זקוקה לתרופה שקיימת רק באוסטרליה..

lvntl

New member
זקוקה לתרופה שקיימת רק באוסטרליה..

לפני כמה שנים חליתי במחלה בשם השימוטו
שגורמת לתת פעילות של בלוטת התריס..
אף תרופה לא עזרה לי עד שמצאתי תרופה אוטראלית, שמישהי היתה קונה באוסטרליה ומביאה לארץ..
אותה אישה עזבה את אוסטרליה ונישארתי עם כמה גדורים אחרונים שאחריהם אין לי ככ מה לעשות..
התרופה היא תחליף אלטרוקסין, והיא נמצאת בכל בית מרקחת באוסטרליה. מחייבת מירשם
כל רופא יוכל לרשום מירשם. כמובן שאשלם כמה שרק צריך על המירשם, הרופא, התרופה והשילוח לישראל...
מצרפת תמונה של התרופה. אשמח אם מישהו יכול לעזור (אני גרה בישראל..)

lvntl

New member
מנסה לצרף תמונה של התרופה:

Commander Bauer

New member
כתוב שם THYROXINE SODIUM לעומת הישראלית שזה

LEVOTHYROXINE SODIUM
&nbsp
אני לא מומחה בכימיה, אבל יכול להיות שההרכב הכימי שונה מספיק בכדי שזה לא יהיה אפקטיבי עבור השואלת?

ANZ1

New member
יכול להיות שזאת תרופה טיפה שונה

אבל בטוח יש דרכים חוקיות והגיוניות להשיג תרופה
מאשר לבקש מאנשים זרים לרמות ולעבור על החוק.

Commander Bauer

New member
לא באמת, רשיון ייבוא עולה לפחות אלף שח

שמעתי מישהי פעם בדואר משלמת למשרד הבריאות על תרופה (נציגה של חברת ייבוא תרופות).
אני בטוח שזה רק קצה הקרחון.

Caput femoris

New member
מדובר בסוג של מניפולציה על המולקולה

מהסוג שקרוי בשפת העם me-again drug.
יענו אותו רעיון בסיסי עם שינוי קל בכיוון שלא משפיע על התכונות הבסיסיות של המולקולה.
ועם זאת, אם מסיבה כלשהי (לרוב בירוקרטית ומיותרת) אתה לא יכול להשיג את התרופה שלך במדינה שבה אתה גר אני בהחלט רואה מקום לעשות מניפולציות מדודות על המערכת.
בנושאים מזוג זה טובת החולים עולה על כל מיני קונבנציות אדמניסטרטיביות שנפוצות כמו זבל ברפואה.

ANZ1

New member
נגיד שהיית רוצה לעזור לה

נגיד
קודם כל, אתה לא יכול ללכת לרופא הרגיל שלך, הוא מכיר אותך, הוא יודע שאין לך את הבעיה הרפואית הזו, אתה צריך ללכת לרופא אחר, ואז כשתגיע אליו ,הוא ירצה לראות בדיקות דם שלך או אישור למחלה, מה תעשה ? אתה לא יכול לעשות בדיקת דם, אז תצטרך לנסות להראות לו שאתה חולה ותיק עם המחלה, זאת אומרת שתצטרך לשבת ללמוד על המחלה, על חולים, איך הם נראים ומתנהגים, סיכוי טוב שזה לא יעבוד, אבל נגיד שזה כן יעבוד.
והוא יתן לך מרשם, נגיד לחודש חודשיים ואז יגיד לך לחזור לבדיקות דם, מה תעשה ? תלך כל חודשיים לרופא אחר ? מהיום והלאה, וגם אם הוא לא ישאל שאלות, תצטרך מהיום והלאה כל חודש חודשיים ללכת לקחת מרשם, ללכת לבית מרקחת לקנות תרופה, ללכת לדואר לשלוח, להודיע לאותה אחת במייל כמה הכל עלה, ואז לראות שהיא העבירה לך את הכסף
ועוד לא הזכרנו שאתה קונה תרופה מסובסדת על חשבון הממשלה שזה גניבה.

אם אני הייתי במקומה, הייתי מברר כל דרך חוקית להשיג תרופה עם אותו מרכיב בדיוק בישראל, סביר להניח שיש, ואם אין הייתי בודק איך אפשר לקנות בישראל את התרופה ממדינה אחרת שיש בה, לא יכול להיות שהמדינה הכי קרובה בעולם שמוכרת את התרופה זאת אוסטרליה.

Caput femoris

New member
מסכים לחלוטין עם הפסקה האחרונה שלך

ואני מאמין שעם קצת רצון וקצת יכולת אפשר להשיג את הנ״ל דרך 29 ג׳ או משהו דומה. אין לי מושג מה העלויות של מהלך כזה אבל היות ומדובר בתרופה גנרית הייתי רוצה לחשוב שהן לא עצומות.

מובן מאליו שהדך שאתה מתאר לא יכולה לעבוד אבל יש דרכים אחרות להשיג תרופות (עובדה שעד כה השיטה עבדה). אין לי רעיון למקרה המדובר אבל אם היה לי הייתי משתף פעולה.
לגבי גניבה מהממשלה אני פחות מתרגש. מדובר בתרופה זולה ובכל מקרה אני מאמין שתרופות זולגות אל אוסטרליה לפחות כמו שהן זולגות אליה.

זה קצת מוזר לא? תרופה שקיימת רק באוסטרליה?

מה ההיגיון בזה בדיוק? זה משהו תורשתי שיש רק לאוסטרלים? וגם לא פחות את צריכה תרופת מרשם? לא יותר פשוט לפנות לשגרירות אוסטרליה בישראל? או להפך שגרירות ישראל באוסטרליה - כמובן שעם המסמכים הרפואיים הרלבנטים?
נשמע מאד מוזר, תרופה שיש רק באוסטרליה?

למעלה