זקוק לעזרה בניתוב כבל רשת מחשבים

singera

New member
זקוק לעזרה בניתוב כבל רשת מחשבים

לידידה שלי יש רשת ואני צריך לסדר לה אותה. הראוטר (מודם + נתב) נמצאים בממ"ד ואני צריך להעביר כבל לחדר סמוך ולסלון המרוחק כ-15 מטר. איך ואיפה מותר לי לקדוח בממ"ד ?? מקדח ביטון יספיק? הכבל מתוכנן לעבור דרך תעלת המיזוג אחכ להיכנס לחדר המדרגות לגג ולרדת למרפסת של הסלון לשקע של מחשב

רשר

Well-known member
מנהל
חדירה לממ"ד

אפשר לקדוח חור חדש וצריך לאטום את החדירה עם סיליקון משני צידי הקיר. אבל יש דרך יותר קלה, לכל ממ"ד מגיעים כמה צינורות מכיוון ארון החשמל/תקשורת, בדוק אולי יש צינור פנוי דרכו תוכל להשחיל את הכבל. אם אין נסה להצטרף לצינור הטלפון/טלביזיה. אם הקו ארוך צריך להוציא את הכבל הקיים תוך קשירת חוט חזק ואז להכניס חזרה את שני הכבלים ע"י משיכת החוט. רן

Rשף

New member
אפשרות אחרת

לא להשחיל חוטים אלא להשתמש בחוט טלפון או חשמל קיימים ובעזרת מודם מיוחד להעביר עליהם את הרשת- מעל גבי הטלפון השיטה נקראת home PNA, חלק מהמודמים האלה מכילים כבר ראוטר. אפשרות נוספת היא להשתמש במודם אלחוטי, שאם אני לא טועה אושרו לשימוש בארץ.

רשר

Well-known member
מנהל
אלחוטי לא יעבור קירות של ממ"ד

ובכל מקרה השיטה של רשת בכבל רשת היא המהירה והאמינה והזולה ביותר. היה אתמול מאמר בנושא בעיתון מעריב במוסף ההי-טק רן

Rשף

New member
קראתי

למה שאלחוטי לא יעבור קירות ממ"ד ? הטלפון האלחוטי שלי קולט מצוין בממ"ד (וניסיתי כמה תדרי טלפונים וכן סלולארי), אם כי כדאי לוודא לפני שקונים. שים לב שרשת כבלים היא הפתרון הרצוי, וכל שאר האפשרויות נועדו למקומות בהם לא ניתן או יקר מדי ליצור רשת כזו, אם השואל יכול להשחיל כבל בצורה ועלות סבירה אז זה הפתרון הרצוי. Hpna ורשת אלחוטית הן שיטות "בוגרות" יחסית לעומת העברה על כבלי החשמל ומומלצות יותר.

singera

New member
דבר ראשון תודה לכולם

השיטות שנאמרו ניסיתי אותם ואלחוטי לא עובד בממד אך ורק טלפון לא רשת עקב רוחב פס גדול, כיום יש HPNA אשר הוא מאבד לפעמים סינכרון

Rשף

New member
יש עוד שיטה מאולתרת

להשתמש בזוג חוטי הטלפון הפנוי בכבל הרב גידי, זה לא ממש חוקי, לא עובד למרחק גדול ועשוי לגרום למעט שגיאות בקו, אבל מניסיון של חברים זה עובד.

wil

New member
למה לא חוקי? זה כבל בבית שלו

ואם כבר יש תעלות טלפון הדבר הכי מומלץ לעשות הוא להעביר כבל רשת באותה התעלה ושלום על ישראל. אם מאיזושהיא סיבה לא ניתן להעביר את 2 הכבלים ביחד אפשר להעביר כבל רשת 8 גידים (4 זוגות, קטגוריה 5) ולהשתמש ב-2 זוגות לרשת (בפורום "רשתות ופס רחב" יעזרו לך עם החיווט של התקעים) ובזוגות הנותרים יש לך מקום לעוד 2 קווי טלפון רגילים.

Rשף

New member
../images/Emo4.gif גם חוטי חשמל נמצאים בבית שלך

ואתה לא משחק איתם, ייתכן גם שחוטי הרשת ירעישו את קו הטלפון. את החוקים לגבי ציוד טלפון אני מכיר עוד פחות מחוקי החשמל (כלומר כלום)

רז חשמל

New member
תקשורת מחשבים

תמיד עדיף להפריד תקשורת מחשבים בצינור נפרד. כאשר אין ברירה אפשר להשחיל בצינור ביחד עם קו בזק,או קו כבלים. מנסיון שלי זה לא גורם לרעשים. בזק לא אוהבים את זה. בשום אופן לא להשחיל עם קוי חשמל !

פרסה

New member
ממממ

מה זאת אומרת בזק לא אוהבים זאת? אצלנו הם באו וחיבו את החשמלאי לבצע את החיוותים עם כבלים שהוא היה צריך להביא ועזוב זה שרבה פעמים ראיתי טכנאי מעביר קווים שלו בתוך צינור ה tv מוזר........

למעלה