זקוקה לרעיונות

אפרז

New member
זקוקה לרעיונות

הבן שלי הינו ילד קשה באוכל וכבר נגמרו לי הרעיונות לארוחת הצהריים (כמה אפשר לאכול אותו הדבר). להיות הפשרתי בשר טחון. למשהי יש רעיון מה לעשות מלבד קציצות מטוגנות, קציצות ברוטב אדום ובולונז... רק בלי רוטב בבקשה....
 
בורקס מבצק עלים במילוי בשר טחון

הכנתי בורקס מבצק עלים במילוי בשר טחון ופטריות מה אומר לכם יצע מעולה אצלי מאד מאד אוהבים את הבורקס הזה והוא בקושי נשאר יום אחד ממולץ בחום לנסות מצרכים: חבילת בצק עלים שהופשרה כל הלילה במקרר חצי ק` בשר טחון בצל קצוץ 6 שיני שום קצוצות מלח פלפל שחור פלפל אדום מרק עוף ואני מוסיפה לתערובת פטריות קצוצות מקופסת שימורים אופן ההכנה: שמים שמן במחבת ומכניסים את הבצל הקצוץ ואת השום הקצוץ ומזהיבים. אחר כך מכניסים את הבשר הטחון ומפוררים אותו וממשיכים בטיגון תוך כדי עירבוב מתמיד של הבשר עם הבצל והשום אחרי שהכל מבושל טוב טוב מתחילים עם התיבול טועמים ורואים עם צריך להוסיף עוד משהו. אני אוהבת בשלב הזה להוסיף חופן פיטריות קצוצות מקופסת שימורים מוסף מאד לטעם . ממשיכים לערבב עוד קצת וסוגרים את אש בנתיים פותחים את בצק העלים ומרדדים אותו על משטח מקומח {רצוי על השיש} אני חותכת את הבצק ל 2 ועושה 2 רולדות של הבורקס אחרי שרחדדנו את החצי הראשון לוקחים חצי מהמלית של הבשר ושמים לאורך הבצק בצורה כזאת
 
לאחר מכן מגלגלים את הבצק

ומהדקים משני צידיי הבצק ומורחים ביצה מעל {אפשר להוסיף שומשום מעל}
 
וככה עושים גם לרולדה

השניה בדיוק אותו דבר מכניסים לתנור על חום 180 מעלות ומחכים שהבורקס יזהיבו. כך נראה הבורקס מבפנים
 

מיכלוש10

New member
אפשר גם לעשות מפרום....

לטגן לקציצות ללחתוך תפוחי אדמה כמו סנדוויץ', למלא בפנים את הקציצה ולהכניס לתנור, אפשרי עם רוטב ואפשרי גם בלי. ילדים מתים על זה.
 
למעלה