זקוק לסיוע והדרכה בעניין תחיקתי

עמיאור

New member
זקוק לסיוע והדרכה בעניין תחיקתי

אני מתמודד קשות עם תסמונת רפואית לא קלה, הגורמת לי קשיי תיפקוד לגמרי לא קלים. התסמונת אינה מוכרת כל כך בציבור הרחב מאחר והחולים בה מאוד מתביישים בה, ולכן הם מסתירים אותה מעיני סביבתם. מסיבה זו, המודעות הציבורית והחברתית לקשייהם ולזכויותיהם האזרחיות והאישיות, הנובעות מצרכים אישיים ורפואיים, שואפת לאפס. החלטתי לדרוש את זכויותי האזרחיות והאישיות הנובעות מההגבלות, מקשיי התיפקוד ומהצרכים בשל התסמונת, בדיוק כפי שזכויות כאלה ניתנות לאנשים המוגבלים בשל קשיי תיפקוד הנובעים למשל ממצבים רפואיים כגון: עיוורון, קשיי תנועה והליכה, צרכים סיעודיים ועוד. אני זקוק לסטודנט למשפטים שיעזור לי בארגון העניין, בעריכת תוכנית הפעולה, בעיון בחומר משפטי לסוגיו, והפניית הטענות והדרישות לגורמים ולפקידים היושבים בעמדות מפתח. לצערי, איני עובד בשל קשיי תיפקוד, ולפיכך מצבי הכלכלי אינו מאפשר לי להפנות את הטיפול לעורך דין ממולח. אני משוכנע שזה יכול להוות אתגר משפטי ואזרחי רב חשיבות לסטודנט, בלימודיו המשפטיים והתנסות מעשית ביישום החומר הלימודי-תיאורטי. אני משוכנע שמי שייענה לבקשתי, לא יפסיד. תודה רבה רבה למי שייענה לבקשתי! אנא אל תפנו אותי למוקדי סיוע משפטי הרגילים כי לא נראה לי שהם יכולים לעזור בעניין כזה.

מ.ה.

New member
פנית לביטוח לאומי ?

אם טרם פנית נסה אותם לפעמים ישנן הפתעות טובות בחיים. אם פנית והשיבו לך בשלילה בדוק אם הנימוק לדחיה היה חוקי. אם אינך יודע, שלח את השאלה הספציפית. עזרה משפטית בהתנדבות קיימת בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן (ואולי בעוד אוניברסיטאות). אגב הסיוע המשפטי "הרגיל", אליו התייחסת, מורכב מעורכי דין חלקם "מהשורה הראשונה" ואין כל סיבה לזלזל באיש מהם.

עמיאור

New member
בהחלט! החוק כפי שהוא היום טעון

שינוי. ייתכן רק התקנות הם הטעונות שינוי. העניין מבורר לי כדבעי. לכן אני זקוק לסיוע והכוונה כדי להביא לשינויים ברמת החקיקה. התחלתי בכך, אך מפאת חוסר בהתמצאות בנושאי חקיקה ומשפט, אני עושה זאת קצת מסורבל משאפשר. כך נראה לי.

עמיאור

New member
האמנם אין כאן שום רוח התנדבות?

או אולי פסו מתנדבים מתחום המשפטים? גם אם לא התנדבות אישית ישירה, הרי שגם קישור עם מישהו המוכן לעזור בעניין גם זה טוב. איפוא רוח ההתנדבות?

עמיאור

New member
לא נראה לי שזה קשה מי יודע מה.

יש התנדבויות יותר קשות בהרבה ובכ"ז אנשים מסכימים מרצונם להתנדב להם!

מ.ה.

New member
שינויי חקיקה

שינויי חקיקה מקומם בכנסת. שינויי תקנות מקומם ע"י מחוקק המשנה המוסמך. אם לא תדייק יותר בבעיה הקיימת איש לא יוכל לעזור לך.

עמיאור

New member
ברור שאיני יכול להיכנס לפרטים

כאן ע"ג הפורום ולא היה בכוונתי לעשות כן. אוכל לפרט יותר רק בקשר ישיר, אם זה באימייל או טלפונית או יותר מכך, פנים אל פנים יותר מאוחר. תודה שלפחות התייחסת.

עמיאור

New member
אכן כך. ומה שאני מחפש, כפי שכתבתי

זה מישהו מהתחום (המשפטי) שיעזור לי בארגון ובנייה של תוכנית עבודה לטיפול בעניין זה ברמה של פניה לחברי כנסת, בית המשפט העליון אם צריך, עיתונות אם צריך וכו´. אני זקוק לכך, הן בגלל חוסר התמצאות במערכת המשפטית והחקיקתית והן בשל קשיים אובייקטיביים הקשורים לתסמונת נשוא פניותי. בהודעתי המקורית פירטתי את מה שאני מחפש ולמה.

למעלה