זקוק לעזרה

Erez-S

New member
זקוק לעזרה

קודם כל, פיייי ייייה, כבר הודעה שלישית שלי ברציפות בעשר דקות האחרונות. כנראה אני סתם קצת מתלהב מהצטרפותי לפורום זה. אל דאגה אנשים, זה יפסק. אני זקוק למאמרים (עדיף בעברית, אבל הסיכויים הם מעטים ביותר כך שבאנגלית יתברכו בהחלט) על הספר "יוליסס" שיעזרו לי בקריאתו. אני הולך לקרוא את יוליסס (תגידו, זה חוקי לקרוא ספר כזה מסובך בגיל 17?) ולפי עיון קל בספר ומשמועות מאנשים קרובים ורחוקים הבנתי שקריאת הספר היא חתיכת עבודת פרך, כך שאני אזדקק לעזרה בהבנה. תודה.

אושר מ

New member
כמה דברים. קודם כל, ברוך הבא../images/Emo66.gif

וחוצמזה - 1. אני לא בטוחה שזה חוקי... אני אעשה את זה ברגע שיהיה לי זמן... 2. אני מכירה מישהו שעכשיו סיים. במשך חודשיים כל יום מישהו אחר בפורום שאל אותו איך הולך ומה המצב..אתה מוזמן להכנס לפורום, הוא ישמח...ואחנו נשמח לעוד משתתף... 3.מאמרים שמסייעים? אני רק יודעת שיש שם התייחסות לאודיסיאה ולכן אולי כדאי לדעת משהו על זה. אבל מה זאת אומרת מאמרים מסייעים? ושוב, ברוך הבא ובהצלחה ענקית!!!

לא הבנתי דבר אחד...

למה שיהיה מסובך לקרוא את "יוליסס" ? <עדיין בראשית הדרך נא להבין
>

אושר מ

New member
ספר של 1000 עמודים שנע סביב

יום אחד בלבד...מלא במונולוגים וכו´. לא קל בכלל....

העצות שלי (ממה ששמעתי)

1. להשיג מהדורה טובה עם הרבה הערות. 2. לקרוא קודם את "האודיסיאה" של הומרוס 3. זה לא חובה, אבל הבנתי שהגיבור של "יוליסס" הוא פיתוח של הגיבור של "דיוקנו של האמן כאיש צעיר" שהוא ספר גם יותר קריא, ואולי יכניס אותך קצת לראש הג´ויסי ביתר קלות (לא שהוא ספר קל בעצמו).

אני נשברתי שלוש פעמים בעמוד 150

(ואני לא מכירה מישהו שהצליח יותר מזה). אבל לדעתי המאמץ שלך די מיותר. ספר צריך לדבר אליך דרך הרגש והענין שהוא מעורר בך. אם הספר לא מדבר אליך בזמן הקריאה שלו, שום מאמרים לא יעזרו לך. זה נחמד לשמוע דעות שונות על ספר שאהבת, אבל בסופו של דבר - הספר צריך לדבר ישירות אליך, בלי מתווכים שיסבירו לך אותו. לקרוא מאמרים תוך כדי קריאה הופך את חווית הקריאה למשהו אקדמי, ומנתק את הקשר הבלתי אמצעי בין הקורא לספר.

תגובה

"ספר צריך לדבר אליך דרך הרגש והענין שהוא מעורר בך" לא תמיד. יש כל מיני סיבות שונות לקרוא ספרים, ואף אחת מהן לא טובה יותר מהאחרת. יש ספרים שקוראים דרך הרגש וכאלה שקוראים דרך הראש. אין פסול בחווית קריאה אקדמית כל עוד לזה מצפים. ועם כל הכבוד לקשר הבלתי אמצעי בין הקורא לספר, אני לא רואה בזה ערך עליון.

אפשר ורצוי לקרוא ספרים דרך הראש

אבל בסופו של דבר זה צריך להיות הראש של הקורא, ולא הראש של אף אחד אחר. אם ספר לא מדבר אליך באופן בלתי אמצעי, אלא את צריכה "לדבר" איתו דרך מתווכים שמסבירים אותו - זו בעיני לא חווית קריאה אלא מטלה אקדמית. במקרה כזה איפה ההנאה מהקריאה? מה את מפיקה ממנה? בשביל מה את עושה זאת - בשביל להרגיש ש"הנה, סיימתי יצירת מופת" או בשביל הדאווין? כל היופי בקריאה שזו חוויה אישית, שכל בנאדם רואה את הספר באופן אחר. אז אפשר ורצוי לחלוק את מה שאת רואה בו עם אנשים אחרים, אבל זה לא תחליף ליכולת שלך להתקשר עם הספר.

זה פשוט סוג אחר של הנאה

יש ספרים שאני נכנסת אליהם בראש יותר אקדמי ונעזרת גם במקורות חיצוניים, ועדיין מוצאת את הנקודות בהן אני מתחברת אליהם רגשית. ויש ספרים שאני קוראת לגמרי באופן בלתי אמצעי. אלה שני סוגים שונים של הנאה, וההנאה מסוג הקריאה השני דומה בעיניי להנאה מפתירת פאזל. קחי לדוגמא את שייקספיר, שאני מאד אוהבת. בהתחלה לא הבנתי אותו בלי כל הביאורים במהדורות האקדמיות, כי יש כל כך הרבה רקע שצריך לדעת, הבנה של מילים מסוימות, של כפלי משמעות שלא הייתי עולה עליהם אחרת. לא הייתי רוצה לוותר על החוויה של לקרוא את המחזות הנפלאים שלו רק בגלל שחסר לי חומר רקע שאחרים יכולים בקלות לספק לי. אם את מרגישה שדברים כאלה מכבידים עליך מדי והורגים לך את ההנאה, זה ענינך, אבל אל תניחי שאם אחרים עושים את זה אז זה רק בשביל הדאווין ולא תיתכן הנאה מלבד הקריאה בדרכך.

Erez-S

New member
רק כדי להבהיר את עצמי

אני מעוניין לקרוא את הספר הזה רק להנאתי האישיתף ולא בשביל שום דבר אחר. יוליסס הוא ספר רב רבדים, מסובך מוות שאם קוראים אותו סתם כך ללא שום עזרה התוצאה היא שמבינים בקושי רבע מהספר והרעיון שלו, אשר זהו דבר שאיני מעוניין בו. למשל, בעת קריאה שלי בספריו של קפקא אני לא אעיז להעזר בשומר חומר עזר להבנת הרעיון הנסתר של הספר. אולי לאחר הקריאה של הספר, כאשר אני דן בספר עם עצמי ועל מה שהלך בו ועל הרעיון שבו, אולי אז אני אנסה להעזר בחומרי עזר ודעות על הספר. אבל לא בזמן הקריאה. אך יוליסס הוא ספר יוצא דופן בתכלית. הוא ספר כלל לא פשוט, ובכלל כמעט בלתי אפשרי להבנתו בקריאה ראשונה ודי שטחית. ג´ויס לא ניסה לכתוב ספר פשוט לקריאה אשר גורם להנאה שלמה מתחילתו ועד סופו. וזה מתבטא בכמה דברים ברורים למדי כגון: עובי הספר-840 עמודים, רעיון המרכזי של הספר-יום אחד בחייהם של שלושה אנשים, זרם התודעה, ובכלל שלל דימויים ל"אודיסאה" ואף מעבר, "פארודיות" המתבטאות בחיקוי סגנונות כתיבה של: דיקנס, ספרי קודש, סופרים מהמאות ה- 16, 17 ועוד וכדומה. מי שבא לקרוא ספר כזה להנאתו האישית יפול מהר מאוד. אבל מי שבא לקרוא את הספר בידיעה מה הוא מסתיר בחובו ובא מוכן (יחסית כמובן, אני קראתי מאמרים מעטים ויחסית קצרים על הספר ודיברתי עם אנשים שקראו אותו) יכול בהחלט להשתלט על הספר ולצלוח בקריאתו. מקווה שהבנתם את טיעוניי. אז ביי

אין לך ויכוח איתי

אני חושבת שאפשר בהחלט להנות מספר גם אם צריך להעזר באחרים בשביל לקרוא אותו.

אין לך ויכוח איתי

אני חושבת שאפשר בהחלט להנות מספר גם אם צריך להעזר באחרים בשביל לקרוא אותו.

אושר מ

New member
אכן. צודק.

ואני רק יכולה להגיד לך כל הכבוד על שאתה מנסה. המון אנשים מוותרים מראש... ואגב, חבר´ה. הפורום נתקע לי. אני לא יכולה לראות הודעות חדשות, אלא דרך קישורים ישירות אל ההודעה. מקווה שזה יסתדר בקרוב...

למעלה