זקוק לעזרה

OHAVA

New member
זקוק לעזרה

מי יכול לעזור במתן פיתרון או הקלה בכאבי ורידים בידיים עקב טיפולים כימוטרפיים ב : ABVD .

lital_helmer

New member
מנסיון אישי הדבר היחיד שעזר

הוא לשים קרח...על המקומות הכואבים..זה טיפה מקהה את הכאב. הכאבים הם בלתי נסבלים..ולא ממש נתנו לי פתרון אחר בזמנו.

היי אוהבה

מצטרפת להמלצת הקרח. גם ממליצה לשים לב אם הידיים או האצבעות מתנפחות. זה יכול לנבוע מחוסר תזוזה של היד בזמן מתן הטיפול. אפשר לעזור לזה ע"י לחיצות של כדור ספוג רך. חשוב לדווח על הכאבים לצוות המטפל במחלקה. לא ציינת אם הכאבים הם בזמן הטיפול או לאחר הטיפול. אני חושבת שאם מתוכננים עוד טיפולים אז כדאי לבדוק שימוש בפורט א קאט שזה צינור שמושתל תחת העור בקרבת וריד מרכזי שאליו מחברים את העירוי. זה חוסך חיפוש ורידים ומקל על קבלת הטיפול. יום טוב גלי

tsy

New member
בזמן הטיפול אפשר למרוח אמלה זאת

משחה כזאת שמאלחשת את הכאב, ואז מרגישים קצת פחות גם את הכנסת המחט לוריד, וגם את הכאב בוורידים. אפשר גם להחליש את הזרימה של החומר. יש וסת על גבי האינפוזיה שמאפשר לווסת את מהירות כניסת החומר לגוף, אך אליה וקוץ בה - אומנם הכאבים נחלשים אך נמשכים הרבה יותר זמן. בכל מקרה, את זה עושה האחות, לא לנסות לבד.

i wish 2

New member
כרית חימום חשמלית

לי בזמן הטיפולים כשהוריד היה שורף, האחות היתה מניחה לי על הוריד כרית חימום חשמלית והכאבים אכן פחתו מאד ואף נעלמו. ההסבר שקיבלתי לענין הוא כי, חום מרחיב כלי דם (ורידים במקרה הזה) ועל ידי כך החומר עובר בקלות ופחות גורם לכאב. מומלץ בחום!
(תרתי משמע)

למעלה