זקוקים לעזרה!

Uri B64

New member
זקוקים לעזרה!

אראל בן ה 9 חודשים לא ישן לילה שלם מאז שנולד (ואנחנו איתו). הוא מפונק שזקוק מידי פעם למוצץ, ליטוף וכו' ועל כן כל שעתיים שלוש הוא בוכה בכדי שנבוא אליו. כמו כן הוא מתעורר מוקדם בצרחות (בערך ב 5) והתפתלויות ושום דבר לא עוזר עד שאנו מביאים אותו למיטה שלנו ומכינים לא אוכל. הוא באופן כללי מפונק, בוכה הרבה, צורח ומתפתל. גם להירדם זה הולך בקשיים של בכי וגם כשהוא רעב הוא מייד צורח ולא מסוגל להתאפק ולחכות לאוכל. מה עושים? אנחנו די עיפיים מהמצב.

מתרגשת

New member
אין לי מושג מה עושים במצב כזה

אבל אני מקפיצה שבנות אחרות יוכלו לעזור

שירי ל

New member
מממ... בעיה ../images/Emo5.gif

יש ילדים ששנת הלילה שלהם פשוט לא טובה. גם ביתי בת שנתיים עדיין מתעוררת מאותן סיבות. יש הרבה הורים שנוקטים למשל בשיטת 5 הדקות, או שיטות דומות ואומרים שזה מאוד עוזר. באופן אישי אני לא מסוגלת ללכת בדרך שבה הבת שלי בוכה בלי מענה - אבל אולי לכם זה יתאים.

ענתש

New member
נשמע כמו ילד נורמאלי בגיל 9 חודשים.

מה לעשות ובגיל הזה קשה להם עדיין "לדחות סיפוקים". אתה צריך להחליט מה הדרך בה אתה רוצה ללכת ולהתמיד איתה, יש שתי אופציות נורא מנוגדות: 1. להחליט שהוא צריך ללמוד לישון. לשם כך יש אמצעים כגון "שיטת חמש הדקות:" מה שאומר שאתה שם אותו במיטה ויוצא מהחדר ובמשך 5 דקות תמימות לאחוזר ולא משנה כמה בכי וצעקות נשמעות מבפנים. אחרי זה אתה חוזר לחדר - מלטף, מדבר, מרגיע... ואז שוב יוצא לחמש דקות וחוזר חלילה. העקרון מאחרי השיטה מבוסס על התאוריה שילד שילמד להרדם לבד ידע להרדים את עצמו לבד גם באמצע הלילה ולא יצטרך אתכם כדי להרדם שוב ושוב. כמובן שזו שיטה קשה לביצוע (מי יכול לשמוע את הילד שלו צורח ולא לבוא) ולדעתי גם מאד אכזרית בגיל שבו הילד עוד לא מבין שאבא הולך והוא יחזור אלא מרגיש שהוא ננטש (9 חודשים זה בדיוק הגיל הכי גרוע של חרדת הנטישה). אבל יש הורים שעושים את זה ואני מספרת לך על האפשרות, למרות שאני מצטמררת מהמחשבה. 2. להחליט שזה שהוא בוכה בלילה זה אומר שהוא זקוק לכם. אולי גם כי הוא בדיוק בגיל של חרדת הנטישה ופחד מזרים. זה גם הגיל שזוחלים ומגלים את העולם ויש לו המון מידע לעבד ו"להתמודד איתו" וזה ממש לא קל. אז קמים מליון פעם בלילה וגם מביאים אותו לישון איתכם (זה די כיף, אתה עוד תתגעגע לזה ביל 12 כשהוא לא יתן לך אפילו לתת לו נשיקה כי זה "איכס"). ומתעודדים בהבנה שיום אחד הוא גם יסריח במיטה עד 12 בצהרים ותצטרך להעיר אותו בכח כי ככה כל הילדים עושים כשמתבגרים
רק ךלמען הסר ספק, אני לא כותבת את זה כי "קל לי להגיד" - אני בעצמי קמה לילדה שלי (שנה וחודש) בממוצע פעמיים בלילה ומרדימה אותה מחדש. עד גיל תשעה חודשים הנקתי 3 פעמים כל לילה, עד גיל שנה היא ישנה אצלינו בכלל כי זה הדבר שגרם לה לקום רק 3 פעמים בלילה ולא 10 ורק בגיל שנה, כשהיא היתה מוכנה כבר לישון אצלה במיטה עשינו "גמילת מיטה" איטית (במהלכה אני שפוט עברתי לישון אצלה בחדר עד שהיא התרגלה). וכן, אני עובדת (יוצאת מהבית כל יום ב-6 וחצי בבוקר). כך שזה קשה אך אפרי.

Uri B64

New member
תודה

ניסינו את כל האופציות, באמת קשה לתת לו לבכות במיוחד שזה לא בכי רגיל אלא צרחות והתפתלויות. הוא למד שאבא משמש כ"מזרון" (הוא נורא אוהב לישון עלי) וכנראה בקרב של תאוריית 5 הדקות הפסדנו ולכן אנו נאלצים להתמודד. השאלה מתי זה יגמר. אשתי מתה לישון לילה שלם ברציפות. שכחתי גם לציין שיש לאראל אחות גדולה ממנו בשנה וכנראה המאבק על תשומת ליבנו הוא חלק מהעניין. לא חשבתי על חרדת הנטישה משום שהוא כך מהיום שנולד. סה"כ במשך היום הוא חמוד ועצמאי ולא מפחד לטייל לחדרים אחרים לבד. אני רוצה להגיד לך כל הכבוד על ההתמודדות שלך שנשמעת בהחלט לא קלה. !!!

כדאי לשקול להחליף לו אוכל

יש תינוקות שפשוט לא מסתדרים עם סוג מסוים של תחליף חלב וכשעוברים לסוג אחר הם פשוט הופכים לתינוקות אחרים. שווה לנסות, לא?

Uri B64

New member
הוא אוכל רמדיה 240 מ"ל + מרק טחון ו

הוא אוכל רמדיה 240 מ"ל בבוקר, אחה"צ ובערב, בנוסף פירות מרוסקים ב 10:00 ו מרק ירקות+בשר טחון בצהריים. אם אחליף את בקבוק הערב בסוג אחר זה ישנה?

Uri B64

New member
תודה לכולם, יש עוד רעיונות לזקוקים

תודה לכולם, יש לכם עוד רעיונות לאנשים שזקוקים לשינה

למעלה