זקוק לעזרה בהקמת רשת ביתית

נירש

New member
זקוק לעזרה בהקמת רשת ביתית

הי, יש לי שני מחשבים, שניהם עובדים על XP Pro, ובעבר היתה בין שניהם רשת (כאשר עבדו על מע´ הפעלה שונות). ניסיתי להתקין את הרשת באמצעות ה-XP אך ללא הצלחה: הגדרתי לשניהם אותו Workgroup, לשרת מוקצית כתובת IP 192.168.0.1 וללקוח כתובת דינמית, ושניהם כביכול באותו workgroup רק שהם לא "רואים" אחד את השני. כשאני עושה פינג מהלקוח לשרת אין תגובה. תוכלו לעזור לי? תודה מראש, ניר

eladts

New member
תנסה לתת למחשב השני כתובת סטטית

למשל 192.168.0.2. אם אז אתה יכול לעשות PING, כנראה שלא רץ לך במחשב הראשון שרת DHCP.

נירש

New member
תודה - אבל לא עזר

עשיתי פינג ואין תגובה. תוכל אולי להסביר לי מההתחלה איך להקים רשת בין שני מחשבים עם XP - נראה לי שפספסתי משהו בדרך. תודה רבה, ניר

eladts

New member
אבל הוא אמר שזה עבד לו

עם מערכות הפעלה שונות. האם היו שינויים בחומרה מאז? אילו מערכות הפעלה היו מותקנות כשהקישור עבד?

eladts

New member
האם הנוריות הירוקות

בשני כרטיסי הרשת דולקות? אם לא, זו אכן בעייה בחומרה. אם כן, זו בעייה בהגדרות.

ofirgaon

New member
תקשיב, בחלונות XP זה הכי קל בעולם

יש לך WIZARD לך ל My Network Locations או My Connections או משהו כזה ומצד שמאל יש לך Build a home network תעקוב אחר ההוראות ותהיה לך רשת

נירש

New member
תודה, אבל הבעיה אחרת

החומרה כנראה בסדר - הנוריות דולקות וממש לפני שבוע, לפני שפרמטתי, הכל עבד 100%. האשף להתקנת הרשת ב-XP לא עובד, או שמחליט על דעת עצמו לעשות network bridge לכרטיס ה-ADSL (מה שאני בכלל לא צריך, והורס לי את הקישור). תוכלו לעזור לי? כלומר, מה הצעדים שאני צריך לעשות כדי להתקין רשת ב-XP?

dov98

New member
הכי טוב זה שתקרא קצת באתר

של מייקרוסופט לגבי רשת ויש להם גם הרבה faq .

למעלה