוק (לקרוע, לקמט..) אחר כך מקשטים את הבקבוק עם מדבקות (אני מצאתי מדבקות עם צילומים של צדפים וקנכיות) וממלאים במים. יוצא אקוריום מקסים, קל להכנה, מזכרת לקחת הביתה, מתרגלים הרבה דברים (פיתחה וסגירה של הפקק, ברז, למלא במים....) ומאד פשוט להכנה גם לילדים שמתקשים בהרבה תחומים. אחר כך אפשר לעשות פעילות משותפת עם הבקבוקים. הבלגן הוא די מינימלי. בהצלחה!

לילד שאסור לו גלוטן

אולי תמצאי בסקווטים שמותר לו- יש היום הרבה מוצרים לחולי צליאק (אני יודעת אפילו על פסטה וופלים) ואם לא- אז לשים לו בקערה רק את המילוי של הביסקוויטים...(ולעשות מזה עניין -הוא מקבל לבד כי אסור לו קמח ובבסקוויטים יש קמח...וכ'...) אהבתי גם את הרעיון של האקווריום...

נאוה ר

New member
דבי שלום!

יש פה רעיונות מקסימים. באשר לגלוטן - תרימי טלפון לאמא והיא בטוח תוכל לנדב לך עוגיות לכולם אם זה מה שבחרת לעשות. אם את בוחרת משהו של אפיה אז יש להם קמח מיוחד ופשוט משתמשים בו במקום הקמח הלבן הרגיל. וגם שם האמא תוכל לעזור לך. ואז יש המון מרשמים מאוד נחמדים אם את צריכה. שגם מצריכים עבודה מועילה לידיים קטנות . אני חשבתי על מסלול שמתאים לכל הילדים. לא יודעת איזה ציוד יש לך אבל אפשר לעשות מסלול שכל פעם ילד אחר מראה לאחרים איך לעבור ואז האחרים עוברים כמוהו.לא צריך שפה בשביל זה. אפשר בפעם האחרונה - להחביא בחבית או בקופסא גדולה שבמסלול את הבקבוקים או בלון שממנו עושים יצירה. אם יש לכם מצנח ניתן לעשות עם מצנח יש פעילויות מקסימות.

למעלה