זקוק להמלצות על מוזיקה של שומן

yonti261

New member
זקוק להמלצות על מוזיקה של שומן

בימים האחרונים אני מקשיב לקרנבאל של שומן ומתפעל יותר ויותר.ניסיתי לשמוע עוד דיסקים של שומן שיש לי בבית והם די אכזבו אותי:הקונצ'רטו בלה מינור לצ'לו,הקונצ'רטו בלה מינור לפסנתר,"מחולות מרעי דויד","פרפרים" וכו'.איזה יצירות שלו לא יאכזבו אותי לדעתכם?וכדי שתוכלו לקלוע טוב יותר לטעם שלי אני גם אפרט איזה קטעים אהבתי בקרנאבל במיוחד:הקטע הפותח,אויזבוס,פלורסטאן,קוקאט,שופן,קייארניה וואלס גרמני. תודה מראש

lvb

New member
וואו.

אם התאכזבת מהקונצ'רטו לפסנתר ומ"מחולות בני ברית דויד", שהן פסגת היצירות של שומאן, אז מה כן תאהב? אולי הביצועים שיש שלך לא מספקים. אלו בעיניי היצירות היפות, הטובות והסוחפות ביותר שלו. בכל מקרה, יש 2 סונטות לפסנתר, את ה"קרייזלריאנה", פנטזיה לפסנתר אופוס 17, את "תעלול קרנבל וינאי", ויצירות קאמריות כמו הסונטה לכינור ולפסנתר בלה מינור, חמישיית ורביעיית פסנתר (יצירות נהדרות, מומלצת במיוחד החמישיה!), מחזורי השירים "אהבת אישה וחייה" אך מעל כולם "אהבת המשורר", והמוסיקה הסימפונית - 4 סימפוניות.

yonti261

New member
תודה,אבל

אחר הצהריים הזדמנתי לחנות דיסקים וכבר קניתי משהו עוד לפני שראיתי מה שכתבת.הביצועים שלי היו דווקא איכותיים מאוד:ברנבוים וקמפף.קניתי מבחר יצירות לאבוב ופסנתר של שומן (את תפקיד הפסנתר מנגן שם ברנדל).זה נראה מבטיח.

L m a o

New member
היצירות לפסנתר ואבוב פשוט מדהימות,

גם בביצוע חליל מומלץ לשמוע. אני מניח שבין היתר נמנות כמה רומנסות, אני צודק?

yonti261

New member
יש שם כמה רומנסות באמת

ולמה הכוונה בביצוע חליל מומלץ גם?הוא כתב את היצירות האלה גם בגרסה לחליל?זה לא נשמע לי הגיוני.

L m a o

New member
לא, אבל לפעמים מבצעים את זה עם חליל-

והגוון שלו גם מיוחד.

L m a o

New member
איזה יופי, ינגנו 3 רומנסות בתכנית הנוכחית-

בקול המוסיקה.

jonbaum

New member
זה אחד הדיסקים הכי נפלאים שקיימים

אני מתאר לעצמי שמדובר בהקלטה של היינץ הוליגר. המוסיקה הכי חושנית שיש - פשוט לעצום עיניים ולרחף לגן עדן. אגב, זה לא מבחר מהיצירות לאבוב, אלא כל היצירות. כולם מנגנים את היצירות האלה - כנרים, ויולנים, קלרינטיסטים, קרן צרפתית, חלילנים, מה שאתם רוצים, אבל אין כמו אבוב.

L m a o

New member
יצא לי לשמוע את היינץ הוליגר ../images/Emo45.gif

אולי אסע היום לקנות את הדיסק הנפלא הזה, וגם את הבריאה של היידן ורקוויאם גרמני.

ItsikH

Member
הנה כמה ../images/Emo41.gifהפנטזיה לפסנתר אופ' 17../images/Emo41.gif לדעתי אחת היצירות הטובות ביותר שלו, ובעלת מעמד מיוחד בספרות הפסנתר. הביצוע ברשותי הוא של פראיה, ואני אוהב אותו מאוד. ../images/Emo41.gifהיצירות לכלי נשיפה ופסנתר../images/Emo41.gif יש שלוש כאלו, לטעמי ממש "תפורות" על הכלים: קטעי פנטזיה אופ' 73 (קלרינט), רומנסות אופ' 94 (אבוב), ו-אדג'ו ואלגרו (קרן, אאל"ט אופ' 70 - יצירה מרשימה במיוחד). בנוסף ישנם קטעי אגדה אופ' 132 לקלרינט ויולה ופסנתר - אני לא מתחייב על השם אבל זה האופוס. חמישית הפסנתר שהוזכרה כאן דווקא לא נחשבת מהטובות ביצירותיו, אם כי היא קליטה ופופולארית. גם אופ' 26 שהוזכר כאן (Faschingsschwank aus Wien, תהרגו אותי מה זה בדיוק) יצירה משעשעת ופופולארית. ויש עוד יצירות קאמריות ידועות, לרוב עם פסנתר. מבין הסימפוניות האהובה עלי ביותר היא הריינית - השלישית - אבל גם האחרות יפות. בנוסף על הקונצ'רטו לפסנתר, שדווקא נחשב אחד הקונצ'רטי היותר טובים לפסנתר, ישנו גם "מבוא ואלגרו" אופ' 92 לפסנתר ולתזמורת. וישנם גם לא מעט שירים.

Moridin

New member
גם אני לא מת על הקונצ'רטו לפסנתר

משום מה. אני מאוד ממליץ על מוזיקה קאמרית של שומאן - הרומנסות לחליל ופסנתר, חמישיות פסנתר, סונטה לכינור, וכו' וכו'. גם "אהבת המשורר" זו יצירה מאוד יפה, אחת האהובות עלי. אבל לדעתי היצירות הגדולות של שומאן לפסנתר - הפנטזיה, קרייזלריאנה, סצינות ילדות, קרנבל, אטודים סימפוניים, ואני מקווה שיש עוד שאני לא מכיר אבל יצא לי להיתקל בהן בהמשך - הן פסגת היצירה שלו. אולי רק כי אני פסנתרן. כך או כך, מומלץ בחום.

GustavM

New member
"אהבת המשורר"!!!!

או בגרמנית, Dichterliebe. מחזור שירים מהיפים שנכתבו אי פעם.... תחפש את הביצוע עם פריץ וונדרליך (Fritz Wunderlich) - למרות שהפסנתרן שלו (הוברט גיסן) לא פעם מאכזב, עוד לא שמעתי אף אחד, כולל דיטריך פישר דיסקאו, ששר את זה יותר יפה מוונדרליך.

אני אוסיף את איאן בוסטרידג'

שדיסק השומאן שלו יפייפה בעיני. את דיסקאו אני לא אוהב בדרך כלל אבל דווקא בשומאן הוא מבריק ורגיש באופן יוצא דופן. לרשימת היצירות המומלצות אוסיף את הרקוויאם ברה במול מז'ור אופ 148 (לא להתבלבל עם הרקוויאם הקצר "למיניון"). הפרק האחרון - אניוס דאי - מהרוחניים והמצמררים שאני מכיר בספרות הכורלית של המאה ה- 19.

Petrus

New member
נסה את הצמד פרגרדיאן/שטאייר

לדעתי מוצלח יותר מוונדרליך/גיזן.

למעלה