זקוק בדחיפות ליעוץ-החתולה לא מרגישה טוב

Yukita

Active member
מנהל

חתולים מצטיינים בהסתרת בעיות בריאות. ממש לא כדאי לקחת צ'אנסים - אם באמת יש בעיה, את תקחי אחריות על מותו של החתול?

Yukita

Active member
מנהל
זו בחירתך האישית

מקווה שהבחור יעדיף להיות בטוח ולא להצטער.

dimitrygo

Active member
מנהל
א) אולי באמת יש לך נסיון עם עשרות חתולים ואת באמת יודעת

מתי אפשר לחכות ומתי צריך לרוץ לוטרינר. אבל לא לכל אחד יש נסיון כזה.
ב) כשאת מעריכה את מצב החתול שלך את נמצאת שם. את מתיימרת לאבחן מצב של החתולה דרך אינטרנט על סמך תאור קצר חסר המון פרטים?
ג) אולי פשוט היה לך מזל וכל המקרים שנתקלת בהם היו מקרים קלים? מה אם החתולה אכלה משהו רעיל? מה אם היא בלעה משהו חד? מה אם יש לה סתימה בדרכי השתן? יש המון מצבים שלא סובלים דחיה.

dimitrygo

Active member
מנהל
בדיוק, כל אחד ודעתו אז למה את שוללת ממני זכות להביע את דעתי?

דני 10001

New member
לשירה תודה רבה

מעריך מאוד את תשובתך שתמכה בי ,חיזקה ועודדה אותי בנטיתי מראש שלא לרוץ לוטרינר. לבסוף קרה כפי נסיונך והחתולה התאוששה מעצמה כעבור יממה ( אולי החום המתיש, אולי לא שתתה מספיק וכו ) , בכל מקרה עקבתי בדאגה והייתי הולך לוטרינר אם המצב לא היה משתפר כמובן. את האופציה של לרוץ לוטרינר כל אחד כולל אני יודע ומכיר ולשם כך אינני זקוק לפורום זה ולשיתוף מידע עם אחרים . מראש שאלתי היתה מה הפעולות שניתן לעשות לפני שרצים לוטרינר ולכן הדבר האחרון שרציתי לקבל כתשובה ושהיה עוזר לי זאת התשובה " רוץ לוטרינר " . לא נראה לי מידתי ולא נראה לי מאוזן שבכל פעם שהחתולה חסרת אנרגיות או לא מרגישה טוב מיד אלך לוטרינר ובסוף כשבאמת יהיה צריך לא אלך בבחינת " זאבים זאבים " . גם אני עצמי לא רץ לרופא בכל פעם שלא מרגיש טוב ( ישנם כאלו שכן וזה כמובן אופיים ובחירתם ואין פה צודקים או טועים ) . ובאותה ההזדמנות אשמח לקבל את עצתכם לעמותה או מרפאה מקצועית בתל אביב או בסביבתה אשר בה ניתן לקבל טיפול אמין במחירים סבירים ולא ממוסחרים ומפולפלים כמו בחלק מין המרפאות הפרטיות והרשתות שצצו בעיר בהמוניהם לאחרונה ?

דני 10001

New member
הי שירה-ושוב תודה על ההתיחסות

אגב החתולה שלי נמצאת אך ורק בבית, חתולת רחוב לשעבר שאימצתי ושהיה לה נוח לקבל ברצון ובאהבה את שינוי המעמד מחתולת רחוב למאה אחוז חתולת בית מפונקת (אוי כמה שמפונקת לעומת החיים הקשים שהיו לה ,אם רק הייתי יכול להזכיר ולהסביר לה כשהיא מגזימה ) .בכל אופן לי הסטטוס החדש הזה ( כבר 3 שנים ) מאוד עוזר להיות פחות מודאג לשלומה כי אני גר באזור סואן ומסוכן עבורה , יתכן שאני אגואיסט במובן מסויים ועושה לה עוול ושזה יותר משרת אותי מאשר אותה אבל היות והיא מקבלת את המצב ולא מנסה לצאת וגם הידיעה שזה בטוח בהרבה עבורה ועבור השרדותה אני מעדיף שלא לשנות את המצב הנוכחי . מעניין שלמרות החום ולמרות שאני מאוד אוהב שהיא נמצאת איתי בחדר ( הממוזג ) דווקא בתקופה זאת בניגוד לחורף היא מעדיפה לישון בסלון החם והלא ממוזג ( כנראה שהם מעדיפים תמיד חום גם בקיץ ) . וכן אשמח מאוד אם תהיה לי אפשרות ליצור איתך קשר באופן ישיר גם בתיבת המסרים כי זה מצויין שיש עם מי להתיעץ ,לשתף וללמוד בזמן אמת מבעלי ניסיון כמוך.

דני 10001

New member
צודקת בהחלט

צודקת ! אכן פניתי די בדרמטיות מצד אחד ( זה החלק של הלב ) כי אין לי ניסיון ולא רגיל לראות אותה במצב כזה וזה מיד עורר בי בהחלט דאגה רבה . מצד שני ובמקביל ,באותה הפניה הדרמטית עצמה מיד נכנס גם החלק של הראש וההגיון ולכן שאלתי פה מה ניתן לעשות לפני שהולך לוטרינר כי לא נראה היה לי ראלי ונכון גם להגזים לכיוון השני וישר לרוץ לוטרינר, אפילו שהחתולה לא יודעת לדבר. יש מצבים של התלבטות ועשיתי את הבחירה שלי ( נכונה או לא ? אולי יותר מזל משכל ? לא יודע ! ) . מה שבטוח שבכל מקרה אין לי ספק שהכוונות של כל מי שהתיחס והגיב פה ,ללא יוצא מין הכלל , היו טובות ומכל הלב ולכן נותר לי רק להודות לכולכם . מרגיש את הדאגה הכנה מצידכם ואת השותפות הכנה שלכם בשימחתי ובהנחת הרווחה שהכל הסתדר . ממש מחמם את הלב שיש פה קהילה איכפתית ותומכת בעלת אהבה משותפת לבעלי החיים באשר הם .

Yukita

Active member
מנהל
מה שמעניין הוא שאת לא מאפשרת הבעת דעה אחרת.

לבריאות. אנחנו סיימנו בזאת, שיהיה לך יום נעים

סימני מחלה אצל חתולים.

דני וכולם שלום,
אני שמחה לראות שאתם מנהלים דיון וטוב לקרוא דיעות לכאן ולכאן. זו מטרת הפורום.

עצות בעילום שם אינן תחליף לעצות של רופאים ואני ממליצה לכם להבא להרים טלפון לרופא ולשאול.
אני מניחה שהרופא היה שואל שאלות מכוונות ומקבל מעט יותר היסטוריה ועל פי התשובות נותן מענה יותר מושכל.
מוסיפה מאמר בנושא: חתול חולה - מהם הסימנים הנפוצים ביותר במטרה לעזור בפעם הבאה כשלא ברור האם כדאי או לא כדאי.

והכי חשוב, שמחה שהחתולה חזרה לעצמה.
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

Yukita

Active member
מנהל
שמחה שנגמר בטוב

רק היה מודע לכך שהרבה פעמים תסמינים כפי שתיארתהם סימני חירום, כי מרבית החתולים נרתעים מהפגנת חולשה. אף אחד מהחתולים שלי לא הפגין תסמינים כטלה אלא אם היה ממש חולה.
&nbsp
בכל מקרה, שפר מזלך ונקווה להמשך חיים בריאים.

דני 10001

New member
זקוק בדחיפות ליעוץ-החתולה לא מרגישה טוב

חוזר הביתה לאחר העדרות של יממה (השארתי אוכל ומים בשפע כך שלא זאת הבעיה ), החתולה ( בת כ 4 שנים ) רובצת במקומה ללא כל תגובה , שלא כהרגלה ממש זומבי , אפאטית לחלוטין וחסרת חיים , בקושי הולכת ובקושי זזה . פעם ראשונה שאני רואה אותה כך , היא תמיד אנרגטית שמחה בריאה ומלאת חיים . משהו שאפשר לעשות לפני "התענוג " היקר של וטרינר בתל אביב ? אשמח לעצות ממבינים ומבעלי ניסיון .

דני 10001

New member
מזל גדול? לא צריך להגזים

כן גם אני שמח מאוד ויפה שגם את מזדהה עם שמחתי אבל כמו שגם אנחנו לא בהכרח גוססים ועומדים למות בכל פעם שאנחנו לא מרגישים טוב , כך גם הדבר לגבי בעלי החיים אני מניח .

דני 10001

New member
תודה על הדאגה

מקווה שלא יקרה שוב אבל אקח בחשבון את דבריך , גם הפעם עקבתי והייתי מאוד דרוך למקרה שהחולשה היתה ממשיכה או חלילה היה מדרדר מצבה .

למעלה