זקוקה לרעיונות

זקוקה לרעיונות

ביום שישי הקרוב נארח שני זוגות חברים לארוחת ערב.
בתפריט: מרק פטריות וערמונים, סלטים (יש רעיונות?) דג דניס בתנור (רעיון לרוטב מעניין?) אנטיפסטי ופאי לימון ופאי פקאן.
אשמח לשמוע מה דעתכם? האם מספיק?
במה ניתן לקשט את המרק?
תודה לכולם
 
השנקל שלי

מהסף להתחלה -
פאי לימון - מעולה
פאי פקאן - מעולה
למה פעמיים פאי לקינוח?

אנטיפסטי כולל מה? , זה סוג של סלט חם ......

סלט שירזי - סלט פרסי משובח - 3 עגבניות, 3 מלפפונים, 1/2 בצל לבן, כוס נענע קצוצה ,כוס פטרוזיליה קצוצה , תיבול - לימון,שמן מלח פלפל.
עם הסלט הזה לא צריך רוטב לדג.
סלט תירס וצ'יפוטלה - 2 כוסות גרגירי תירס , 1/2 כוס כוסברה קצוצה, 2 פלפל אדום חריף,בצל סגול קצוץ ,תיבול - הרבה מיץ לימון מלח פלפל. להכין לפחות שעתיים לפני הארוחה.

רוטב לדניס - טרטר או לימון ופטרוזיליה או איולי עם צלפים

קישוט למרק - פרוסות של כל מיני פיטריות צלויות במחבת עם מעט מאד שמן .
 

שרון 337

New member
המלצה לסלט טעים במיוחד ,

ממליצה על הסלט סלק וגזר המעולה של אילנית12,
בחג אני הכנתי לאורחים בקערת -פיירקס ענקית ,והכול חוסל עד הסוף.
&nbsp
וזה המתכון :(עם מעט שינויים משלי,אני הוספתי פטרוזיליה ,וגרעיני חמניות.)
החומרים:
גזר מגורד בפומפייה,על החורים הכי גדולים.(או במגרדת מעבד המזון .)
סלק מגורד בפומפייה.
1/3 כוס כוסברה קצוצה,הוספתי גם 1/3 כוס פטרוזליה קצוצה.)
3 - 4 שיני שום -כתושות.
4 -5 כפות מיץ -לימון טרי
3 כפות מלאות שמן -זית
קצת מלח לפי הטעם.
הוספת גם 1/3 כוס גרעיני חמנייה קלופים.
&nbsp
מומלץ להכין ערב מראש ,מערבבים הכול ביחד ומכניסים לצינון במקרר.
יוצא מ-ע-ו-ל-ה
 

שרון 337

New member
ועוד משהו,,

להכפיל כמויות לפי כמות המוזמנים.
לי היו הרבה אורחים בחג ,לכן אני השתמשתי ב-4 סלקים ו-4 גזרים ,
ותוספת התיבול הייתה בהתאם.
 
תודה רבה על הרעיונות הנחמדים

לקחתי לתשומת ליבי, למה 2 פאי?
סלט הגזר והסלק נשמע מעניין.
 

חנהפ

Active member
רעיונות לדג דניס

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_8210.html[/URL]


רכיבים:

נתחי פילה אמנון
קמח
מלח
פלפל שחור

שמן לטיגון

1 כוס ציר דגים*
1/2 חבילת עירית קצוצה
חופן טימין לימוני קצוץ

פרוסות שקדים קלויות




אופן הכנה:

לשטוף את נתחי הפילה.

לצפות בקמח עם מעט מלח ופלפל שחור.

לטגן את הדגים ולהניח בצד.


במחבת להוסיף כוס ציר דגים, להרתיח ולצמצם ב 1/3.

להוסיף חצי חב' עירית קצוצה וחופן טימין לימוני קצוץ.

לתבל.


במחבת אחרת לקלות פרוסות שקדים. לפזר על הדגים
ולצקת את הרוטב.

*מתכון לציר דגים:
להכנת הציר משתמשים בעצמות דג, כל המרבה הרי זה משובח
מוסיפים לסיר:
2 ליטר מים
1 בצל חצוי
3 שיני שום
1 כרישה חתוכה לאורכה
3 גבעולי סלרי
12 גבעולי פטרוזיליה
כפית טימין
כפית גרגרי פלפל שחור
1/4 כפית מלח גס
1/2 כוס יין לבן יבש
מרתיחיםם את תכולת הסיר ומבשלים כ- 40 דקות
מסננים, מקררים, אפשר להקפיא ולהשתמש כבסיס לרוטב לדגים

אמנם הכנתי עם אמנון, אבל המתכון ילך מצויין גם עם דניס

עוד אופציה טעימה: פילה דניס ברוטב לבן על מצע עדשים שחורות
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_8061.html[/URL]

רכיבים:

ציר דגים:

האידרה והראש של הדגים
1 בצל קצוץ
1 גזר פרוס
1 כרישה פרוסה
1 גבעול סלרי
1/4 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
5 כוסות מים
1/2 כפית טימין יבש
2 עלי דפנה
5 גבעולי פטרוזיליה
1 כפית גרגרי פלפל שחור

העדשים:
1 כוס עדשים שחורות

רוטב לבן :
1 בצל קצוץ להזהיב בשמן
150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
1 כוס קרם קוקוס
1 כף עירית קצוצה

פילה דניס:
מלח
פלפל



אופן הכנה:

ציר דגים:

1 בצל קצוץ + 1 גזר פרוס + 1 כרישה פרוסה + 1 גבעול סלרי

לאדות ב-1/4 כוס שמן זית, כ- 5 דקות.

להוסיף את עצמות הדג.

לאדות עוד כמה דקות.

להוסיף את היין והמים.

לתבל עם 1/2 כפית טימין יבש, 2 עלי דפנה, 5 גבעולי פטרוזיליה, 1 כפית גרגרי פלפל שחור.

להרתיח ולבשל כ- 25 דקות.

לסנן.

ניתן להקפיא, מעשיר כל רוטב לדגים.


עדשים:

לבשל 1 כוס עדשים שחורות כ- 25 דקות עד שמתרככות.

לסנן.


רוטב לבן :

להזהיב בצל קצוץ בשמן. להוסיף 150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות. לאדות כ- 5-7 דקות.

להוסיף 1/2 כוס יין לבן יבש וכוס מציר הדגים.

להרתיח ולצמצם עד שמתקבלת מחצית הכמות.

לתבל במלח ופלפל שחור.

להוסיף 1 כוס קרם קוקוס.

לבשל עוד כ- 10 דקות

לסנן ולהוסיף לרוטב כף עירית קצוצה.

את מה שנותר במסננת לערבב עם העדשים.


פילה דניס:

להמליח ולפלפל ולהניח לחצי שעה.

לטגן 2-3 דקות מכל צד.

לצקת את הרוטב ולבשל עוד 2 דקות.


ההגשה:

בצלחת ערימת עדשים, מעל פילה דג עם מעט רוטב ועירית קצוצה טריה.
 
למעלה