זקוק בבקשה לחוות דעתכם דחוף

איתי100

New member
זקוק בבקשה לחוות דעתכם דחוף

לפני כשבועיים גילתה אימא של חברתי שהיא חולה במחלה הארורה הזאת. בהתחלה הכל היה נורא אופטימי, אמרו שיש לה את זה רק בקיבה ושגילו את זה בזמן. השבוע הסתבר שזה לא בדיוק נכון... כבר 3 חודשים לערך יש לה את זה, המוקד העיקרי נמצא בוושת והספיק לשלוח כבר לאיזורים אחרים בגוף כמו הכבד, בין החוליות (ע"י עמוד השידרה), בכליות וקצת גם לריאות. כולם מעודדים ומנסים להיות אופטימים אבל כבר שמעתי ליחשושים שצריכים להיות מציאותיים ואין לה הרבה זמן. אני התכוונתי להציע לחברה שלי נישואים לפני שזה התגלה ואני דוחה את זה כי זה לא נראה לי הזמן המתאים. השאלה שלי אם לדעתכם מדובר במשהו סופני שיחמיר בקרוב או יכול להיות שהיא תצא מזה? אני לא יכול לחשוב על זה שנאבד אותה והיא לא תהיה בחתונה שלנו ולאחר מכן בחיינו המשותפים. אם יש מישהו שחווה משהו דומה אנא יעצו בעניין. אני נואש.

היי איתי

אתה ודאי מבין שמי שיכול לתת לך תשובה לגבי המצב של האם הוא רק הרופא המטפל שלה. אני מסכימה שצריך להיות מציאותיים אבל יש תמיד מקום לתקווה. לא אמרת אם היא עומדת לעבור טיפול, איך היא מתפקדת בחיי היומיום ואיך היא מגיבה למצב הזה. זה מאד חשוב. וגם חשוב שתדע שיש אנשים שהרופאים קצבו להם זמן לחיים והם חיו הרבה מעבר לאותו זמן קצוב. יש אנשים שעברו טיפולים והתפשטות הגידול והגרורות נעצרה. תמיד יש תקווה, אל תאבדו אותה. גלי

איתי100

New member
תודה גלי

יש לנו המון תקווה בלב ומשתדלים להיות אופטימים, כי זאת באמת רק ההתחלה. אתמול היא עברה פעם ראשונה הקרנות והגיבה בסדר אליהן (הבנתי שהקרנות הן לא קשות כמו טיפול כימותרפי). היא נחה הרבה והפסיקה לעבוד אבל יחסית, כרגע, נראית בסדר, הולכת, אוכלת כמה שאפשר ומשתדלת להיראות אופטימית עם מצב רוח טוב. אני יודע שכרגע ההקרנות מיועדות בעיקר למה שנמצא בחוליות - כדי שהיא חלילה לא תהיה משותקת. אחרי זה, בעוד שבועיים יתחילו טיפולים כימותרפים באישפוז. זה כל מה שאני יודע. אנחנו נורא מפחדים ממה שיקרה, בעיקר חברה שלי, אבל משתדלים באמת להמשיך את השיגרה כרגיל ולעודד אותה כמה שאפשר. הלוואי שכמו שאת אומרת התפשטות הגידול והגרורות ייעצרו. אנחנו לא רוצים לחשוב על אפשרות אחרת.

מיליתו

New member
שלום איתי

נראה שאתה מעוד מעורב ותומך, וזה חשוב. אי אפשר לנבא מה יקרה, ואי אפשר לתת תחזיות ותוחלת חיים צפויה לאף אחד. יש סטטיסטיקות, אבל האמת היא שכל מקרה לגופו. נראה שהיא מקבלת את הדברים בסדר, ודווקא אני חושבת שהצעת נישואין תעשה לה טוב. אתם לא חייבים לקבוע מייד תאריך לחתונה ויכולים להתייעץ איתה, אבל נראה לי שזה מאורע שישמח מאוד את כולם. כשאנשים יתקשרו להתעניין בשלומה היא תוכל לספר על הקייטרינג המתוכנן לחתונה ועל איזה שמלה בחרו, ולא רק על בדיקות וטיפולים. בהצלחה

למעלה