זקוק לעזרה או אבחנה מהירה. מאניה דיפרסיה.

guliver182

New member
זקוק לעזרה או אבחנה מהירה. מאניה דיפרסיה.

שלום, אני בן 21 ממרכז הארץ.
משנת 2008 בערך, התחילו לי מחשבות על מוות והתאבדות, המלוות בהתקפי זעם ובהתפרצויות בכי בעיקר בלילות מתחת לשמיכה.
כמו בני משפחתי מן הסתם, הייתי בטוח שהמצב ישתפר עם הזמן אך המצב רק החמיר.
כיום אני במצב שבו אני עדיין חושב רוב שעות היום על מוות, כל דבר קטן כמו התקדמות בחיים האישיים בכל נושא שהוא, לא באה בחשבון. ישנם ימים בהם אני שמח ומאושר, ממש כמו שהיה פעם אך גם הרגשה זו אינה אותו דבר. כולם מייחסים אותי כאל אדם עצלן ומפונק, שגדל כל החיים עם כפית זהב בפה לכאורה והם בעצם לא יודעים כלום - גם אני.
אני כבר אובד עצות לחלוטין, אני מרגיש שכל שנייה היא קריטית עבורי ומסכנת את חיי. אני כבר לא יודע מה לעשות עם החיים שלי והאם יש בכלל מקום לשיפור אפילו קטן? למרות שאני מנסה למכור את זה לעצמי ללא סוף אבל אולי באמת אפשר לשנות? חשוב לי לציין שעברתי כמה מבחנים באינטרנט מספר פעמים והזדהתי עם כל שאלה, וגם קראתי מאמרים וכ'ו.

בנוסף, חשוב לי לציין שאני סובל בנוסף מהפרעת קשב וריכוז המאובחנת 10 שנים וגם, אחיו של אבי סובלים מדיכאון וממחלת "הסכיזופרניה", וכן אחי סובל מאותה מחלת נפש.
אני מודה על ההבנה ועל המענה, שיהיה יום טוב ותודה.

guliver182

New member
בנוסף

הייתי אמור היום להתחיל עבודה חדשה, דבר שהכניס אותי עמוק יותר וחזק יותר לתוך הדיכאון. מהשנייה הראשונה הבנתי שאני לא יכול, פשוט לא מסוגל. כמו שהיה בבית ספר וגם בצבא עברתי שבעה מדורי גהינום. ואף אחד לא הבין למה ומדוע? וכל הרגישות המיותרת הזאת ... על מה למה? האמת שגם אני לא יודע כבר ...... מה נסגר איתי? הדבר היחיד שאני יודע שמשהו איתי לא בסדר ולמרות שאני רוצה למות כבר לסיים את כל הסבל הזה שנקרא "החיים" אולי אם רק אדע שיש תשובה לכל זה.. ואולי הפיתרון בדרך.. אני יודע שהחיים זה דבר מקודש אחרי הכל ואני כולה ילד בן 21 שלא ראה כלום בחיים, ואולי כל זה יתגלה כסתם הזיה ומשהו שסתם חשבתי שקורה? מה אתם אומרים? הייתכן?

Lady Stark

New member
היי

אנחנו פורום תמיכה ולא יכולים להציע לך אבחון מכיוון שאנחנו לא אנשי מקצוע.
אבל ממה שאתה מספר יש לך בעיקר דאון, ולא מצבי מאניה (זה שמדי פעם יש ימים טובים, כמו לפני התפרצות המחלה, לא אומר שמדובר במאניה, אלא לפעמים מדובר בהפוגות מהדיכאון). אני מבינה שבגלל שיש היסטוריה של המחלה במשפחה אתה חושש ממנה, אבל בכלל לא בטוח שזה גם מצבך.
מה שאני ממליצה לך זה ללכת בהקדם לפסיכיאטר שיאבחן אותך. מאוד קל להשיג תור בקופת חולים. תברר דרך אתר הקופה שלך אם אתה זקוק להפניה מרופא משפחה או פשוט יכול לקבוע.
ובינתיים, תנסה להרגיע את עצמך. לא כל מצב דיכאוני הוא פסיכוזי או מלווה במאניה.

למעלה