זקוק לעזרה - מתלבט איזה פלאפון לקחת לילד שלי

אם אתם בקטע של להדביק מפרטים אז בבקשה אל תגיבו לפוסט הזה

אז התחלתי להפנים שיש מצב שהילד יהיה מנודה חברתית אם לא אתן לו מכשיר בשביל לתקשר בWA עם החברים לכיתה
מדובר בילד בן 11 על הספקטרום (אוטיזם בתפקוד גבוה)
התקציב עומד על 600 ש"ח גג כשהרכישה יכולה להיות גם מהארץ וגם מאליאקספרס
אישית אני לא הכי התחברתי לממשק של שיאומי אבל לפי מה שאני רואה אלו כנראה היחידים שנכנסים לתקציב שלי
בגדול ראיתי פה בשירשור של המכשירים החדשים בארץ זה שיש לסמסונג את הA03S שעולה בערך 550
ומצאתי באלי שני מועמדים
REDMI NOTE 8
POCO M3
מה שחשוב לי בעיקר זה תגובה יחסית זריזה ומסך עם ראות סבירה כי כל השאר לא כ"כ משנה
מה שגם כדאי שיהיה זה ציוד נלווה זמין - כגון כיסוי ספר ומגן מסך (האמת שעדיין לא חיפשתי מה יש כי אני דיי מגשש באפלה)

ועוד משהו קטן ..
מאיזה מפעילה כדאי לקחת בשבילו סים ?
ואיזה תוכנית לקחת כי הילד אוהב לטחון סרטוני הדרכה ביוטיוב

em28

Well-known member
קניתי לאימי את ה-M3, מכשיר גדול, שמן וחזק (פיזית), לא המכשיר הכי חזק (למעשה רחוק מזה), אבל עושה את העבודה.
יש מגן זכוכית וגם מגיני ספר.
בכל המפעילות תוכל לקבל ב25-30 ש"ח חבילת גלישה שהוא לא יצליח לסיים, אני מעדיף את הממשק של גולן.

G Gabi

Member
איזה מכשיר? אין לי מושג מה להמליץ.
אבל, בנוגע לאופן השימוש בשיאומי, אפשר להתקין Launcher, כמו Nova (מושלם עבורך גם בגרסה החינמית).
למעט עניין ההגדרות וניהול האנרגיה / סוללה ששניהם יוותרו לפי המערכת של שיאומי, ה-כ-ל יהיה 'רגיל'. מגירת יישומים, הוספת וויגד'יטים וכו' וכו'.
תלוי מכשיר, אפשר גם להחליף רום, אבל יש לי תחושה שזה לא יעניין אותך.

סים?
עניין של הגדרה ושימוש. כשמדובר בילד, גם בחירה של ההורה בנוגע לגישה החינוכית שלו.
ראשית - כל חברה המספקת גישה לאינטרנט, לא משנה אם גישה נייחת או ניידת - חייבת להציע בחינם שירות סינון תכנים. השירות כולל סינון תכני פורנוגרפיה, אלימות והימורים.
עד כמה השירות הזה יעיל ומסנן? אינני יודע.
בנוסף, הסינון המדובר הוא רק כאשר המכשיר מחובר לאינטרנט הסלולארי. ברגע שהמכשיר יחובר לרשת WiFi, הרי שהגישה לאינטרנט מבוצעת דרך ה-WiFi והסינון, ככל שקיים, תלוי בספק האינטרנט של החיבור המדובר.

יש שירותים, בתשלום חודשי קבוע, המספקים מעטפת סינון גדולה הרבה יותר ואף סינון על גבי רשתות WiFi, למשל, NetSpark.

מה מתאים?
אישית נוכחתי לדעת שחברת טלזר (019 מובייל) הם סבבה לגמריי. לפני שבועיים התקשרתי כדי לבקש לנתק מנוי שם, ניתקו מיידית. אפילו לא שאלו "למה אתה רוצה לנתק". בעיני מגיע להם על זה שאפו. לא בלבלו את השכל, לא העבירו בין נציגים ויתר הרעות החלות המוכרות שחוויתי בחברות אחרות.
החברה מציעה מגוון רחב של חבילות, החל מ-10 ש"ח בחודש.
יש גם "חבילות ילדים" עם מעט יותר גלישה [נראה לי 200 MB] ב-12.90 או משהו כזה. אמנם הרושם דרך האתר שכדי להתחבר ל"חבילת ילדים" חייבים לרכוש איזה שעון כלשהו, אבל, מניסיון מלפני כחודשיים, שיחה לשירות המכירות והם מציעים את כל החבילות המופיעות באתר בלי כאב ראש וכאלה.
עלות הצטרפות 10 ש"ח עבור כרטיס הסים. יש להם חנויות שעובדות איתם בשיתוף פעולה לאיסוף הכרטיס. אחרת, משלוח בתוספת של 20-30 ש"ח. לא זוכר את הסכום המדויק.

מהידוע לי, האנטנות הן של רשת פרטנר.

אבל. תכל'ס. כנס לאתר "כמה זה", תראה את ההצעות השונות. מה הסכום החודשי שאתה מוכן להוציא על המנוי המדובר ובחר בהתאם לכך.
בסופו של דבר, הפרשי המחירים הם כ-10 ש"ח לפה או לשם.
אם ידוע על בעיות קליטה באזורים בהם אתם מסתובבים, אז מן הסתם כדאי להימנע מהחברות עם בעיות הקליטה.

נקודה נוספת -
כתבת שהעלם הצעיר צורך יוטיוב.
ייתכן ותרצה "להגביל" את שעות הצפיה שלו, דרך אחת לעשות זאת היא ברכישה של תכנית תעריפים עם חבילת גלישה לא גדולה וכך כשתיגמר החבילה, הברז ייסגר.
גישה אחרת זה לרכוש את תכנית התעריפים עם חבילת הגלישה הגדולה ביותר שיש ואז להכפיל את הנפח, רק כדי שיהיה. ושלא ייגמר לעולם.
כך או אחרת. אם יש חשש שהעלם יצרוך את מכסת הגלישה, לברר מראש מה קורה במצב כזה.
האם הגלישה נסגרת. וזהו. צריך לחכות לחודש הבא.
האם הגלישה ממשיכה אבל במהירות איטית.
האם אפשר לרכוש הרחבה לחבילת הגלישה, אם כן, מהן ההרחבות ומהן העלויות.
בנוסף, לוודא שהעלם הצעיר לא יוכל לרכוש הרחבה (למשל, ע"י אישור במסרון או שיחה לשירות הלקוחות בלי הזדהות מספקת). אלא, יהיה צורך באישור שלך.

Redmi Note 8 בא עם מעבד MTK שהרבה פחות טוב מ-Snapdragon (ויש עבורו הרבה פחות רומים מקוסטמים). אז כן, M3 עדיף מהבחינה הזאת. באופן כללי, כל מכשירי הביניים של שיאומי הם בסדר גמור. לבת שלי נתתי את Redmi Note 4x קשישא, עם רום מקוסטם, והוא מתפקד נהדר.

כיסוי ארנק חובה, עניין של דולרים בודדים.

סים של 019, יש שם כמה וכמה חבילות מתאימות (12 ג'יגה, 30 ג'יגה)

נערך לאחרונה ב:

י_357

Member
שלום

1) מה רע בשיאומי ?
יש לי שיאומי כבר כמעט 3 שנים ואני מאוד מרוצה ולא הבחנתי בבעיות עם הממשק (אין לי ניסיון עם אייפון/סמסונג.. ).

2) לא אמרת אם המכשיר ישמש למשחקים, מהירות(מעבד) וזיכרון של המכשיר הם חשובים במקרה כזה.

3) מצלמה - בעבר נאמר שעיקר ההבדל במצלמות הוא בצילום לילה, איני יודע מה המצב כרגע, תשאל את המומחים בפורום.

4) ראות באור שמש - אמנם לא הזכרת אבל זו בעיה שיש לי עם השיאומי, באור שמש חזק קשה לראות מה מופיע על המסך,
שכחתי איזה סוג מסך עדיף ולכן גם כאן תאלץ להיעזר במומחי הפורום.

5) כיסוי ספר(ארנק עור??) ומגן מסך מזכוכית יש באליאקספרס, עולה גרושים.

6) אני קניתי באליאקספרס וקיבלתי קופסא סגורה עם מטען מקורי כמובן והכל הגיע מהר מאוד, 3 שבועות, לא נתפס במכס,
הרבה יותר זול מאשר בארץ.

7) הקלטת שיחות (תכונה חשובה מאוד) - צריך לברר לגבי כל דגם, המדיניות משתנה מפעם לפעם ובין הדגמים.

8) צריך גרסת גלובל ( GLOBAL VERSION ) כי אתה כפי הנראה לא שולט בסינית בצורה מושלמת.

9) איזה מפעילה כדאי לקחת בשבילו סים - תבדוק באתר KAMAZE .

10) NFC - מועיל כדי לשלם בסופר וגם כדי למלא רב-קו או לבדוק כמה כסף נשאר בו.

11) בעבר כאשר התלבטתי לגבי המכשיר עזר לי מאוד מנהל הפורום z1george, תחכה שהוא יגיב, לי הוא עזר.

12) REDMI NOTE ו POCO הם של אותה חברה, XIAOMI (אני חושב), יש כבר redmi note 10 (178$).

.

מקווה שעזרתי
י

נערך לאחרונה ב:
למעלה