זקוק לעזרה באיתור קורבים

galgalon452

New member
זקוק לעזרה באיתור קורבים

שלום שמי גל ,למען האמת לא ידעתי כיצד לתאר את ההודעה אך אנסה להסביר בקצרה את בקשתי,
אני מעוניין להתחקות אחר תולדות משפחתו של סבי שנספתה בשואה, לא אכביד עליכם כעת בפרטים אך מאחר סבי שכבר נפטר עלה לארץ לפניי המלחמה לא הותיר אחריו מידע רב אני מנסה להתחיל במלאכת האיסוף.

למען המיקוד אציין מוצאו של סבי הוא בעיר קלוז' אשר הייתה חלק מחבל טרנסילבניה וכיום שייכת לרומניה וכמו כן כלל הידוע כי בתקופת המלחמה חיו בעיר בכ17000 יהודים.

נקודת המוצא היחידה שלי היא מספר דפי עד שקרוב משפחתו של סבי מילא אשר נמצאים במאגרי יד ושם ורק לאחרונה אותרו לראשונה לכן מה שאני מבקש את עזרתכם הוא:
* הנחייה כיצד להתחיל בכלל את החיפוש,מיהם ומהם הגורמים הרלוונטים בישבילי שאוכל להשתמש בהם לקבלת מידע

*האם יש עוד מקורות חיפוש חוץ ממאגר יד ושם שהם מספיק אמינים \וודאים ?

* מהם השאלות המכווינות שעליי לשאול (את עצמי או אחרים) אם ברצוני להתחיל בכלל בחיפוש שכזה.?

אני מודע לכך שאיני ממוקד כלל ולכן זקוק לעזרה בנושא אודה מאד לכל מי שיוכל לעזור בכל משהו שלדעתו יהיה רלוונטי עבורי!!!

SABA14

New member
לגלגלון שלום רב לך , שוב אני מבקש

לכתוב כול שם משפחה פרטי , עיר או כול שם
בלטיני , חשוב מאוד כי בעברית זה נשמע כך ובלועזית
נשמע אחרת לגמרי - במידה שאני יכול לעזור עשה את זה
דפי עד ודאי זה נקודה מוצא וגם בסיס
חג שמח
אוס
סבא אריה

galgalon452

New member
משפחת וייס

ראשית כל תודה רבה לך סבא אריה על ההתייחסות המהירה והנכונות לסייע,
להלן המידע המרכזי שברשותי:

קודם כל אציין כי סבי יוסף וייס ,עלה ארצה לפניי המלחמה והתגורר בקיבוץ עברון, אחותו שרי וולף היא היחידה ששרדה את מחנה אושוויץ עלתה ארצה התגוררה בחיפה והתחתנה עם יעקב וולף אשר ככל הידוע למשפחתי היו בני דודים מדרגה ראשונה (למרות שלא מצאתי החוליה המקשרת בינם). יעקב וולף הוא זה אשר מילא את דפי העד.

כמו כן לא ידוע לי מספר הנפשות המדויק במשפחתו של סבי והמידע שיש לי הוא רק מדפי העד,ובכן

אם המשפחה ברכה ,ברטה Weisz לבית ביין נולדה ב Szilagycseh שב Romania בשנת 1879 לצבי וגיטל לפני מלחמת העולם השניה התגוררה ב Cluj שב Romania. בזמן המלחמה היא היתה ב Cluj שב Romania

חוה ,הלן Kieselstein לבית ויס נולדה ב Szilagycseh שב Romania בשנת 1903 לאברהם וברכה. נשואה. לפני מלחמת העולם השניה התגוררה ב Cluj שב Romania. בזמן המלחמה היא היתה ב Cluj שב Romania

האחות יהודית Jolan Weisz נולדה ב Szilagycseh שב Romania בשנת 1911 לאברהם וברכה. לפני מלחמת העולם השניה התגוררה ב Cluj שב Romania. בזמן המלחמה היא היתה ב Cluj שב Romania.

Margit Goldstein האחות מלכה לבית ויס נולדה בSzilagycseh שב Romania בשנת 1913 לאברהם וברכה. היא היתה נשואה לאנדור. Andor לפני מלחמת העולם השניה התגוררה ב Kluzh שב Romania. בזמן המלחמה היא היתה ב Kluzh שב Romania.(ע"פ הרישום דפי עד גם היה לה בן בשם ארתור אשר נספה גם )

Rozsi Barany האחות רחל לבית ויס נולדה ב Salaj שב Romania בשנת 1920 לאברהם וברכה. ונשואה. לפני מלחמת העולם השניה התגוררה ב Cluj שב Romania. בזמן המלחמה היא היתה ב Cluj שב Romania

ובכן אלו הפרטים שביידי וזו נקודת המוצא שלי,אשמח לשמוע ממך ואחרים כל הערה או מה עליי לעשות הלאה. תודה רבה וחג שבועות שמח!!!

SABA14

New member
galgalon שוב אני פומה עליך

עשית 50ֵ% מי מה שכתבתי לך
גם שם פרטי דרוש בלטיני
למשל - ברטה בעברית יכול להכתב בלטינ י
בצורות שונות - עדיף בשפת אם - אינני מבטיח לך
שיצליח במשהוא אל תצפה ניסים
השתדל
אוס
סבא אריה

למעלה