זקוקה לתמיכה ועזרה ממש מתוסכלת

Einavst

New member
זקוקה לתמיכה ועזרה ממש מתוסכלת

חדשה כאן.. אמא לתאומים בני פחות משבועיים.. לא התחלתי בהנקה מלאה אלה הנקה חלקית בשילוב מטרנה.. החלטתי לשאוב והאמת שעד תחילת השבוע הנוכחי הלך ממש טוב.. היתי שואבת פעמים ביום ונותנת טיפה ציצי.. כמובן דזה לא היה משביע אותם אבל החלטתי לשלב בשל החשיבות של חלב אם. בימים האחרונים פשוט לא הולך לי כאילו עשיתי לעצמי עין! אתמול ישבתי בערב שאבתי שעה וחצי רק 30 מל!!!!! זה מיאששש וכך גם היום.. מתוסכלת שלא יכולה לספק לילדיי צורך בסיסי זה ועוד בשל החשיבות של חלב אם בעיני!! מעצבן אותי שחברות שלי עם ילד אחד מתבססות רק על הנקה ואני בקושי שואבת 30!! אני שותה הרבהה אוכלת שקדים בוטנים פירות וירקות מקפידה על ארוחות קטנות.. אני עיפה ומתוסכלת... מה לעשות?!???

ונוס 26

New member
כל הכבוד על הרצון והמאמצים!

מזל טוב עינב, וכל הכבוד שאת לא נשברת ולא מוותרת בקלות.
אני אמנם לא מומחית, אבל אעזור מנסיוני ואני מקווה שכשהדר או יועצת אחרת תתפנה תקבלי גם מהן עזרה - ובכל מקרה, ממליצה לך לפרסם הודעה גם בפורום הנקה. הפורום שלנו מצוין וכאן תמצאי מומחיות לתאומים ובנות נפלאות שאוהבות לעזור, אבל פה יש הרבה פחות משתתפות, ובין הטיפול בתאומים לשאר הדברים - לכולן יש פחות פנאי לגלוש
ונראה לי שאת זקוקה לתשובות בהקדם...
אז ככה -
1. העצה הכי גדולה שלי אליך היא: להניק להניק להניק ולהניק. אם את מרגישה בעיות בענקה, למשל נוצר כואב, או שהם לא מצליחים לתפוס את הציצי לאורך זמן, או שאת רואה שההנקה לא משביעה אותם - זה אומר שהם לא תופסים את הפטמה כמו שצריך - ואז כדאי מאד מאד ובהקדם להתייעץ עם יועצת הנקה, ועדיף אחת שמומחית לתאומים.
מה שחשוב שתדעי זה שהדרך הכי טובה לגרום לייצור של עוד חלב זה להניק. שאיבה היא ממש לא כמו הנקה, שאיבה זו פעולה מלאכותית שלא מחקה בדיוק כמו שצריך את ההנקה של התינוק, הנקה - כשהתינוק יונק כמו שצריך היא פעולה שמשדרת לגוף לייצר עוד חלב (היניקה של התינוק מגרה את בלוטות החלב, ומאותת לגוף שיש כאן תינוק שזקוק לחלב, ואז הגוף מייצר בהתאם). השאיבה לא עושה את פעולה האיתות בצורה טובה כמו התינוק, ולכן מאד מאד הגיוני שבשאיבה לא יצא מספיק חלב, אבל בהנקה התינוק ינק כמו שצריך -
אני לדוגמא מניקה תינוקות בנות חצי שנה, ושואבת להן כי הן כבר בבית תינוקות (חזרתי לעבוד), יש לי מספיק חלב בשבילן, עד שהן נכנסו לבית תינוקות הן רק ינקו, בלי תמ"ל ובלי בקבוקים. ועכשיו כשאני צריכה לשאוב אני רואה בעיניים איך הגוף שלי מייצר חצי(!) מכמות החלב שאני צריכה בשביל הבנות. כלומר בשאיבה הגוף לא מייצר מספיק - אבל בהנקה ממש כן (הן עולות במשקל מצוין, ויכולות להחזיק גם מעל לשלוש שעות בלי הנקה).
בקיצור, את צריכה לנסות להניק אותם כמה שיותר, בכל הזדמנות שאת יכולה. להניק כל שעה, כל שעתיים, כל פעם שהתאומים רעבים. אם אפשר - לתת כמה שפחות תמ"ל ובכל אופן לפני התמ"ל, כלומר כשהם עוד רעבים אז לתת להם לינוק.
אני לא כ"כ מבינה למה את רק טיפה נותנת ציצי, ולמה מלכתחילה את משלבת מטרנה - כדאי אולי שתסבירי יותר, בעיקר לטובת המומחיות שיעזרו לך.
שקדים וכל שיטה שהיא להגברת חלב (אני מיד אציע לך את כל העצות שאני מכירה וניסיתי) לא משתווים להנקה - כמה שתניקי יותר יהיה לך יותר חלב. ושוב, אם קשה לך בהנקה, כדאי לך להזמין יועצת הנקה, נכון זה עולה כסף - אבל תאמיני לי שאם ההנקה תצליח את תחסכי את הכסף הזה על תמ"ל, וגם תדעי שאת מעניקה לילדים שלך את הטוב ביותר. ובכל אופן הרבה יותר כיף להניק, וגם יותר בריא לתינוק, מהרבה סיבות (אם את רוצה אני אפרט לך כמה), זה חוסף שטיפת כלים והתעסקות עם השאיבה.
ולגבי ההנקה והיועצת - אם הם בקושי ינקו ומאז שהם נולדו הם מקבלים בקבוק, יש סיכוי טוב יותר שיהיה להם קשה לינוק, כי הנקה זה לא כמו בקבוק, זה דורש יותר מאמץ מהתינוק וזו טכניקה קצת אחרת, ואם התינוק לא לומד לינוק מיד מיד כשהוא נולד, אז לפעמים הוא יונק פחות טוב, וזו עוד סיבה להזמין יועצת, כדי לוודא שאת לא סתם מבזבזת את זמנך בנסיונות סרק להניק, זה סתם ישגע אותך.
2. חוץ מלהוסיף הנקות זה מה שאפשר לעשות כדי להגביר חלב - אבל אני ממש מציעה שקודם כל תתייעצי עם יועצת.
א. לקחת חילבה, אני לוקחת חילבה כבר מעל לחודש, ואני מרגישה שזה עוזר קצת, אבל אצלי לפחות השינוי לא קריטי (זה שלא שכמות החלב הכפילה את עצמה).
ב. לשאוב עם לקטינה, ועדיף לשאוב משני הצדדים באותו הזמן. לקטינה זו משאבה יעילה וטובה יותר. אפשר לשכור בכסף או לשאול דרך סניף ליונס הוד השרון. הנה קישור להודעה שפרסמתי (כרגע מופיעה בתחתית העמוד הראשון) לגבי איך אפשר להשיג לקטינה.
ג. להוסיף עוד שאיבות, אם את שואבת כרגע כל שלוש שעות, אז לשאוב כל שעה וחצי. לשאוב בעיקר מוקדם בבוקר - לפני הנקה. כי אז יש יותר חלב. באופן כללי יש יותר חלב אחרי שאת נחה. לפעמים גם עוזר לעשות מקלחת חמה לפני.
ד. יש בנות שעוזר להן לחשוב על התינוק או להסתכל עליו, זה משהו הגיוני - כשאת חושבת על התינוק המוח שלך יודע שצריך לייצר לו חלב. אצלי למשל אם אני שומעת אותן בוכות בזמן שאני שואבת לפעמים יוצא יותר חלב.
ה. זה מאד יעיל לשאוב מצד אחד בזמן שהתינוק יונק מהצד השני, כאמור, היניקה של התינוק הכי יעילה בלעודד את הגוף לייצר חלב, ולכן אם את שואבת מצד אחד יש סיכוי שמהצד השני יצא יותר חלב - אבל זה כמובן רק בתנאי שהתינוק יונק כמו שצריך, ומגרה את הבלוטות כמו שצריך.
עצות נוספות תמצאי אולי בהודעה שפרסמתי כאן לא מזמן לגבי איך אני הגדלתי את כמות החלב לשאיבה של התאומות שלי.

המון המון בהצלחה, מקווה שתתגברי על התסכול ותמצאי פתרונות, ואני חוזרת על העצה העיקרית שלי - להיפגש עם יועצת הנקה כדי שהיא תעזור לך לנסות לעבור להנקה מלאה, או לפחות ליותר הנקה ישירה (כלומר לא חלב שאוב).

הכברת כמות חלב

בוקר טוב עינב

ברוכה הבאה ומזל טוב, וסליחה על האיחור בתשובה.

אני מצטרפת לכל מה שכתבה ונוס המקסימה.
עלייך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת כמה שיותר מהר. היא תוכל לעזור לך לעשות סדר ולבנות תכנית שאיבות והנקות מסודרת שבה תוכלי להגביר את כמות החלב שאת מייצרת.

לא כתבת הרבה פרטים על איזה השבוע שבו נולדו הקטנים, ובאיזה משקלים,אבל באופן כללי - כמו שונוס כתבה -
ככל שתניקי יותר- הגוף יבין שיש ביקוש ויגביר בהתאם את ההיצע.
בשבועות הראשונים (בעיקר) חשוב להניק כמה שיותר כדי להתחיל את תהליך ייצור החלב וזה משפיע על ייצור החלב גם בהמשך.
ברגע שאת מתחילה להוסיף תוספות של תמ"ל - ההנקה הולכת ופוחתת וכמויות החלב יורדות וזה המתכון הבטוח להפסקת ההנקה.

האם יש לך משאבה חזקה וטובה ?
כמה פעמים ביממה את שואבת היום ?
נסי לא להגיע לשאיבה של 30 דקות, זה הרבה זמן. עדיף לפצל את זה לשתי שאיבות קצרות.

האם את יכולה לפרט יותר מה קורה היום ואיך הולכת ההנקה וגם השאיבות ואז אענה בצורה מפורטת יותר .

מחכה לשמוע

למעלה