זקוק לחומר להיסטוריה 5 יחל - ניגש לבד

פאניקל

New member
זקוק לחומר להיסטוריה 5 יחל - ניגש לבד

היי חברים,
אני סיימתי תיכון ב2007.
כרגע אני צריך לשפר את ממוצע הציונים שלי בבגרות בכדי להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב.
אני רוצה לשפר את היסטוריה מ-2 יחידות ל5 יחידות.

הלכתי לבית הספר שלי היום ומסתבר שההרשמה נסגרה כבר, ככה שאני לא יכול להרשם שם.
אבל באינטרנט הרשמה מאוחרת נפתחת ב20 לחודש.

אז זה אומר שאני נחשב אינטרני או אקסטרני?
מתי בכלל הבחינה? הסתכלתי בלוח בחינות הבגרות לקיץ הקרוב ומצאתי רק תאריכים להיסטוריה א' וב' אבל מתי הבגרות למבחן השלמה ל5 יח"ל?

מאיפה אני יכול למצוא סיכומים? אני חייב להתחיל ללמוד (אני לומד לבד) ואני לא יודע מאיפה אני יכול לקבץ חומר רלוונטי, עדיין לא יצא המיקוד אז אין לי מושג מה ללמוד שאני לא אלמד סתם.

בקיצור אני בבלאגן נוראי... אני חייב עזרה!
הלוואי והיה אפשר לקבל סיכומים מוכנים כאלה כמו שמקבלים במכוני בגרויות הפרטיים משהו מסודר כזה אבל הם התחילו את הקורסים לפני חודש ..

אפשר ליצור איתי קשר גם במייל:
[email protected]

תודה רבה!

תלמיד10

New member
תשובה חלקית

אתה נחשב אינטרני (נחשב משנה אינטרני - בוגר בית ספר), הנבחן ונרשם בבית ספרו.

ההרשמה באינטרנט אינה מאוחרת, היא נועדה לאקסטרנים והיא החלה ב-20 בפברואר. הרשמה מאוחרת תתנהל במרב"ג - מרכז בחינה גמיש, יום לפני הבחינה, בתשלום כפול, וללא הקלות בדרכי ההיבחנות. פרטים יתפרסמו באתר אגף הבחינות סמוך למועד הבחינות:
http://cms.education.gov.il/educationcms/units/exams

הבחינה המורחבת בהיסטוריה נערכת ביום של היסטוריה א' - כי כתוב בלוח הבחינות "(כולל בחירה)".

המיקוד פורסם:
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Exams/ChomerMikud2011/Kaitz2013/MikudKaitz2013.htm

פאניקל

New member
איך אני נחשב אינטרני?

אני לא נרשמתי בבית הספר שלי כי ההרשמה כבר נסגרה.
השאלה אם אני נרשם דרך האינטרנט אני נחשב מה? אקסטרני או אינטרני?

תלמיד10

New member
תשובה

נבחן אקסטרני הוא רק מי שפתח תיק אקסטרני (תיק נבחן או תיק משפר ציון) בשלוחת הבחינות האקסטרנית. רק נבחנים אלה נבחנים במערכת האקסטרנית. בוגרי בתי ספר יכולים להיבחן דרך בית ספרם, במערכת האינטרנית (עם שינויים מסוימים - למשל, יש לשלם על הבחינות), ולכן הם נבחנים אינטרנים (במעמד מיוחד).

תוכל להירשם, כפי שכתבתי, בהרשמה מאוחרת במרב"ג, כנבחן משנה אינטרני, בעזרת טופס הרשמה שתקבל מבית הספר - ופרטים יפורסמו באתר אגף הבחינות.

ככל הידוע לי, לא תוכל להירשם דרך האינטרנט ללא פתיחת תיק אקסטרני. כך למשל, אני ניסיתי כרגע להירשם והוא כתב שאין אפשרות להירשם דרך האינטרנט - וזאת כי אני לא נבחן אקסטרני.

matan21b

New member
תשובה

היי,
על מנת להירשם לבחינה הקרובה עלייך לגשת לתיכון בו למדת ולבקש טופס 9587 איתו תיגש ביום שלפני הבחינה לשלוחה האקסטרנית הקרובה אלייך.
עלות הבחינה תהיה כפולה כיוון שאתה נרשם בהרשמה מאוחרת.
לגבי חומרי לימוד, קיים מקום אחד שמוכר מיקוד להיסטוריה מוגבר, תחפש בגוגל ״אתי רפאלי - מיקוד״.
הבחינה תתקיים ביום שבו מתקיימת הבחינה בהיסטוריה א׳.

בהצלחה
מתן

למעלה