זקוק למידע לגבי תוכנות ביביליוגרפיות

al27tlv

New member
זקוק למידע לגבי תוכנות ביביליוגרפיות

אני רוצה להבין במה כדאי להשתמש על מנת לסדר רשימות ביביליוגרפיות. שמעתי שיש תוכנה שנקראת ENDNOTE או משהו כזה ושעולה די הרבה כסף. האם כדאי לרכוש אותה? מה המחיר ואיפה כדאי לרכוש? האם יש משהו אחר? האם יהיה לי קל לעבוד עם התוכנה...אני ממש קלולס במחשבים.... אני עובד עם אופיס 2007 החדש וויסטה. אנא כמה שיותר אינפורמציה....

כבר היה דיון ארוך בעניין הזה

ל אמזמן שתי הצעות: 1. ערוך חיפוש בפורום לפי מילות המפתח "ביבליוגרפיה, או endnote ותגלה שרשורים רבים על זה 2. יש במאמרי הפורום עותק מסודר של שרשור שלם בעניין. נרא הלי שתכול לפחות להתחיל משם...

מעיןבר

New member
אני עובדת עם endnote

ובהחלט מרוצה מאוד. לי יא היתה די אינטואיטיבית (אחרי הדרכה בסיסית זריזה ממישהו שמכיר) אבל אני בד"כ מתגברת בקלילות על תוכנות כך שקשה לי לענות. היא מצויינת בתחום של אנגלית, בשילוב בעברית (ציטטות באנגלית, אבל הטקסט עברי) חוויתי לעיתים קשיים קלים. ממליצה כמו ניצת לחפש שרשורים דומים בנושא. לגבי העלות - אצלינו (בעברית) לפעמים יש "מבצעים" שמציעים את התוכנות במחירים מוזלים.

yairma1

New member
לפני שאתה קונה .....

לפני שאתה קונה או מתחייב לתוכנה מסויימת: האם אתה מודע למערכת ניהול בבליוגרפיה שקיימת באופיס 2007. האם אתה אולי סטודנט באוניברסיטת חיפה - שנותנת שימוש חינם בתוכנה טובה לניהול בבליוגרפיה. מתוך מה שכתבת לא ברור מה הצורך שלך (עבודה חד פעמית עם היקפים קטנים או אולי תחילתה של ידידות נפלאה עם רשימות אינסופיות של איש מדעי החברה....), לכן קשה להפנות אותך לפתרונות האפשריים. ניתן כמו שהציעו לך לבדוק מה נכתב על הנושא בפוסטים קודמים או ליצור קשר במייל [email protected] ואני אנסה לעזור. יאיר

I Was Hoping

New member
אוניברסיטת חיפה

אני שייכת לשם, ומעולם לא הוצע לי להשתמש בתוכנה כזאת. אפשר לקבל ממך פרטים בבקשה? תודה

yairma1

New member
בטח - ואפילו בשמחה ../images/Emo9.gif

אנשי הספריה יוצאים מעורם כדי להביא את דבר הבשורה לכל סטודנט באשר הוא. הנה הקישור: http://lib.haifa.ac.il/refworks/oaoeu/oaoeu/aaaau-refworks.html הנושא מוצג בעמוד ראשון של הספריה. הם עד כדי כך נלהבים שצריך לעצור אותם "מלדרוס" מידע שמועיל לכאלו שאינם משתמשים במנהל הזה אלא באחר. למרות הויכוחים שלי עימם על נושא זה ההתלהבות בה הם עוסקים בכך ראויה להערצה. את מוזמנת לפתוח לעצמך חשבון ולהתחיל לעבוד עם הכלי. את גם מוזמנת להכנס לבלוג של הספריה ולחפש את ההתכתבות שלהם עמי, בה הם עונים על סידרת שאלות שלטעמי צריכה לעניין כל סטודנט בטרם הוא מתחיל לעבוד עם התוכנה (כדי לחסוך לך: כל השאלות קיבלו מענה מספק והכלי פשוט טוב עבור סטודנט. עם סיום לימודיו הסטודנט גם יכול לקחת עימו את הרשימות שיצר). יאיר

I Was Hoping

New member
שאלה על הלוג-אין

כאן אני אמורה להכניס את המייל האוניברסיטאי שלי או להמציא שם? ומהיכן אדע מה הסיסמה? תודה!

yairma1

New member
אם אני זוכר נכון, אזי מדובר בפרטי הלוג אין

שלך מול הספריה. (זה שמאפשר שימוש במאגרי המידע מהבית). אגב, אם יש שאלות, אזי הצוות שמטפל בכלי הזה מעודד פניה אליו: לתמיכה וייעוץ בנושאי RefWorks ניתן להתקשר ל: מרינה (3036) 8249036 , למירב (3130) 8249130 או יעל (4049) ולפנות בדוא"ל: [email protected] (כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה).

I Was Hoping

New member
אוותר, תודה

אבד לי "כרטיס חכם" בפעם השנייה לפני שנתיים, מאז אין לי גישה מרחוק. אשדרג את המערכת שלי לאופיס 2007 ואשתמש ב-onenote. אני מכירה את הבירוקרטיה של כל עניין הגישה מהבית של האוני' הזאת במשך שנים. אני חוששת שלא אעמוד בעצבים... אבל באמת, תודה רבה על הנכונות לעזור

yairma1

New member
אוי לאוזניים שכך תצילנה

ראשית, אין צורך "בכרטיס חכם" כבר יותר משנה וחצי!!! הכניסה למאגרי המידע הנה ישירות באמצעות שם משתמש וסיסמא בלבד. עובד מצויין ויציב הרבה יותר מהכרטיס החכם שעלה על העצבים של כל סטודנט מצוי. נא לבדוק מה הסיסמא שלך (חדר 599) ולשוב לעבודה סדירה מהבית. חבל לא לנצל את הנוחות הזו ! שנית, אני לא יודע על איזו בירוקרטיה את מדברת. בכל המפגשים שלי איתם, הם (בסיפריה), עשו כל דבר אפשרי כדי לקצר ולחסוך. כאשר היה מכשול בירוקרטי פנתי והוא הוסר. אני חייב להודות שזה שנים לא פגשתי כזה רצון ונכונות. זה נכון שמערך המחשבים והתמיכה בהם מפגרים עדין אחרי מתן השירות של הספריה אבל אלו, האחרונים, מחפים על כך. שלישית, לא הבנתי כיצד OneNote אמור לסייע למאמץ המלחמתי, אלא אם הוזכרה בין היתר, ולא כפתרון לבעיות שהועלו בפוסט הזה. אני ממליץ בכל פה לא לוותר ולהרים ידיים. לא כשיטה ובטח לא במקרה הזה. בררי מהם שם המשתמש שלך והסיסמא ומייד יהיה לך גם גישה למנהל הביבליוגרפיה וגם גישה למאגרים. חיים משוגעים לסטודנט העייף... להתראות יאיר

I Was Hoping

New member
אני איתך

אך בכל זאת לא אסע לשם כדי ללכת פיזית לחדר 599. אם היו מסכימים לתת לי את השירות הזה בטלפון, הייתי עושה את זה בשמחה. ללכת לספרייה, משם לרדת קומה לבונקר של קומה 500, משם לחפש את האיש שעובד שעה וחצי ביום וגם זה בקושי כדי להתחנן שיעשה לי טובה ויתן לי סיסמה, ללכת לאקדמון לשלם, לחזור אליו, להיכנס לכיתת מחשבים כדי להירשם ואז לחזור לספריה - forget it אני מוכנה להרים טלפון, לתת מס' תעודת זהות שתראה שאני רשומה ולקבל סיסמה. גג ארבע דקות אני מקציבה לכל התהליך. למה ככה? כי את התסריט הנ"ל עברתי לא פעם, ולכן - לא עוד. אפשר בטלפון?

yairma1

New member
לא צריך לשלם ולא צריך להתקשר. יש דרך

מקוונת שמוסברת לעילא ולעליא בקובץ הבא: http://lib.haifa.ac.il/www/circ/email.pdf כאן תמצאי הסבר היכן את יכולה לברר את הסיסמא (זו אותה סיסמא של הדואר האלקטרוני שלך - שדרכה את מבררת מה שלום הספרים שהשאלת/ביקשת מהספריה). נדמה לי שזה לקוח פחות מ-4 דקות שהוקצבו למשימה ואף פחות בירוקרטיה מזו שאני נתקלתי בה כשרק התחילו את התהליך והיינו צריכים לגשת לחדר 599 שהוא באמת בתהום נשייה.... יאיר

I Was Hoping

New member
אתה צודק

ואני מורידה את הכובע בפניך ובפני ההתייעלות המרשימה של שירותי הספרייה באוניברסיטה. התייאשתי מהם לפני שנים, והנה - שיפור משמעותי. תודה רבה. אנסה את התוכנה כעת.

נהיול ביבליוגרפיה באופיס 2007

שלום al27tlv, כפי שיאיר ציין בתגובתו, באופיס 2007 יש תכונה מובנית לניהול הביבליוגרפי. בקישור המצ"ב יש הסבר על השימוש בו.

מממאיה35

New member
אני עם endnote

והיא מצוינת וקלה לי לתפעול. היתרון הוא שאפשר לייבא ישירות ממאגרי מידע לרשימה שלך (לא יודעת איך זה ואם זה קיים בתוכנות אחרות) וגם אפשר בלחיצת קפתור לשנות את הסגנון בו הרפרנסים כתובים בהתאם לעיתון אליו המאמר מכוון. יש כמובן עוד יתרונות רבים, אני מצאתי את התכונה הזו כיעילה וקלה לתפעול ואני עובדת איתה בשוטף. חסרון - אי אפשר עברית
לענין המחיר - בדוק עם המנחה (אולי ירצה לקנות אותה לכל הקבוצה?) או עם האוני' - לעיתים יש מבצעים של רכישה קבוצתית. אצלנו - המנחה רכש עותק משותף לכל הקבוצה.

seani

New member
zotero עם פלג לword. היתרון הוא שהתוכנה

עובדת רק עם firefox.

למעלה