זקוק לעזרה בצמחים.

גלעד cool7

New member
זקוק לעזרה בצמחים.

לפני כשנה התחלתי עם צמחים-זה היה כישלון לנסות לגדל ולנסריות וכל מיני צמחים דקים ביחד עם... פלקוסטומוסים. הדבר היחיד ששרד הוא צמח נמוך, עלים עם ענפים (לא דומה לאצה כמו ולנסריה, אלא ענפים קצרים ואז העלה) לצערי אני לא זוכר את השם שלו. אני רוצה שוב לחזור לצמחיה, ולהפוך את האקוריום לסבוך. באקוריום שלי יש אבן אויר של כ-80 ס"מ שלכל צד שלה מחוברת יציאה של המשאבה (משאבה עם 2 יציאות לאבן אויר עם 2 כניסות), ככה שפחמן דו חמצני לא כל כך מצטבר אצלי באקוריום... אני צריך לחבר מיכל של פחמן דו חמצני? דשן אני קונה בטבליות. ככל שהחצץ צפוף זה יותר טוב? תאורה יש לי "מיוחדת לדגים וצמחים באקוריום" נתונים- יצרנית: philips הולנד. עוצמה: TLD 18W/89 בנוסף כתוב עלייה AQUA Relle. האור שלה טיפה סגלגל לכן אני מניח שזוהי מנורה שפולטת יותר אור אולטרה סגול בספקטרום אור שלה (הצמחים מנצלים את זה להטמעה\פוטוסינתזה כלומר יוכלו להפיק יותר אנרגיה). האם העוצמה נמוכה מידי? האם עדיף אור לבן? בכלל עוד איזה שהן עצות...? תודה מראש, גלעד.

duel

New member
כמה עצות...

1. כמו ששמת לב הדשן לא עוזר -אפשר להפסיק לקנות. 2. האם יש לך זכוכית בין הפלואוריסנט למים? אם כן הוא מסנן קרניים וזה לא טוב-תחליף בפלסטיק או שתקנה "כובעים" לנורות. 3.הצמח שהיה לך סביר שהיה מין אנוביה - מין חזק ועמיד בעוצמות אור חלשות. 4. בקבוק ליטר של סודה סטרים לכל 100 ליטר מים באקווריום ישפר משמעותית. 5. עושה רושם שהנורות בסדר - כמה זמן יש לך אותן? - הן מאבדות אפקטיביות לאחר כשנתיים. 6. כאשר יהיו לך דגים באקווריום יהיה לך מעגל אקולוגי סגור - אל תוסיף כימיקלים ודשנים וכאלה. 7. דגים מנקי אצות שלא אוכלים את הצמחים - אנציסטרוס,אוטוצינקלוס, מולי, גופי, סייפן ושרימפס ג'פוניקה. זה מה שעלה לי בראש כרגע...

גלעד cool7

New member
../images/Emo9.gif~~~~~~~~~~~~~>

קודם, תודה רבה. תאמת ששמתי לב. נכון נכון, שכחתי לגמריי שהזכוכית יכולה להיות הסיבה-מהיכן אני משיג פרספקט? כובעים, מה זה? צודק, הצמח היה אנוביה. לקחת בקבוק של ליטר ולהגיז אותו בפחמן דו חמצני במכשיר של עשיית סודה, ואז לשפוך לתוך האקוריום שלי? זה יכול לפגוע בדגים? ואני מזכיר לך שיש לי משאבת אויר, ככה שאם אני ישפוך מים מוגזים הפחמן הדו חמצני יתנדף יחסית מהר-הצמחים יספיקו להפיק מספיק מזון וחומרי תשמורת (חומרים שנאגרים בהם והופכים לסוכרים מתי שצריך)? שנה וחצי, פלוס נורת אור לבן בצד למקרה שהסגולה תישרף. החלק של הדגים נאמר כי אני צריך לרוקן את כל המים לפני שתילת הצמחים? (יש כבר דגים והמערכת שם מאוזנת בעזרת תא ביולוגי). גופים יש לי, אבל הדגים "המנקים" אצלי באקוריום אלו שועלים מעופפים.

duel

New member
אין בעד מה.

"הכובעים" - אלו מכסים מוגני מים שבאים בצידי הנורות ומחברים אותם לחשמל. פלסטיק תוכל להשיג אצל...... כל מי שמתעסק בפלסטיק (באקווריום של ההורים שלי הסרתי את הזכוכית והשארתי את הרפלקטור כמו שהוא ולא קר כלו לנורות -והצמחים שיהיו בריאים צריך לגזום אותם...) כל דרך של העשרת מים ב-CO2 יכולה לגרום להרעלה אצל הדגים - צריכים להשתמש בצורה מבוקרת תוך כדי תשומת לב מרובה להתנהגות הדגים) השימוש בסודה סטרים הוא כמו שהוא רק במקום לשתות->לשפוך לאקווריום. אף פעם אל תרוקן יותר מ-40% מהמים - לא נורא תשתול אותם כשהדגים שם (את המים תוציא ע"י שאיבת רפש). אני לא מת על שועלים מעופפים- הם מתרגלים לאוכל שאתה מאכיל ולך חפש... דרך אגב יש סבירות שהשועלים שלך הם "שועלים מזויפים)- אם הקו השחור לצד גופם ממשיך עד לסוף הזנב אזי הם לא מזויפים. בהצלחה, דודי

גלעד cool7

New member
hmm...

אני יעבור למכסה פלסטיק, יכול להיות שבגלל זה לא הלך לי עם צמחים. אני מפחד בלי מכסה כי המכסה עצמו תמיד רטוב, אם זה יקרה לבית נורה... עם הסודה אני ינסה חצי ליטר מים מועשרים בפחמן דו חצני אחת לשבוע, נשמע בסדר? את הדגים רוב הסיכווים שאני יוציא, כי אני מתכוון להכניס הרבה צמחים (מאקוריום עם 2 צמחי םלסטיק ואנוביה אחת, לאקוריום צימחיה סבוך). או שהכנסה של צמחים במכה עלולה להרהר את היציבות? השועלים עם פס לכל אורכם בדיוק עד לסנפיר הזנב, וגם אם לא-הם אותו הייצור המכוער (צבעים לא יפים- והשפם לא תורם) ואותו אופי כמו במקורות מידע.

ganjaman stound

New member
כמה תיקונים קלים

בנוגע לתאורה הצבע הסגלגל אינו נובע מהקירבה לאולטרא סגול אלא משילוב של הכחול והאדום שהם שני הצבעים החשובים לתהליך הפוטוסינטזה (שים לב שהאדום קרוב יותר לאינפרא אדום שהוא בצד השני של הסקלה) בגדול כל מנורה המתאימה לצמחיה לפי ההגדרות שלה אמורה להיות טובה (יש יותר ויש פחות) באשר לCO2 רצוי להוסיף בהדרגה משמע להתחיל במינון נמוך ולראות איך הצמחים מתפתחים אחרי שבוע שבועיים רצוי בהתחלה להשאיר את החימצון פועל על מנת ליצור איזון באקווריום (לא בצורת שינוי ב-PH ולא במחסור בחמצן לדגים) באשר לדגים אוכלי עצות מולים,גופים,סייפנים ושועלים מעופפים יאכלו אצות בערך כמו שיאכלו חלזונות לא מומלץ לבנות על זה היעיל ביותר לצמחיה הינו אוכל אצות תאילנדי שיאכל את כל סוגי האצות כל דג אחר ינשנש סוג אצות מסויים אך לא ממש יעזור לצמחיה הדרך הטובה ביותר לעזור לצמחיה הינה לאט לאט להגיע לתנאים אופטימליים לצמחיה באקווריום (כולל דישון אם מוסיפים CO2 ויתכן גם שהגברת התאורה) כאשר הצמחים יקבלו תנאים אופטימליים הם יתגברו על האצות (אצות על הצמח משמע צמח לא בריא) שיהיה בהצלחה

duel

New member
כמה תיקונים קלים

אין מה להשוות את הדגים המשריצים לחלזונות. שים את הדגים האלו באקווריום עם ימבה ירוקת, אל תאכיל אותם ותראה איך הירוקת נעלמת - זה המזון הטבעי שלהם. דגים נוספים אוכלי ירוקת ולא צמחים הם אוטוצינקלוס ואנציסטרוס לגבי אוכל אצות תאילנדי - אין לי נסיון איתו. דודי

למעלה