זקוקה לרעיונות וחידושים

אמא לה3

New member
זקוקה לרעיונות וחידושים

לתרגילים לשיפור דחיפה מהכתף. אפשר עם/בלי אמצעי עזר. 2. כמו כן, יש לי מתעמלת מקסימה בת 13, חזקה מאוד, מבצעת פ"פ לבד, אבל (וזה אבל גדול) מושכת את כתף ימין יותר מכתף שמאל, כך שכל פ"פ היא בעצם מסתובבת. הבעייה התחילה בחודשים האחרונים ואני לא מצליחה לפתור אותה. יש למישהי/משהו רעיונות?????????

Tammie

New member
רעיונות והצאות

בקשר לתרגילים לדחיפה יש את כל הרגילי- לעמוד מול קיר ולדחוף אותו. במצב שמיכה- דחיפות קטנות מהידיים (אפשר למחיאת כף). כדי להעלות את דרגת הקושי אפשר להניח את הרגליים על מזרון מוגבה או על סולם. תרגיל נוסף שאני מאוד אוהבת, והוא יכול לעזור גם למתעמלת שדיברת עליה, הוא לשים ערימת מזרונים (או מזרון גבינה עבה) והבנות צריכות להניח ידיים ממש לפני המזרון ולנחות עם הבטן על המזרון. המטרה היא לדחוף ולנחות עם גוף מוחזק וישר על המזרון בבום. זה תרגיל שמלמד גם את הדחיפה וגם את הסיבוב בגוף. בנוסף קל לראות בו אם מתעמלת דוחפת יותר מיד אחת ופחות מהשנייה כי במידה והיא תעשה זאת היא תנחת על הצד. מהניסיון שלי- בנות שדוחפות יותר מיד אחת או מהשנייה עושות את זה משתי סיבות עיקריות: 1. בגלגלונים וערביות הן מכניסות מאוד ראש, וזה גורם להן להסתבוב ואז הן דוחפות מיד אחת, במידה וזה נהייה הרגל יד אחת מתחזקת יותר מהשנייה. 2. פשוט כי יד אחת יותר חזקה מהשנייה, בדרך כלל הן ידחפו יותר מהיד הטובה שלהן. אפשר לנסות לחזק את היד השנייה. אולי זה יפתור את הבעייה. בהצלחה! אני אשמח לשמוע האם זה עבד.

רעיונות

אהבתי את ההצעות של תמי. תוספות: לשיפור דחיפה מהכתף: עמידת ידיים דחיפה ("תיק-תק") על הקרקע, כנ"ל מנמוך לגבוה, כנ"ל ממקפצה. השלב הבא, זה תלוי במיומנות: למשל לשיפור הדחיפה בערבית, כדאי לבצע קורבטים, קורבטים וערביות מעל מכשולים, וכמו שאמרה תמי דחיפה לשכיבה על הבטן, אך אני מוסיפה שהנחיתה על הבטן יכולה להיות גם על מקום גבוה. לשיפור דחיפה בקפיצת ידיים על הקרקע או בקפיצות, הייתי נותנת נחיתה על הגב ומעברים מעל מכשול. לגבי המתעמלת שמושכת כתף בפליק-פלק, תנסי לעמוד לידה (כאילו את שומרת לה), אבל לא בצד הרגיל שלך איפה שאת בד"כ עומדת, אלא בצד השני. אפשרות נוספת, היא להחזיק מזרן נחיתה עומד אנכית צמוד לפס שבו היא עושה ערבית פ"פ, אפשר אפילו משני הצדדים (כך שיווצר למעשה מסדרון עם "קירות") ולתת לה לעשות בפנים ערבית פ"פ. אכזרי אבל יעיל. בפ"פ מהמקום אפשר לקחת גומיה ולשים מסביב לשתי הזרועות (קרוב לכתפיים) ואז יהיה לה קשה לסובב את הכתף.

למעלה