זקוקים לעזרה דחופה בעקבות ניתוח|ימי

galitkash

New member
זקוקים לעזרה דחופה בעקבות ניתוח|ימי

שלום לכולם! צח שלנו עבר את הניתוח של חיתוך הגידים ביום חמישי האחרון בביה"ח העמק בעפולה רופא מטפל - ד"ר בור. כפי שאתם כבר יודעים מגבסים את הילדים מייד לאחר הניתוח. מאז הניתוח הוא מאוד לא נינוח הוא בוכה המון וחסר מנוחה. בעקבות זה הוא המון על הידים. התייעצנו עם רופא פרטי שמכיר את הרופא המטפל שלנו באופן אישי שהתפלא מאוד על כך שצח לא קיבל אנטיביוטיקה לאחר הניתוח. השאלות שנשאלות הן 1. האם אמורים לקבל אנטיביוטיקה? 2. ישנה אפשרות של דלקת מתחת לגבסים כיצד יודעים? 3. האם זה נורמאלי שצח מתנהג מאז הניתוח בחוסר נוחות שכזה? אנחנו ממש מתלבטים אם לקחת אותו למיון נשמח באם תעזרו לנו גלית ולוני

Adoushi

New member
היי גלית

אנחנו גם מטופלים אצל ד"ר בור. לידיא עברה את הניתוחון בלי אנטיביוטיקה. לא ידוע לי שצריך לקבל אנטיביוטיקה. בדקתם את קצות הרגליים. תלחצי על אצבעות הרגליים אם את רואה שהדם זורם באצבעות? זה גם גבס כבד יחסית לגבסים שבועיים? האם הוחלף הגבס אחרי הניתוחון? מאחל לכם לילה שקט ומקווה שצח ישן טוב הלילה.

רחליקה1

New member
היי גלית,

גם אנחנו לא טופלנו באנטיביוטיקה, גם לא באקמולי וגם לא בכלום, אין מה להילחץ. האם הגיבוס הזה שונה מהשאר? מתן הייתה לא נינוחה ביום הגיבוס, אולי כבד לו? הגבס עוד רטוב? אם הוא ממשיך כך, פנו לרופא. עדכני, שנשמע בשורות טובות, רחלי.

galitkash

New member
הגבס יוחלף רק ביום ראשון הבא

האם זה נראה לך הגיוני שכלכך הרבה זמן הוא ישאר עם הגבס שעימו הוא גובס לאחר הניתוח?

Adoushi

New member
הגבס אמור להישאר לשלושה

שבועות אבל הגבס שעושים בחדר הניתוח (ככה זה היה במקרה שלנו) הוא כבד יותר ולא כל כך נוח משום שעושים אותו מהר יותר וכו'. אנחנו למשל עשינו את הניתוח ביום חמישי - מקווה שזכרוני לא בוגד בי - וביום ראשון הגענו למרפאה שוב כדי להחליף את הגבס לגבס הסופי של השלוש שבועות.

תמיר לא

קיבל שום אנטיביוטיקה וההלמה הייתה מהירה לדעתי זה הגיוני שצח סובל מחוסר נוחות, אין מה למהר למיון אולי הגבס כבד לו מידי על הרגל,כי הגבסנים בחדר הניתוח מבצעים מהר וללוא תשומת לב מיוחדת לגבסים, אני מבטיחה שהוא יתרגל ויהיה בסדר עוד כמה ימים בכל מקרה, מה אכפת לכם להתקשר לרופא המטפל? זה משקיט את הלב תרגישו טוב דרך אגב, כמה ימים עברו מאז הניתוח?

היי גלית

לדעתי האנטיביוטיקה היא רק למניעה שלא יתפתח זיהום וזה הרי ניתוחון אז לא חייב הוא גם לא בוכה מזה ואנטיביטיקה לא תעזור . אם הילד בדרך כלל רגוע ורק לאחר הניתוחון הוא לא רגוע נסי לתת לו אקמול יתכן ויש כאבים עדיין כי זה בכל זאת חתך . אני בטוחה שתוך כמה ימים זה יעבור . גם רועי עבר ניתוח אבל בהרדמה מלאה ולא את הניתוחון ובסורוקה גם בניתוח בהרדמה מלאה לא נותנים אנטיביטיקה. אם תתפתח דלקת זה ילווא בחום . מקווה שעזרתי נילי

הי גלית

נטע גם עבר את הניתוחון הזה ללא אנטיביוטיקה. אני זוכרת ששאלתי את הרופא לגבי זיהום. מה קורה אם יש דלקת מתחת לגבס, הלא אי אפשר לראות. הוא אמר לי שאם זה יזדהם אנחנו כבר נדע, כי הוא נורא יבכה, אבל זה לא קורה. התשובה נראתה לי שאננה במידת מה אבל הסתבר שהוא צדק. הכל עבר בשלום.

קצת באיחור

(המחשב חזר לחיים) גם אושרי לא קיבל אנטיביוטיקה. הוא היה ממש הפוך ובכיין מאוד יומיים אבל לפי מה שזכור לי לקח לו שבוע לחזור לעצמו מבחינת מצב הרוח. ביומיים הראשונים נתנו לו אקמולי. במינון ממש נמוך אבל זה עזר. האם ד"ר בור מחליף את הגבס אחרי כמה ימים לגבס קל יותר? דיברתי לא מזמן עם אמא שמטפלת אצל בור בבנה והיא אמרה שכן. זו היתה הפעם הראשונה ששמעתי על כך. אני לא ממש יודעת אך מזהים זיהום. תראי שאין דם על העקבים. אול כשיש זיהום מעלים חום? תכתבי בבקשה מה קורה איתכם

galitkash

New member
צח חסר שקט לאחר הניתוח

מאז הניתוח - ניתוחון צח חסר שקט לחלוטין. הוא זקוק להמון חום וכמעט ולא ישן במהלך היום. הוא מאוד מנוג'ס ומכל דבר קטן פורץ בבכי תמרורים. צח בדרך כלל מאוד נעים ונוח וברור שיש שינוי חד בהתנהגות שלו מאז הנתוח. אני נותנת לו מידי פעם-כשיש צורך כמובן אקמולי. הוא די נרגע לאחר שהוא מקבל אקמולי. תופעה חדשה החלה מיד לאחר הניתוח ואני לא יודעת אם לקשר את זה לניתוח- הוא פולט המון ז"א שהוא פולט בכמויות גדולות דבר שכמעט ולא היה לפני הניתוח. אנחנו כרגע עוקבים אחר ההתרחשויות ונוהגים למדוד לו חום לפחות פעמיים ביום. וזהו רק מקווים לטוב ושיפסיק לכאוב לפשוש הקטן גלית ולוני

גלית, כמה עצות חשובות:../images/Emo18.gif../images/Emo70.gif|!

זיהום מתחת לגבס כמעט נדיר שקורה. מה שכן, הם משאירים מעט מקום לאוויר ולאפשר לרגל לזוז מעט. שימי לב, האם האצבעות התנפחו חלילה? האם הן אדומות או כחלחלות? אלה הם סימנים ראשונים ללחץ פנימי של הגבס ואולי של זיהום. אם נראה לך שכן, רוצי לבית חולים מייד!! אצבעות נפוחות ובצקתיות או אדומות מדי או כחולות מדי, הן סימן לא טוב. אם חלילה יש ריח רע, ולא ריח של גבס, אלא של מוגלה או ריקבון, רוצי לבית החולים. ושוב, אני לא מנסה להפחיד אותך אבל צריך להיות ערים. אם הוא לא יפסיק לבכות היום וימשיך לפלוט, קחי אותו בכל זאת לביקורת. ילד לא צריך לבכות 48 שעות אחרי ניתוח. זה בטוח לא סתם פינוק. ילדים מאוד מסתגלים למצבים חדשים בגיל כזה בעיקר עם אבא ואמא אוהבים ומחבקים ומנשקים ומחזיקים על הידיים רוב הזמן. בסדר? אז שימי לב לכל הדברים האלה ותעקבי. ואל תתני לבכי להימשך יותר מ48 שעות בלי לדבר עם רופא. עדכני אותנו, יעל

יש לי הרגשה שלאושרי ולצח יש חוויה

דומה מהניתוח. אושרי היה מצוורח מאוד כשבוע ורצה להיות רק רק רק על הידיים, המון לינוק וכו'. ובעצם רק אחרי הניתוח הוא התחיל לבכות ולצרוח. עד אז הוא רק "קיטר". אין לי מושג לגבי הפליטות. כבר נתתם לו אקמולי בעבר? אולי הוא אלרגי למשהו באקמולי? אני אנסה לחשוב למי הייתי פונה עם פליטות.

גלית, תעדכני אותנו../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif

מה קורה עם צח? האם הוא נרגע? האם הייתם צריכים לראות שוב רופא? אנחנו דואגים.
מחכים לשמוע סימן מכם. יעל

galitkash

New member
צח עדיין לא ממש חזר לעצמו

קודם כל אני מודה לכולכם על האיכפתיות העצות והעזרה. אנו עוקבים ומסתכלים כל הזמן מה קורה עם האצבעות של צח מתחת לגבס. כרגע הן נראות לי בסדר. במהלך היום הוא די מנוג'ס רוצה כל הזמן אבל כל הזמן על הידיים. לגבי הפליטות התיעצנו עם רופא שהמליץ להפחית את כמות האוכל זה די עוזר. אתמול למשל הוא בכה המון וגם האקמולי לא ממש עזר אבל בלילה הוא ישן מצויין-וזה מה שמרגיע אותנו קצת. אנחנו עדיין עם הגבס שנעשה בחדר ניתוח וביום ראשון הקרוב אנו הולכים להחליפו. הבוקר הוא אפילו חייך קצת ושיתף פעולה. עוד דבר צח כרגע עובר פיזיותרפיה לצוואר משום שיש לו העדפה לצד ימין. הפיזיותרפיסטית עשתה לו תרגילים כשהוא על הבטן והוא ממש צרח ובכה ולא הסכים לשתף פעולה. גם בבית הוא מסרב להיות על הבטן אני די חוששת מהנושא משום שזה מעקב את ההתפתחות. אני לא ממש יודעת מה לעשות האם לוותר לו קצת או בכל זאת להתעקש איתו ולתרגל איתו כשהוא על הבטן? אני מודאגת גלית

למעלה