זקוק לעזרה בהכנת תיאטרון בובות פשוט!

KOFIKO2007

New member
זקוק לעזרה בהכנת תיאטרון בובות פשוט!

שלום חבר'ה אני צריך להכין תיאטרון בובות (גרב) עבור הצגת ילדים מעולם לא נגעתי בתחום הזה, אז אני ממש לא יודע איך עושים את זה.. אם אני מכין את זה מקרטון, מאיפה אני יכול לבקש שיכינו לי קרטון בגדלים שאני רוצה? מאיפה אני משיג ווילון (משי או סטן) אדום? ואיך אני מכין את ה"גלילה" של הווילון? מה הגודל המתאים לדעתכם? אגב אני גר בראשל"צ, אם אתם מכירים חנות שמתאימה לצרכים שלי...

פ י ו ל ה

New member
הי חבוב

בעניין הגודל זה נראה לי תלוי במה הצרכים שלך. מה גודל הקהל ובאיזה חלל אתה מתכוון להציג את זה וכו' אם זה בובות גרב זה לא צריך להיות גדול מדי לדעתי, כי הן ילכו לאיבוד. אבל שוב, זה מאוד תלוי איפה ההצגה, מה התפאורה וכאלה. מה שמנחה לדעתי זה שכל הסיפור ביחד צריך לתת בסוף לתת פרופורציה לבובות עצמן ולשרת אותן ואת ההצגה. אני לבובות גרב, הייתי בונה משהו שולחני. קרטון אפשר לקחת מאריזה של מקרר/מכונת כביסה/טלוויזיה וכו' שהם עבים וכבר מגיעים כקופסה שאפשר להשתמש בה כבסיס (ולכן גם יציבים יותר מאשר לחבר 4 קירות נפרדים מקרטון). בד לוילון- בכל חנות בדים על פי מטר. אני מכירה את אלו שבאיזור נחלת בנימים בת"א כי שם אני קונה אבל אני בטוחה שיש גם בראשון. "גלילה"- לא בטוחה לגמרי למה אתה מתכוון. האם אתה רוצה אפשרות להסיט את הוילונות לצדדים? פתרונות פשוטים שאני יכולה לחשוב עליהם זה לחבר דיבל (שזה כמו מן מקל עגול כזה מעץ שמגיע בקטרים שונים וניתן להשיג בחנויות מסוג טמבור/חומרי בניין כאלה או בהום סנטר לסוגייהם), לתפור מכפלת עליונה לבד ולהשחיל את הדיבל דרכה. אם אתה משתמש בשיטה הזו, הבד צריך להיות כזה שיוכל להתכווץ ולזוז בקלות על הדיבל ואת המקל עצמו צריך לשייף היטב כדי שהתנועה עליו תהיה חלקה. אפשר גם להעביר בפנים חוט ניילון/ דייגים ואז הוילון יזוז יותר בקלות אבל צריך לדאוג למתוח אותו שזה לא יראה כמו חבל כביסה ומגודל מסוים הכובד של הבד כבר עשוי למשוך לך למטה... זהו בנתיים, בטוחה שיש כאן עוד מומחים גדולים ממני שישמחו להוסיף :) חג שמח ובהצלחה.

שלום חבוב ישנו ספר נפלא של יהודית יחזקלי

אפשר לרכוש אותו ישירות מהמרכז לתיאטרון בובות . הספר מדגים ומסביר בהוראות פשוטות כייצד לבנות תיאטרון בובות,וילון מתגלגל,בובות מחומרים הנמצאים בהישג יד וכמובן מלווה בתמונות ברורות.אתה תמצא שם תשובות לכל שאלותיך. בהצלחה! חג שמח דבי

KOFIKO2007

New member
האמת היא ש..

זה פרויקט חד-פעמי אז הכוונה היא לחסוך בעלויות כמה שאפשר, ואפילו ספר שעולה 85 שקל זה יותר מדי בשביל זה..:) תודה רבה על התגובות מה הכוונה ב"משהו שולחני"? שהגובה של כל התיאטרון בובות יהיה בגובה שולחן?

ayaly2

New member
היי חבוב../images/Emo13.gif

אז ככה..ממה שאני מבינה אתה רוצה משהו בסגנון בתיה עוזיאל...אז לגבי הכנת בובות גרב כל גרב יכולה לשמש אותך תלוי בטעם שלך,אפשר גם מגרבי ניילון ואז להדביק עיניים זזות ואף פונפון קטן ושיער וזהו יש לך בובה. חומרים עולים מאד זול בחנויות של יצירה וגם יש הפתעות בחנויות של שקל. אם אתה מגיע לדיזנגוף סנטר יש בקומת הקרקע ליד הסופר חנות ענקית של הכל בשקל יש הרבה דברים של יצירה ומשם הדמיון שלך יכול רק לרוץ. לגבי המבנה תארגן קרון גדול או של מקרר או של טלויזיה פלזמה גדולה שמישהו זרק ופשוט תחתוך מלבן באמצע ובד קטיפה עולה 15 ש"ח למטר בחנויות בדים תקנה בד אדום או בורדו ותצבע את הקרטון מסביב וזהו שים על שולחן ותשב מאחור או עם זה קרטון של מקרר אז לפתןח אותו מסביב שיעמוד כמו פרגוד ובאמצע ריבוע פתוח תהדק את הבד כוילון והנה תיאטרון בובות במינימום עלויות
מקווה שעזרתי חג שמח נשמח לראות תמונות

אם כך אז יש לי עוד רעיון../images/Emo13.gif

משהו שולחני - אתה יכול להשתמש בקרש גיהוץ [הגובה מותאם לפי דרישתך בלחיצת וו] לפרוש עליו בד בצבע שתבחר ולהתחיל בהצגה. לשידרוג אפשר לצייר על בד לבן [סדין] תפאורה, שביל ,פרחים ועוד..... בובות אפשר להכין מגרב ומכל מיני אביזרים להלן קישורים: אני זמינה בנייד לכל שאלה .....חג שמח דבי

פ י ו ל ה

New member
משהו שולחני

הכוונה לתאטרון שגודלו מתאים לעמוד על שולחן ואתה יושב מאחוריו. ובקיצור- מה שאיילה הסבירה :)

../images/Emo2.gif למה כולם קוראים לך חבוב../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

פיספסתי משהו? טוב אז אין ברירה גם אני אצטרף לרוב ואשתמש בכינוי שנתנו לך... נעים להכיר חבוב וברוך הבא אלינו
שמחתי לראות שקיבלת הצעות ועצות רבות ( תודה לכל המסייעות
) ואני מקווה שהן הועילו לך אתה מוזמן להמשיך ולהעלות שאלות נוספות בהמשך התהליך ובכלל כפי שראית דיירי הפורום מאוד נאים וממהרים להושיט יד ולסייע חג שמח ובהצלחה עם תיאטרון בובות הגרב נ.ב כמובן שנשמח לראות תמונות של התוצאות...

פ י ו ל ה

New member
חבוב דודינקה

זה אתה צריך לשאול את עצמך מי התחיל עם הכינוי? כל היתר זה כנראה בזכות כישורי המנהיגות והכריזמה שלי
חחח.. לא ידעתי שכולם יקראו לו ככה גם. אבל זה נחמד, מתאים לאווירה לא? חבוב גרב? זה משהו כמו הזכר של חבובת גרב.. או משהו... זה ממש לה לה לה.

נו, הייתי צריך לנחש שבך האשמה...

חג שמח חברה אשמח לשמוע ממך באופן אישי, את קצת מזניחה אותי בתקופה האחרונה וביננו?! זה ממש לא נראה לי

nurita555

New member
סטנד / קונסטרוקציה לתפאורה

אהלן, אם אתה צריך סטנד לתפאורה של התיאטרון - סטנד / קונסטרוקציה עשוי מתכת לתפאורה ולגב במה. מתאים להצגות, הופעות, הרצאות וכו' יציב ובטוח לשימוש בסביבת ילדים. קל ופשוט לנשיאה. קל להרכבה ולפירוק. מתאים להובלה ברכב פרטי. אפשרות כיוון והתאמת אורך וגובה על פי צורך עד למפתח המקסימאלי. אפשרות ליצירת תא הלבשה סגור מאחורי התפאורה. הסטנד מגיע במספר גדלים אפשריים: אורך 4 מטרים וגובה 3 מטרים. אורך 3 מטרים וגובה 2 מטרים. אורך 2 מטרים וגובה 2 מטרים.

למעלה