זקוק לדעה

Dark Muse

New member
זקוק לדעה

אני עושה 5X5 לינארית, לא מתאמן הרבה זמן ועברתי אליה אחרי SS שהתקדמתי בה יפה אבל הותשתי, בגלל שיש לי קצת קושי לאכול/לישון כמו שצריך.
ההתאוששות בלינארית הרגישה לי טובה ותכלס אני נהנה מהתוכנית. לצערי חליתי לא מזמן בדיוק כשהגעתי לשבירת שיאים ויש לי קצת עומס בעבודה/חיים, אז יש לי קצת קושי להתקדם ולחזור.
אבל זה שטויות - מסדרים את העניינים הללו וממשיכים הלאה.

הבעיה היותר גדולה היא שבאיזה שהוא שלב, חטפתי פציעה במפשעה ברגל שמאל, שאת הכאב אני מרגיש בעיקר בשלב שלפני הבור בסקוואט (עושה Low bar מאז ומתמיד).
קשה לי לצוד את הכאב ברגיל, אבל הוא קורה גם כשהרגל כפופה, ואני עושה קירוב ירך. יש גם קצת טיפה בכיפוף הירך אבל לא כאב רציני. הכאב חזק מאוד בהתחלה ועם החימום והסטים הראשונים הוא פוחת. בנוסף, לא יודע אם קשור או לא, אני מרגיש גם כאב בצד החיצוני של מפרק הירך. קשה לי להעריך אם זה הקרנה של כאב או משהו אחר בפני עצמו. כשהתקדמתי אז הצלחתי להתאמן על הכאב בתקווה שהוא יעבור (היה לי את זה ברגל השניה, רגל ימין, וזה באמת עבר לחלוטין כשעשיתי עוד SS).

זה לא קורה. הכאב חזק, וביום הקל, הסקוואט הקל מרגיש כבד ובעיקר לא יציב למטה, בגלל הכאב. זה ללא ספק מונע ממני להתקדם, מה גם שזה די סבל. חשבתי להוריד משקל בסקוואט ולנסות לתרגל את ה high bar, מתוך מחשבה שמקרבי הירך יתאמצו פחות בגלל המנח הצר יותר של הרגליים. דעתכם?

אני חייב לציין שיש לי קצת ברכיים פנימיות. הכוונה היא שכשאני עומד עם כפות רגליים ישרות, הברכיים מסתובבות פנימה. זה כמובן יוצר קשת בשוק וזוית בירך. אם אני לא טועה, genu varum זו ההגיה האורתופדית. אני צריך להקפיד על משהו מיוחד בסקוואטים בגלל זה?

אשמח לדעות :)

The Pinky P

New member
נפצעת, תפסיק להתאמן ולך לאורטופד.

שם כבר תקבל תשובות לגבי הפציעה שלך וגם דרכי טיפול.
אבל עד אז אתה לא יודע מה הנזק אז מן הסתם שתפסיק להתאמן, למה לך להמשיך לגרום נזק?

יכול להיות שאתה לא ממש יודע מבחינה טכנית לעשות את התרגילים שאתה עושה, יכול להיות שיש על הגוף שלך עומס גדול,
יכול להיות שאתה מרים משקלים שלא מתאימים לך (ולא,זה שאתה מסוגל להרים x קילו לא אומר שזה משקל מתאים לך אם הגוף לא עומד בזה ונפצע)
על אחת כמה וכמה שאתה לא אוכל ולא ישן טוב. (אז למה להתאמן כל כך חזק? )

חבל להמשיך עם הנזק,תפסיק להתאמן ולך תיבדק, אף אחד לא יכול לתת לך הצעת ייעול אם לא שללת פציעה קודם.

Dark Muse

New member
פציעה קיימת כי כואב, זה ברור

אך לא מכל כאב או פציעה צריך להפסיק לגמרי להתאמן. לפעמים אפשר לשנות תנועה כך שלא יגרם עומס על השריר הפצוע. מה גם שהאימון עצמו יכול לרפא את הפציעה, במיוחד אם היא נגרמה (והיא כנראה נגרמה) מתנועה טכנית חד פעמית לא נכונה במשקל גבוה, ולאו דווקא מפעולה חוזרנית שגויה. כמו שכתבתי היה לי ניסיון עם סוג של פציעות כאלו שחלפו לבדן, פשוט הפעם זה יותר עיקבי. אני כנראה אפסיק לעשות סקוואט כבד, אבל אמשיך לעשות על פי ההרגשה סקוואט ואולי אנסה לשנות את הסגנון כדי להקל ולהזרים דם לאזור, לכן שאלתי על היי-באר מניסיון אחרים (זו לא פציעה כל כך נדירה).
&nbsp
לגבי הערתך על התזונה/שינה ועצימות - זו באמת בעיה

&nbsp
תודה בכל אופן!

The Pinky P

New member
אני טיפלתי בפציעה ע''י אימונים מוגברים, המשכתי גם כשכאב.

אבל את זה עשיתי בהדרכתו ובהוראתו של אורטופד מומחה לאחר שהוא בדק ואיבחן.
אתה לא יודע מה יש לך ולצערך אתה גם לא יכול לאבחן את עצמך אז איך אתה יכול לקבוע שלשנות קצת טכניקה זה מה שיעזור?

נשמע כאילו יש לך שם דלקת או משהו, כמובן שתעשה מה שאתה רוצה אבל רק שתדע שיש מצב טוב שאתה ממשיך לדפוק לעצמך את הגוף
ועם הזמן והאימונים זה רק יחמיר.

רק אומר,תהיה בריא.

Dark Muse

New member
אתה יודע

פעם היה לי כאב עצום מתחת לשכמה, כאב לי כשהייתי נושם עמוק או מתעטש. אורתופד נגע לי ביד לכמה שניות ושלח אותי לצילום חזה מיותר כדי לשלול בעיות לב או משהו. היה ברור לי שמדובר בדלקת באחד השרירים שם, הוא גם רשם אטופן (כיריה באפלה כך זה נדמה) והכאבים פחתו במהלך הצריכה. כשזה היה לי ברור, פשוט המשכתי להתאמן עם הכאבים כשאני מודע לעוצמת הכאב, התנועות ולגוף שלי. בסופו של דבר, כאבי התופת הללו עברו לבד (כשאני ממשיך להתאמן כל הזמן).
&nbsp
אני לא מזלזל במה שאתה אומר חלילה, אני לגמרי איתך. אבל למידת הניסיון והידע באימונים יש משקל שלפעמים אורתופדים מסורתיים יתעלמו ממנו. למשל אם אני עושה סקוואט במנח צר כשכפות הרגליים פחות נוטות החוצה, הכאב פוחת דרסטית וכמעט לא מורגש. אני אנסה לעשות זאת עם הפחתה במשקלים ונראה מה יהיה, פשוט רציתי לשמוע אולי דעה מניסיון של אחרים בפציעות דומות.
&nbsp
תודה בכל אופן

למעלה