זקוק לטיפים לגבי בדיקת EEG

rans778

New member
זקוק לטיפים לגבי בדיקת EEG

שלום לכולם,
אני פונה לכל מי שעשה או אחד מילדיו עשו את בדיקת ה-EEG.
באיזה גיל עשיתם, האם יש לכם טיפים להכנות, היכן לבצע, כיצד התכוננתם, איך זה עובד?
אשמח לתשובות בעיקר ממי שאכן בעלי ניסיון בבדיקה, ולא תשובות מויקיפדיה.
בתודה מראש למשיבים

EEG

עשינו בגיל 3 בערך... אחרי האבחון הפציצו אותנו בבדיקות ולקח לי איזה חצי שנה להשלים את הכל.
הטיפ הכי גדול הוא שהילד יהיה עייף מאוד לקראת הבדיקה.
בבדיקה הוא צריך לישון. מחברים לו כל מיני אלקטרודות לראש עם ג'ל דביק אז צריך שהילד ממש יהיה עייף על מנת שלא יתעורר מזה. כדאי לבדוק גם האם ניתן לקבל תשתוש לפני...
אני הגעתי לא מוכן לבדיקה ונעלצתי לחכות איזה 4 שעות עד לשנת הצהריים. תשתוש לא היו מוכנים לתת. אחרי שהוא חטף קריזה על כל השעות המתנה הוא התעייף ונרדם. הבדיקה כ-20 דקות. כדאי להביא משהו שמפו על מנת לשטוף אח"כ את הראש.
בהצלחה...

yuliyuli1

New member
אנחנו עשינו כשהוא היה בן 5

התור היה לבוקר (8:00 או 9:00 , לא זוכרת בדיוק) אז הוא היה צריך להיות ער מ 2:00 בלילה.
סיפרנו לו שהולך להיות "לילה לבן", קנינו חומרי יצירה ובעלי עשה איתו יצירה מ 2:00 עד שנמאס להם, ואז עשו סיור בת"א-יפו בלילה (הבדיקה היתה באיכילוב).
לקח לו קצת זמן עד שנרדם בבדיקה אבל לא משהו ראוי לציון.
הוא כל כך נהנה שעד היום שואל מתי יהיה שוב לילה לבן.

SMADAR55

New member
בערך בגיל 1.10 כשהתחלנו את האבחון.

עברו כבר מספר שנים אך עדיין זכור לי כסיוט.
קבעו לנו תור בהדסה הר הצופים בשעות הבוקר. זכור לי שהיו הנחיות מאוד מדוייקות שחייבים לעמוד בהן. כשהגענו לבדיקה הילד לא הצליח להירדם. שלחו אותנו להסתובב בבית החולים אך שום דבר לא עזר והילד לא נרדם. בשלב מסויים אמרו לנו שאם לא יירדם ניאלץ להגיע במועד אחר והלחץ עלה.
איכשהו בסוף הצליח להירדם.
הבדיקה עצמה לא מכאיבה ולא מלחיצה. הקושי הוא לגרום לילד להירדם בשעות שהוא ער לחלוטין.

winterfell

New member
אנחנו עשינו

לא זוכרת בדיוק את הגיל.
בגיל צעיר (כחצי שנה) שלחו אותנו לראשונה לבדיקה. הורים מנוסים טענו שאין צורך בטשטוש וצריך רק שהילד יגיע עייף מספיק - הם כנראה לא מכירים את הבן שלי... הגענו, הוא נרדם יחסית מהר, ואז התחילו להדביק לא עשרות אלקטרודות לראש (אני לא מגזימה במספר!). לזכותו יאמר שהוא לא התעורר במהלך ההדבקה, אלא רק ברגע שהיא הסתיימה... וכמובן שהעיף את כל מה שהיה מודבק ולא הסכים להירדם שוב.
בפעם השניה שעשינו (סביב גיל 1.10) כבר היינו יותר חכמים וביקשנו מראש עם טשטוש. מקבלים בסירופ. הוא קצת התקשה להירדם, אבל ברגע שנרדם ישן חזק והכל עבר בקלות.
בשתי הפעמים היינו באיכילוב.
כמו שכתבתי, מדביקים המון-המון אלקטרודות לראש. הן מודבקות עם סוג של שעווה (אולי פרפין), לקח לנו כמה ימים להוציא לו את זה מהשיער אח"כ. אחרי שהכל מודבק הטכנאית מדדה מה שצריך בזמן שישן, ואז ניסתה למדוד מה שאפשר אחרי שהתעורר.
&nbsp
בהצלחה!

TikvaBonneh

New member
אנחנו ויתרנו על התענוג

כי זה נראה לנו טירטור נוראי והרגשנו מספיק מטורטרים גם בלי זה.

למעלה