זקוקה לתמיכה בעלי עבר בדיקת ביופסיה

mrian

New member
זקוקה לתמיכה בעלי עבר בדיקת ביופסיה

ואני מאוד מדואכת מעצם המחשבה שהוא חולה. אני חוששת מתוצאות הבדיקה ולא מצליחה להירדם לידו מדאגה. שאלתי היא האם זה מסוכן ? הוא כל הזמן צריך לתת שתן וקם בלילה כ 3 פעמים עיזרו לי בבקשה להבין

kobe01919

New member
לmrian

אינך צריכה לדאוג כל כך... אבא שלי במשך שלוש שנים היה לו מתן שתן רב הוא היה הולך לשירותים הרבה.. עד שהתגלה שיש לו פרוסטטה בין עם יתגלה שאכן יש לו פרוסטטה זה לא בהכרח מסוכן בפרוסטטה אפשר לטפל ואפשר לחיות עם זה חיים רגילים יש שתי סוגים סוג לא סרטני(גידול השפיר) או סרטני עם זה גידול השפיר זה טיפול שאפשר לטפל בו ואין בכך כל סכנה...עם זה גידול סרטני לא צריך להיכנס לפאניקה גם לאבא שלי יש את זה ובהתחלה הייתי בחרדות ודאגות אבל כמה שהבנתי יותר על המחלה הבנתי שאפשר לטפל בה ולחיות איתה המון שנים גם לפי מה שהבנתיי המון המון אנשים מתים מזיקנה או ממחלות אחרות ולא מהגידול... רק עם תוכלי לתת יותר פרטים בן כמה אבא שלך?? ומה היה תוצאות של בדיקות הדם??

שלום,

תוכלי לפנות בנושא גם לקהילה החדשה שלנו, המעניקה ייעוץ סוציאלי ותמיכה לחולים ולבני משפחותיהם. בברכת רפואה שלמה

ביאופסיה

אני רואה שפרופ' מצקין פסח על שאלתך. אצל חלק גדול מהגברים מעל גיל 50 ועוד יותר מעל גיל 60 יש הגדלה של בלוטה שנקראת ערמונית, שאחראית ליצור מרבית הנוזל הנושא את הזרע בזמן המגע המיני - לא הזרע עצמו שנוצר באשכים. הערמונית נמצאת בדרכי השתן והגדלתה נוטה להפריע לריקון מוחלט של השלפוחית. ברוב המקרים הגדלה זו שפירה (לא סרטנית) ויש אמצעים רבים לטיפול בהפרעה שהיא גורמת - טיפול תרופתי או ניתוחי. אבל לפעמים היא סרטנית ואז צריך לטפל בצורה יותר חריפה. הבשורה הטובה שכיום יש גם לסרטן הערמונית טיפולים מוצלחים למדי, ביחוד אם מגלים אותו מוקדם. כדי לשלול הגדלה סרטנית עושים בדיקת אולטרסאונד רקטלית (דרל פי הטבעת) בה מחדירים גם מחט זעירה שלוקחת דגימות מהערמונית שאחר כך בודקים להמצאות תאים סרטניים. לצערי מקבלים את התשובה כשבועיים אחרי הבדיקה, מה שגורם לפעמים למתח רב למטופל ולמשפחתו. אני כותב באריכות כי עברתי את זה בעצמי לפני 10 שנים ויודע כמה זה מפחיד כשלא יודעים למה לצפות. מאחל לכם בריאות דני

למעלה