זקוקה נואשת לעזרה!

אור עוז1

New member
זקוקה נואשת לעזרה!

שלום לכולם אני פונה אליכם כי אין לי כול כך מושג מה אני צריכה לעשות ואני נואשת מקווה שתוכלו לעזור לי סבתי בת ה-78 חולת אלצהיימר היא גרה שתי בתים מאיתנו הבעיה איתה שכול מטפלת שהבאנו לה היא הרביצה לה צעקה עליה קיללה לא נתנה לה לאכול המטפלות פשוט בורחות ובצק כמובן וברגע שאין מטפלת הנטל נופל עלינו וזה בעיה גם להיות כול היום איתה וגם לתפקד חיים נורמלים הנטל בעיקר נופל על אימי שהיא מקלחת אותה מחליפה לה מכינה לה אוכל וכו.. ניסנו לדבר עם סבתי על ההתנהגות שלה אך זה לא הועיל אני יודעת שחולי אלצהיימר הם תקיפים לפעמיים (תקנו אותי אם אני טועה) האם יש איזה דרך טיפול?! משהו שיכול לעזור!? תודה מראש!

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אור עוז1

שלום רב, בעיות התנהגות של אלימות מילולית ופיזית הן חלק מסימני מחלת אלצהיימר. לא כל החולים אלימים אולם ,חלקם כן. יש לגשת עם סבתא לטיפול אצל פסיכוגריאטר או נוירולוג המומחה לזיכרון ולקבל טיפול רפואי שישקיט את האגרסיביות שלה. מדובר בטיפול תרופתי. חשוב שתהיה במעקב אצל רופא מקצועי שיאבחן אותה ובהתאם לכך יתן את הטיפול. שבת שלום, זהבה שחם

geryr

New member
הכשרת עובד זר

אור שלום רב ממליץ לך לבקש מחברת כ"א המספקת את העובד הזר לשלוח לך עובד המתמחה בהתנהגות עם חולי אלצהיימר לאחרונה העברנו השתלמות באזור השרון לכ - 15 עובדים זרים ,ע"מ להכשיר אותם בהתמודדות עם חולה אלצהיימר. שבת שלום גרי

ronnyw

New member
שלום אור

וברוכה המצטרפת. לפני הכל, לטובת סבתך, לטובת אימך ולטובת כולכם - עליכם לטפל בהתפרצויות של סבתך. התופעה מוכרת וידוועה בקרב החולים, ויש היום תרופות הרגעה שונות ורבות. בטוח שמשהו יצליח להשקיט גם את סבתך. פנו לרופא, ומהר. בודאי ובודאי שאין לכם מה "לשוחח" עם הסבתא, ל"הסביר" לסבתא, "לכעוס" על הסבתא. שום כלום, זה כמו לדבר לקיר. אין מצב, אין סיכוי שהיא תשנה את התנהגותה בגלל איזה סוג של שיחה איתה. היא פועלת ללא הגיון, עם דחפים שאין לה שום שליטה עליהם. היא גם שוכחת אחרי שלוש דקות את כל הטיעונים הנהדרים שלכם... ההתפרצויות האלה, הכעסים, התסכול שלה ושלכם הם נוראים. רובנו, כאן בפורום, יודעים בדיוק על מה את מדברת. הם נוראים לכם, ואתם בטח נורא כועסים עליה, אבל קודם כל הם נוראים לה. העולם שלה מתהפך, היא חוזה וחווה דברים שלא חוותה קודם, היא מפוחדת, היא כעוסה, כל הסובבים מתנהגים משונה (לפי דעתה), בקיצור - רע לה מר לה. התרופות יאפשרו לה חיים יותר נוחים ונורמאלים ויקלו עליה מאוד. (אני כותבת לך את כל זה, כי אני יודעת שיש כאלה שחושבים שלתת תרופות הרגעה זה להפוך את הסבתא ל"זומבית", ושזה גובל בהתעללות. אז זהו שלא, כי זה מקל קודם כל על הסבתא שנמצאת בעולם מוטרף ונורא). ולגבי פילפינית: זה הרבה עניין של מזל, אבל גם אלה שעברו הכשרה, מתקשים מאוד להתמודד עם ההתפרצויות והשגעונות של החולים, שמלווים לפעמים באלימות פיזית ממש. אז אני חוזרת ומציעה: קחו אותה לטיפול רפואי מתאים (כמו שזהבה כתבה, רופא פסיכוגריאטר או נוירולוג). בהצלחה !!

zs1957

New member
פעולה ברוכה של עמותת אלצהיימר

שלום גרי, שמחתי לשמוע כי העמותה העבירה השתלמות באיזור השרון לכ- 15 עובדים זרים כדי להכשירם בטיפול בחולי אלצהיימר. אנא כתוב לי במסר אישי באיזו חברת כ"א העברתם את ההשתלמות? קיימת חברת כ"א אחת בשרון המעבירה השתלמוית לעובדים זרים בחברה וגם בחו"ל בטרם הגעתם לארץ.אני מדברת על החברה שלה אנחנו שייכים. אני סבורה שיש לחייב את כל חברות כ"א להעביר השתלמות כיצד לטפל בחולה הדמנטי,ודרכי התמודדות עם החולה. אל נשכח שהם חסרי הכשרה בנושא הטיפול הסיעודי והאמן לי, כי דברי נאמרים מתוך ניסיון רב של העסקת מטפלות עובדות זרות למעלה מ10 שנים. אני את העובדת הנוכחית המטפלות באמא בחרתי מתוך ניסיוני וכמו כן הכנסתי קלינאית תקשורת ופיזיותרפיסטית הבאות אחת לשבוע לטפל באמא ונותנות הכשרה למטפלת כיצד לטפל בחולה סיעודי. גם אני ואחותי קבלנו את ההכשרה מאנשי המקצוע. והראיה לכך לאמא שלי אין יותר פצעי לחץ. ע"י טיפול טוב של המטפלת הנוכחית נעלמו פצעי הלחץ. תבורכו בעשיתכם. שבת שלום, זהבה שחם

שריוש2

New member
ברוכה הבאה...

אכן התפרצויות אלו, מאפיינות חולה אלצהיימר.פנו לרופא המטפל בסבתך על מנת לקבל טיפול הרגעה, או כל תרופה אחרת שתעזור. לסבתי, קרה בדיוק אותו הדבר אם הפיליפינית הראשונה. היא היתה מרביצה לה, צועקת עליה, מגדפת אותה ומקללת אותה, שורטת אותה, ועוד המון דברים שאי אפשר לתאר, עד שיום אחד המטפלת נשברה לאחר שלא הצליחה לקלח את סבתא, התיישבה על הריצפה וצעקה שהיא לא יכולה כבר. בסופו של דבר החלפנו אותה (לא רק בגללהסיבה הזו). כמו שכבר הגיבו לך, בקשו מחברת כוח האדם מטפלת עם הכשרה לאלצהיימר, או עם נסיון, ז"א שטיפלה כבר בחולה אלצהיימר, והמחלה מוכרת לה ולא מפחידה אותה. המטפלת ה-1 שלנו, היתה חסרת נסיון, בכלל בעבודה הזאת [אנחנו היינו המשפחה הראשונה בה טיפלה], ולכן נרתעה ופחדה. עשו כך. החליפו מטפלת גם אם תצטרכו להחליף עוד20, עד שתגיעו למתאימה. זה שווה את המאמץ. כמו - כן, מצאו טיפול הרגעה מתאים לסבתך. אנחנו לבסוף, מצאנו מטפלת מתאימה ובנוסף על כך, הגדלנו לסבתי את מינון הכדורים, ועכשיו הכל שקט. סבתא כל היום צוחקת, המקלחת עוברתבשלום ואין שום בעיות. פיליפינית מתאימה + טיפול תרופתי מתאים = "המתכון להצלחה".

אור עוז1

New member
תודה רבה לכולם על התשובות

קבעתי לה תור לרופא פסיכוגריאטר זה פשוט לוקח זמן לקחתי את כול העצות שלכם ואני התחיל לפעול בהתאם תודה תודה תודה!

אין לכם הרבה ברירה,

אלה או לשלוח אותה למקום בו היא תהיה על בסיס קבוע או למצוא מטפלת שממש לא תתרגש מההתנהגות שלה ואז זה יחלוף. (כך, לפחות, קרה עם אבא שלי, שרמת האלימות/קללות/יריקות וכולי ירה פלאים מאז שהמטפל החדש פשוט לא מתרגש מזה)

למעלה