זקוקה נואשות לעצה

זקוקה נואשות לעצה

היי לכם,
אני ובן זוגי ביחד כבר שנה, מאוד אוהבים אחד את השנייה.
ובכל זאת יש בעיה שאני כבר לא יודעת איך להתמודד איתה.
אני גרה אצל ההורים ובכל פעם כשהוא מגיע אליי הביתה הוא מרגיש שאמא שלי "עוקצת" אותו ואומרת דברים לא במקום והוא נעלב ממנה.
ניסיתי לדבר איתה באופן הגיוני המון פעמים אבל לא אכפת לה והיא בשלה גם רבתי איתה על זה הרבה פעמים. ניסיתי להסביר לו שזה חלק מהאופי שלה ושהיא כזאת.
זה כבר הגיע למצב שהוא לא רוצה לבוא אליי בגללה, היא משרה אווירה מאוד מאוד לא נעימה ואחרי סופש אצלי אנחנו יוצאים מאוד מאוד טעונים.
אני פוחדת שזה יפגע ביחסים שלנו, וכבר אין לי כוחות להתמודד עם הסיטואציה אני אובדת עצות.

מה עושים במצב הזה?

A לוןA

New member
נשמע שאמא שלך הולכת להיות חמות כמו בסרטים

אני אניח (מאחר ואין פרטים נוספים) שאתם שניכם גרים אצל ההורים ושאתם זוג לקראת ה-20 או מעט אחריו, ושמסיבות כלשהן אתם לא יכולים לבלות את הסופש אצלו
(מאחר ואם אתם לא עונים לאחד התנאים הללו, הפתרונות הם פשוטים מאוד)
&nbsp
במקרה כזה, את יכולה לפעול בשני מישורים-
האחד, לקחת את אמא שלך לפגישה רגועה, אפילו מחוץ לבית. לשבת איתה על כוס קפה ולנסות להבין מה מקור ההתנגדות שלה לחבר שלך. מאיפה זה מגיע. יכול להיות שיש שם דברים שניתן לפתור. יכול להיות שלא. מצד שני- לשקף לה, בלי כעס והאשמות, את הצד שלך/שלכם ולהסביר לה ש-א היא גורמת לך עוגמת נפש רבה ועצב, ו-ב- ההתנהגות שלה תגרום לכך שאת תהיי פחות זמן בבית- ואת סופי השבוע שלך תבלי איתו ולא גם עם המשפחה- ואת לא רוצה שזה יקרה אבל ההתנהגות שלה דוחפת אותו-ובמקביל גם אותך- החוצה.
המישור השני- זה לדבר איתו. להסביר לו שעשית כל מה שיכולת, וזו אמא שלך- היא אישה מבוגרת ומקובעת וזו דרך ההתנהגות שלה. שיתייחס אליה בכבוד ובקורקטיות וינסה להבליג ולהכיל את העקיצות. אין מה לעשות- זו האישה, וזה לא משפיע על האהבה שלך אליו- להיפך. זה שהוא נמצא למרות העקיצות מוכיח לך כמה הוא אוהב ומוכן להקריב וזה עוד יותר מעלה את ערכו בעינייך.
&nbsp
בהצלחה.

להיפגש כמה שיותר אצלו/במקום ניטרלי

ואם זה מתאים כלכלית ולקשר-אולי לשקול מעבר למגורים משותפים?
&nbsp
מה שבטוח- את חייבת להראות לאמא שלך שאת מאוחדת איתו ושזה לא נעים לשניכם שהיא מתנהגת ככה.

למעלה