זקוקה לרעיונות/עצות

אור לנו

New member
זקוקה לרעיונות/עצות

קשה לנו מאוד עם הפשוש בתקופה האחרונה, ההתנהגות שלו מחמירה - הוא לא משתף פעולה בשום דבר, לא מקשיב לנו (לדעתי הוא גם אף פעם לא הקשיב), לא מוכן לקבל את המילה "לא" גם אם אומרים לו 20 פעם וגם אם מרחיקים אותו - הוא מייד חוזר שוב לעשות את אותו הדבר. כל היום רק עושה "לא" עם הראש - (מהנהן מצד לצד), לא מוכן שישחקו איתו ולא רוצה לשחק לבד, כל מה שהוא עושה כל היום - רץ ורץ ורץ ממקום למקום, לוקח דברים ומעביר אותם ממקום למקום. אפילו בזמן האוכל - לא מסוגל לשבת 5 דק' בשקט - מטפס על השולחן, מחפש במה לשחק וכו'. מצייר לנו על הקירות/ארונות/מצעים וכל הזמן רק רץ ורץ - ממש השפן של אנרג'ייזר. לא מוכן שייקחו אותו על הידיים, ממש מתנגד בכוח. בקיצור - קשה לנו... חלק מהעניין הוא באשמתנו לדעתי - בגלל החגים וגם בגלל עומס בעבודה - קצת הזנחנו בזמן האחרון את העבודה האינדבידואלית איתו (אנחנו עובדים לפי גרינספאן) אבל גם כשאנחנו מנסים לעבוד איתו - הוא לא משתף פעולה, ממש מתנגד. אין לי מוושג איך לפתור את הבעיה - יש רעיונות?

אמאלה 1

New member
האם הוא מטופל ע"י מרפאה בעיסוק?

קודם כל קופץ לעין מהודעתך הנושא של הויסות החושי - נראה שהפשוש זקוק לתנועה מתמדת. אני חושבת שמרפאה בעיסוק יכולה לעזור כאן, וגם אולי איזושהי דיאטה סנסורית. באיזו מסגרת הוא נמצא? מה קורה בגן?

אור לנו

New member
אנחנו יודעים שיש לו בעיה של ויסות

חושי - תת תחושתיות. הוא מטופל אצל מרפאה בעיסוק ומחר אני אדבר איתה על כך. הוא תמיד היה זקוק לתנועה מתמדת וזו גם הסיבה שהתחיל לזחול/לעמוד/ללכת מוקדם יחסית למרות ההיפוטוניה. גם בגן הוא כל הזמן עובר מדבר לדבר ורץ. הבעיה היא שכל הסימפטומים החמירו בשבוע האחרון - עד אז יכולנו לאזן אותו ע"י פעילות בתנועה ואז הוא היה נרגע ויושב לשחק איתנו או בלעדינו ואילו עכשיו הוא רק רץ ועובר מדבר לדבר, אפילו מול הטלויזיה הוא לא מסוגל לשבת בשקט (לא בטוח שזה דבר רע...) - למרות שהוא מאוד אוהב טלויזיה ולכן אנו מגבילים אותו בזמן הצפייה.

טל 0 0 0

New member
היי אור

אולי כל השינוי הקיצוני בהתנהגות שייך לתוספים ואיניזימים שהתחלתם לתת לאחרונה? מקריאתי בפורום הביו-רפואי הוזכרו שם תגובות מעין אלה בכל מיני מצבים וזזמנים שונים.

אור לנו

New member
אולי זו הסיבה, בכל מקרה

הוא עדיין ממשיך עם הריצות האינסופיות האלו, מאוד קשה לשחק איתו ומאוד קשה גם לצאת איתו מהבית. מקווה שהוא יירגע בקרוב כי עייפתי.

למעלה