זקוק להכוונה ....

eilon21

New member
זקוק להכוונה ....

לאחרונה התחלתי להתעניין בלימודי המחשבים והבנתי כבר שיש כמה תחומי לימוד שונים בנושא.והם: מדעי המחשב הנדסת תוכנה הנדסת מערכות מידע וכו' מה דעתכם על התואר בקישור הבא במכללת ספיר שנחשב תואר b.a http://www.sapir.ac.il/generalPage.asp?div=softwaresystems האם הוא סוג של תואר אשר יקנה לי באמת ערך מוסף בקבלה לעבודה בתחום המחשבים או שזהו אחד מהתארים הללו שהם סוג של התפשרות בין כלום לשום דבר...תואר שנראה לכאורה משהו אבל למעשה לא נותן כלום יש לציין את העובדה שלי הוא דווקא נראה מעין שביל הזהב לאנשים(כמוני) שחוששים קצת ממתימטיקה פיזיקה ברמות הגבוהות ביותר אבל מוכן להשקיע הרבה בתחום על מנת ללמוד בכל זאת תואר שייתן אפשרות להשתלבות בעולם ההיטק במידה זו או אחרת יש לציין גם שנתוני הפתיחה שלי לקבלה למדעי המחשב או הנדסות תוכנה למיניהם אינם מהגבוהים ואני בספק אם אתקבל למחלקות הנחשבות באחת מהאוניברסיטאות. הציונים שלי הם: 85 ב 4 יחידות מתימטיקה פסיכומטרי 535 תודה מראש לתשובותיכם

vinney

Well-known member
תוכנית נחמדה...

אבל השאלה היא מה אתה רוצה להיות? איזו מטרה אתה רוצה להשיג?

eilon21

New member
זה העיניין שאני לא בדיוק יודע...

מה בין זה להנדסת מחשבים או מדעי המחשב מה כל אחד נותן וחוץ מזה מה זו תוכנית נחמדה? ונראה לי שמההבנה הדלה שיש לי בתחום אז מתכנת עם ידע טוב ומעמיק שיכול להתפתח במשך השנים ...יכול להיות נחמד.....

vinney

Well-known member
אם אתה רוצה להיות מפתח

התוכנית הזאת לא מספיקה. אתה תוכל אולי להוכיח את עצמך בתפקיד אחר, ואז לבקש לעבור לפיתוח, אבל רוב הסיכויים שלמשרות פיתוח לבוגרים חסרי נסיון, לא יזמנו אותך עם התואר הזה. מה אתה כן תוכל לעשות? תשתלב לא רע בתחום בדיקות תוכנה, ניתוח מערכות, דברים כאלה.

eilon21

New member
את יכולה יותר לפרט על "דברים כאלה"?

כלומר מה זה אומר דברים כאלה מתכנת אפשר להיות? או שמפתח=מתכנת ? ואולי עם הניסיון בעתיד ניתן יהיה להתקדם הלאה למה שאת קוראת מפתח תוך כדי התקדמות מקצועית וצבירת ניסיון ודבר נוסף ולא פחות חשוב הוא האם העובדה שמתימטיקה איננה "שפת אם" אצלי אלא דבר שיש לעמול קשות להשגתו האם זה בהכרח אמור לאותת לי שכדאי להיזהר מהרפתקאות כאלו... נראה לי אבל שאני רוצה כן ללמוד משהו פרקטי בתחום המחשבים מעמיק מספיק מצד אחד אך יחד עם זו מותאם למגבלות הקבלה, המתימטיקה והפיסיקה וכו'

טיורינג

New member
סתם שאלה -

יש לך רקע כלשהו במחשבים? כי אם לא, למה דווקא מחשבים? הייתי מציע לך -בתור התחלה אולי - לקחת ליד ספר של תכנות למתחילים ב C++ או Java ולראות איך זה נראה לך, לפני שבכלל תתחיל לשבור את הראש על מתימטיקה... לדעתי, המתימטיקה היא לא משהו שאי אפשר להתגבר עליו (וראיתי מספיק בוגרים מוכשרים של מדעי המחשב שסיימו בזחילה על הגחון את החלקים המתימטיים של התואר). אבל השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם באמת מחשבים זה מה שאתה רוצה.

eilon21

New member
אני בשלב הפרקטי של החיים..

אני לא צעיר אני בן 32 ומאחורי כל מיני הסתובבויות בעבודות למיניהם וגם תואר בגיאוגרפיה שאמנם היה מעניין נחמד וקל אבל לא נתן לי כלום חוץ מהאפשרות להיות מורה שעליה ויתרתי מראש... ותשמעי מעניין או לא זה כבר לא פונקציה בשבילי כי כבר הבנתי שמכל דבר כמעט בחיים אפשר להנות ולמצוא את העיניין ואפשר גם לא...והיום הרוב מתבסס על יוקרה מעמד וכסף וברגע שיש לך תפקיד טוב בעבודה, מעט יותר כסף מלאחרים ואתה יכול לחייך בסוף החודש זה מבחינתי עושה את ההבדל או שמא אני מדבר קצת שטויות וגולש לחומרניות יתר...אז חופשי תעירי לי אם את מרגישה צורך.....חחח ואגב תודה על העזרה

טיורינג

New member
חלילה, ידידי

כסף זה מאוד חשוב, כי כשיש לך מספיק ממנו אז אתה בן אדם יותר חופשי... אבל מה שאני אומר זה ככה: להיות מתכנת זה עיסוק מעניין, אבל אני חושב שהוא מעניין רק אם אתה אוהב לעשות את זה. אם לא - אתה כנראה תסבול (אני אישית לא מאמין שבן אדם יכול לעסוק לאורך זמן במשהו שהוא לא נהנה ממנו). והכסף באמת אטרקטיבי פה, אבל גם 12 שעות עבודה ביום אטרקטיביות בשבילך? גם ישיבה מול המחשב במשך יום שלם? אולי כן, אולי לא, אבל אילו שאלות שאתה חייב לשאול את עצמך לפני שאתה נכנס למסלול כזה (וכאחד שמתקרב לגילך אני עדיין מעדיף לחשוב על עצמי כעל צעיר
). שוב אני ממליץ לך בחום - תתחיל בלבדוק את השטח - תנסה ללמוד איזושהי שפת תכנות ותראה אם אתה מתחבר לזה. אם כן - המתימטיקה לא תהיה מכשול בלתי עביר בשבילך. אם לא - לדעתי חבל על המאמץ מלכתחילה.

eilon21

New member
שוב תודה איש...באשר למחשב ולתכנות

תראה כמובן שבחיים לא עסקתי בתכנות וגם לא ניסיתי ואני אקח את ההמלצה שלך לגבי הספר בחום בנוסף על כך אני רוצה לציין שאני מבלה המון שעות מול המחשב גם ככה אז למה שכבר לא אעשה מזה כסף...אני מעריך שיהיה לי סיפוק ועיניין מזה שאראה יום אחד תוצר מוגמר בצורת תוכנה מסויימת או פרוייקט שהם פרי עבודתי תשמע...אני מתכוון לבדוק את העיחניין לעומק ואם החלטתי ללכת על התואר הזה אז בכל הכוח כי פשוט אין ברירה אחרת השעון מתקתק והזמן אוזל בקצב מהיר מידי והמשפחה מתרחבת ומה אני מספר לך את הצרות שלי זה כבר פחות אמור לעניין אותך אני פורש לישון ידידי לילה טוב אשמח אם יהיה לך עוד מה להגיב בעיניין בינתיים עזרת לי מאוד בלפלס את הדרך ולארגן את המחשבות בנושא

טיורינג

New member
בוקר בוקר

אם אתה עדיין עוד כאן - רק רציתי להגיד לך שיש המון "שטחים אפורים" בתעשיית ההיי טק. למה אני מתכוון? שאם תלך לחברה גדולה אז או שתהיה מפתח או שתהיה בודק תוכנה (או שתהיה איש system שזה משהו אחר, אגב, חשבת על זה?). אבל, עבודה יש מספיק, רק צריך לדעת למצוא אותה. אם אתה יודע לתכנת יש מספיק דרכים בהן תוכל לצבור נסיון מעשי בתור כזה - למשל יש אתר כזה באינטרנט RentACoder שמו שמתווך בין לקוחות שמעוניינים בתוכנות לבין מתכנתים. אני מימנתי פעם דרך האתר הזה חצי טיול לתאילנד... יש אפשרות לכתוב עצמאית תוכנות לעסקים קטנים - משרדי עו"ד, רואי חשבון, וכו' וכו'. אני אומר - כל עוד משתמשים בנייר, עדיין יש מה לעשות בתחום המחשבים! נכון שאלו לא פתרונות אידיאליים, אבל הם נותנים לך את הנסיון החשוב כל כך היום בתעשייה. בייחוד כיוון שכמו שאמרת, השעון דופק, ואם תצא עוד 3 שנים עם תואר ראשון ממכללה לא בטוח שתתקבל לאן שאתה רוצה.

The Albatross

New member
איך לעזאזל הצלחת להתחרות במחירים

של מיליוני ההודים שעבורם 3 דולר זו משכורת חודשית?

טיורינג

New member
../images/Emo6.gif

צודק, ומחלתי על כבודי ובהתחלה שברתי את השוק - לקחתי שם עבודות ב-5 דולר (כאשר באתר הם לוקחים ממני אוטומטית 3 דולר מהרווח...), אספתי המון כאלה, עד שפשוט בניתי לי מוניטין קטן ולקוחות בחרו בי פשוט כי הם כבר הכירו אותי. אבל זה היה קשה והרגשתי שאני ממש צריך ללכת לצוד עבודה... היה נחמד לתקופה.

The Albatross

New member
כן, אני יודע,

הבעייה היא שאחרי כמה עבודות אתה כבר מצפה לעבודות בסכומים יותר גדולים, ואז באים ההודים ושוברים את השוק. יש לי כבר 4 עבודות ברזומה, וזה עדיין לא ממש עוזר אם אני צריך להתחרות נגד תאילנדים.

טיורינג

New member
תאילנדים?!

דווקא בתקופה שלי הם לא היו כוח עולה בתחום המחשוב. ההודים - בהחלט, וגם הפקיסטנים, אגב. מדהים איזה שוק זה שם, אה? אגב, היתה שם איזו לקוחה שתמיד חזרה אלי כי אני ישראלי (היא נשואה ליהודי שבמקור הוא מחיפה) אז זה עבד לטובתי. מצד שני, נתקלתי במספיק כאלה שלא רצו לעבוד איתי דווקא כי אני ישראלי

למעלה