זקוק להמלצות לדייג במים מתוקים

idow1

New member
זקוק להמלצות לדייג במים מתוקים

אתמול ניסיתי לצרף את ההודעה אך משום מה היא נקלטה, אז אני מנסה שוב...: שלום לכולם. כיף לראות את הפורום התוסס. אני מחפש מספר המלצות - ראשית אני מחפש אתרי מים מתוקים לדייג (לא בתשלום...). עדיף לא בכינרת אבל אם אין משהו אחר אז גם זה יתקבל בברכה. באופן כללי, אני מעדיף לדוג עם בוס, אבל אם צריך יש לי גם כמה רולרים באוטו... אבל אני מעדיף לזרוק ולחכות מאשר לז´רז´ר. ניסיתי שבוע שעבר דייג בנחלים בצפון (איפשהו ע"י שאר ישוב), אבל כל מה שהוצאתי היה דוגמיות של מושטים שנזרקו חזרה למים. אשמח לקבל גם מעט טיפים על גדלי קרסים מומלצים ופתיונות. אגב, אני לא בוחל בשפמנונים... שנה שעברה טיילתי בנהר הירדן (בערך 10 ק"מ אחרי שהוא יוצא מהכנרת), ואפשר היה לראות דגי ענק משייטים באיטיות בנהר ( אני מנחש שאלו היו שפמנונים). ניסיתי לדוג במשך כשעתיים במספר צורות אך לא תפסתי כלום. איפה טעיתי? מודה לכולם מראש. עידו הכנעני

idow1

New member
ואם אני ממש אתחנן מישהו יענה לי?

עדיין מקווה שימצא איזה צדיק שיסייע לי... עידו הכנעני.

סרגוס

New member
יש הרבה מקומות אבל........

אבל אני ממליץ לך בנהרים עם אתה יודע איפה זה כמובן עם לא אז אני יסביר: אתה נוסע בכביש מכיוון בית שאן לכיוון כנרת אתה עובר את בית שאן ובערך 5-10 קילומטר מה כנינרת אתה תראה שלט הלא הוא "נהריים" הכניסה נמצאת מכיוון ימין לכיוון ירדן אתה פונה יש שם כביש סלול ואחרי כמה מטרים יש דרך עפר פתי פנית לשם ישר תפנה ימינה והגעת , יש שם ירידה למטה ( אתה תשמע את הרעש של המים יש שם מן מקורות אבל מרשים לדוג שם) אתה יכול לרדת שם מעוד נח או אתה יכול להמשיך לנסוע ( בדרך עפר) ויש שם מן חוף וגם אפשר לדוג , הפיטיונות מומלצים קמח מצות, ושניצל. הדגים הנתפשים: שפמנונים ומושטים אבל בדרך כלל שפמנונים וגדולים מעוד יש גם 10 קילו!!! ויש גם קרפיונים אבל רק ענקיים אבל יש קצת שכן שלי תפש שם על 11 קילו!!! ואל תדאג השפמנונים שם אוהבים הכי קמח מצות! וצריך קצת סבלנות כי עם השפמנונן לוקח אז הוא כבר שלך תאמין או לא אבל הוא אוהב קמח מצות! אני תוך חצי שעה מוציא 7 שפמנונים אני זורק אותם אבל אני מקבל הנאה מתי אני מוציא אותם בהצלחה!!! מקווה שעזרתי ושבת שלום סרגוס!

idow1

New member
דבר ראשון תודה סרגוס!, עוד שאלות:

אני מניח מניח שאי אפשר לדוג שם עם בוס אלא רק עם מקל קשיח. הדייג שם נעשה עם מצוף או זריקה לעומק עם משקולת? באיזה קרסים אתה ממליץ להשתמש? איך מניחים את הבצק על הקרס? גוש קטן בגודל של כמחצית הקרס או גוש ענק שמכסה את הקרס ואף את החוט? נ.ב השארתי הרגע הודעה בפורום אוכל על איך מומלץ להכין שפמנונים, אני מבטיח לעדכן אתכם עם התשובות... בברכת יום נעים ודייג מוצלח לכולם, עידו הכנעני

סרגוס

New member
בקשר למקום שכתבתי עליו

אז אפשר לדוג שם עם בוס וגם מומלץ אני אישית דג שם עם בוס הקרסים שלי הם בגודל 4 בגלל שלשפמנון יש פה ענקי וצריך לשים בצק ולחשות את כל הקרס כי השפמנון אוהב הרבה!!! ואני מקווה שהבנת איך מגיעים לשם. מקווה שעזרתי

סרגוס

New member
בקשר למקום שכתבתי עליו

אז אפשר לדוג שם עם בוס וגם מומלץ אני אישית דג שם עם בוס הקרסים שלי הם בגודל 4 בגלל שלשפמנון יש פה ענקי וצריך לשים בצק ולחשות את כל הקרס כי השפמנון אוהב הרבה!!! ואני מקווה שהבנת איך מגיעים לשם. מקווה שעזרתי

לייזר

New member
לעידו הכנעני

כתבתי כבר המון על הנחלים .אבל אני קורא שאף אחד לא עונה לך אז בבקשה. אני לא מתפלצף אבל אין לא להוציא דגים בנחלים .רק צריך לדעת ומה לדעת?זהו לא לפחד מהזרם .מצוף מצוף קטן כרס 10 .הנחל זורם מימין לשמאל זרוק ימינה ותן ללכת אם הזרם ואיך ששוקע להרים .עצה שניה להשאיר את המצוף מחוץ למים ולדוג על רגש .ואפשר גם במפרצונים שהזרימה יותר איטית.רוב הדגים שם ניקראים בינית זה דג קשה אם המון עצמות אבל לפעמים מתלבש פורל.אני דג הרבה באזורים האלה ולמדתי לחיות אם הזרם .גם ממש בסוף הקיץ שהמים רדודים הוצאתי שם דגים מקום מומלץ בחצבני מאחורי המק דונלד עשו שם ירידה לקיקים חדשה הולכים קצת צפונה ויש שם פינות חמד וגם מפרצונים יפים אני דג שם אם בצק רך .כשאני מתעצל להכין בצק אז אני לש פיתה אם מים וזה גם טוב אני מקווה שעזרתי לך בהצלחה וייאלה בי

כנעני28

New member
תודה גם לך לייזר ומתכון לשפמנון

אני אנסה גם את האתר שאתה הצעת (מה שאומר שסוף שבוע הבא יהיה מסע דייג שלם). כמו שאתם רואים, שיניתי את שמי (לשעבר idow1). ועכשיו, כמו שהבטחתי, מתכון לשפמנון: אז ככה, מה שייעצו לי בפורום מתכונים, זה להקפיא את השפמנון לשבוע בפריזר, ואז להכין אותו על האש כמ סטייק. הסיבה כך אומרים, היא שהשפמנון אוכל וחי בבוץ, ורק שבוע בפריזר ישחרר את טעם הבוץ. אם מישהו ינסה את המתכון לפני, אני אשמח לשמוע.... שבת שלום הכנעני

HelloweeN

New member
שפמנון זה אחלה דג, ומאוד טעים.

אני מאוד ממליץ לטעם גפילטעפיש שעושים משפמנונים. מאוד טעים.

למעלה