זקוקה נואשות לתשובות מקצועיות???

אחת כזו

New member
זקוקה נואשות לתשובות מקצועיות???

בבניין שאני גרה בו נעשה שיפוץ של קומת הקרקע (היו שם פעם משרדים)חלוקה לשלוש דירות. מבדיקה שעשינו יש כניראה היתר משנות החמישים לחלוקה שכזו אבל האופן שבו זה נעשה מעורר שאלות רבות,הפתחים מוקמו באופן רנדומלי לא במקום שמסומן בהיתר(נפתחו ונאטמו פתחים באופן חפשי ללא התאמה לשאר פתחי הבניין) התווספו בריכות ביוב לטובת ניקוז של הדירות החדשות בקומת הקרקע, צנרת הביוב שונתה ונעשו כל מיני מעקפים ע"מ שלא יפריעו לפתחים החדשים. פתחי הכניסה אף הם מוקמו לא במקומות שמסומנים בהיתר,ואף ישנה גלישה של מדרגות המובילות לדירות החדשות,גלישה על חשבון השטח המשותף,בו עובר שביל גישה לבניין. חלק מבלוני הגז הועתקו ממקומם,(בלוני גז פרטיים של כל דייר)שוב לטובת פתיחת דלת חדשה,וכל צנרת הגז עוברת בצורה גלויה ומכוערת,מה גם שנראה לי לא בטיחותית,(קרוב מאוד לחלון-50 ס"מ מתחת לחלון,בסמוך למיזוג ושעוני המים) מיקום המזגן החדש מעל פתח יציאת חרום של המקלט כך שמי שיוצא מהפתח עלול להפגע בראשו מהמזגן. כל הנקודות שציינתי נעשו כמובן ללא הסכמת השכנים,וללא ידיעתם. פנינו לעיריה למחלקת רישוי ופיקוח על הבניה,וקיבלנו תשובה תמוהה ביותר: אנחנו לא מטפלים בכל הסוגיות הנ"ל זה לא מתפקידנו, הגוף שמטפל הוא מחלקת מבנים משותפים.(מחלקה שיושבת בעיר אחרת.) יש לי מספר שאלות: 1.ראשית ברצוני לדעת אם אין תוקף להיתר שכזה,כלומר האם אפשר עדיין להשתמש באותו היתר מלפני חמישים שנה שעדיין לא מומש. 2.האם באמת אין זה מתפקידה של העירייה לפקח על נושא שכזה,ולו על החריגה של הפתחים אל השטח המשותף. 3.מישהו שמע פעם על הגוף הזה"מבנים משותפים" האם הוא שייך לכלל הרשויות או לרשות אחת ספציפית. 4.מה עושים לעזאזל עם מקרה שכזה (הבניין נראה מכוער,מוזנח,וערכו יורד). בכוונה תחילה לא מציינת את שם הרשות המדוברת כיוון שמעוניינת לחשוף מה שפחות פרטים מזהים. למה??? כיוון שיש לי חשד כבד שבעל הדירות מקושר היטב בעירייה ולכן מאפשר לעצמו לעשות מה שעולה על דעתו. מעדיפה בינתיים לברר את כל החוקים והנהלים. תודה מראש .

מאגר

New member
../images/Emo91.gifלזקוקה לתשובות מקצועיות

1. חוק בתים משותפים אומר כי שינוי חיצוני של פני הבנין חייב הסכמה של השכנים 2 . היתר בניה פג תוקפו אחרי שלוש שנים אוטומטית אם לא חודש כמו כן אין לחדש היתר בניה או שינוי יותר מפעמים ללא אישור הדיירים 3 . זכותך כדיירת ובעלת חלק בנכס המשותף לפנות לעיריה או לאותה רשות מקומית בה את גרה ולראת את אישורי הבניה כולל תוכניות שהוגשו ומתי אושרו ומי אישר אותן 4 . אם יש חריגה מהאישור של הבניה זו עברה פלילית 5 . אם השטח היה פעם מישרדים חייב להיות אישור שינוי יעוד 6 . אם נעשה שינוי יעוד חייב להיות שינוי חיבור החשמל ותוכניות מפורטות לשינוי מערך הביוב האינסטלציה ומתאר החצר 7 . מעל פתח המילוט של המיקלט עם הוא מיקלט משותף לכל דיירי הבית אסור ליתלות שום חפץ שאינו משרת או משמש את כל דיירי הבית וגם זאת רק באישור הג"א ומכבי אש כל הדברים האלה ניתן גם לברר בתרבות הדיור וגם ברשות המקומית האחראית על האיזור הזה

lili5

New member
חטא על פשע ../images/Emo5.gif

מאגר פרט לך את כל העבירות שנעשו ואני הייתי מוסיפה גם את העבירה שנקראת "הסגת גבול" בנוגע למדרגות שפולשות לאזור המשותף וגם העברת בלוני הגז ללא רשותכם וללא אישור מחברת הגז. לדעתי יש לקבל חוות דעת של מהנדס ולהגיש תביעה מסודרת נגד הגורם העבריין שביצע את השינויים על דעת עצמו בצורה פראית ממש. ניתן לתבוע ממנו להחזיר את המצב לקדמותו ואף לפצות את הדיירים על אובדן ערך דירותיהם. אם אתם חברים באגודה לתרבות הדיור תוכלו לקבל מהם יעוץ הנדסי ומשפטי חינם ואם אינכם חברים ניתן לשלם דמי חבר שנתיים ולקבל את כל ההטבות. דמי החבר מסתכמים ב-21 ש"ח לדייר למשך שנה שלמה.

למעלה