זקוק לעצה

זקוק לעצה

שלום לכם, חברה שלי הינה חיילת ונלכדה בעסקת החלפת דיסקים בתחנה מרכזית ת"א. החוזה שהיא חתמה עליו הוא די משריין ולמרות שכתוב בצורה מאוד לא מקצועית מכסה את כל הפינות. בכל זאת הצלחתי למצוא מספר "חורים" ומעוניין לדעת את דעתכם.... העיסקה נערכה בתאריך 15.12 אך ניסיונות לביטול העיסקה במסגרת ה-14 יום הטעונים בחוק נדחו בתואנות שונות ע"י נציג החברה. א. מהות העיסקה היא החלפת דיסקים, כאשר היא מביאה דיסק ישן כלשהו לחנות ומקבלת עבורו דיסק חדש לבחירתה --- האם זה בכלל חוקי??? ב. החוזה מגדיר תנאי תשלום מסויימים (49 ש"ח (לא כולל מע"מ) למשך 36 חודשים) כאשר בפועל הגיעו 2 חיובים מספקים שונים אשר סכום החיוב הכולל לחודש הינו 98 ש"ח לערך, שובר אחד של 1000 ש"ח ב-18 תשלומים ושובר שני של כ-900 ש"ח ב-24 תשלומים - ז"א גם סכום החיוב החודשי וגם סכום החיוב הכולל לא תואם את החוזה. האם ניתן ע"ס זה לבטל את העיסקה??? ג. השובר השני, 900 ש"ח, מוגדר במחשבי חברת האשראי כעיסקה טלפונית (שעדיין נמצאת בטווח ה-14 יום שכן הוזנה ב-24.12) ולמיטב ידיעתי ע"פ החוק להגנת הצרכן עסקה טלפונית ניתנת לביטול מיידי בתוך 14 יום. אשמח לקבל עצות/רעיונות/שאלות נוספות... בתודה מראש!

בנוסף...

על השובר הראשון לא מופיעים פרטי בית העסק (בוצע במגהץ ידני) ולמעשה השובר הועבר לסליקה בחברה אחרת מזו שאיתה בוצעה העיסקה ... האם זה חוקי???

תלוי בנסיבות

יש נסיבות שבהן זה מותר, כלומר, אם אתה מקבל את מה שהובטח לך במסגרת החוזה, זה לא בלתי חוקי. יש נסיבות שזה עשוי להיות קבלת דבר במרמה.

האמת היא שלא ניתן לתת

התייחסות רצינית ללא עיון בחוזה. לפי מה שאתה מתאר, יש אפשרות שההחוזה הוא "חוזה אחיד" הכולל תנאים מקפחים, ויש אפשרות שהחוזה אכן נגוע באי חוקיות. אם הבנתי אותך נכון, הבעיות של החברה שלך הן לא כל כך בתחום החוזה עצמו אלא בתחום שימוש לרעה בכרטיס האשראי שלה. אי לכך, קודם כל, עליה לפנות לחב´ האשראי ולדרוש את ביטול העיסקאות עקב שימוש לרעה בפרטים שלה על כל סכום שנגבה לא לפי החוזה, ושתצרף תצהיר בכתב בדבר העיסקה האמיתית ולגבי בית העסק איתו חתמה על הסכם. להצהיר שלא מכירה את בתי העסק השלישיים האלה. הייתי מציע גם תלונה למשטרה בחשד של עבירה בכרטיסים בנקאים וקבלת כספים במרמה. ללכת למשטרה עם כל המסמכים ולתת להם רק עותקים ולשמור את המקוריים ברשותה. יתכן ויש בעיה לבטל את העיסקאות בגלל מהות הסחורה ולא בגלל מעבר 14 יום, בכל מקרה, הייתי מוציא מייד הודעת ביטול בדואר רשום עם העתק לחב´ האשראי ועושה את כל הבירורים אחר כך. מעבר לכך, יש חשד להפרת זכויות יוצרים. צריך לבדוק אם הדיסקים האלה אינם במקרה "העתקים מפרים".

קודם כל תודה רבה על התגובה. בנוסף

במעמד חתימת העיסקה היא יבלה במתנה מספר מוצרים. אחד המוצרים הינו דיסק צרוב!!! בחוזה מצויין בפירוש שהתשלום הוא עבור המנוי ולא עבור המתנות ולכן חשבתי שלא ניתן לבטל על סמך קבלת מוצר פגום. אבל למעשה עצם הפצת הדיסק הצרוב מהווה עילה לביטול העיסקה/תלונה למשטרה לא??? (בשיחה איתי המוכר הודה שמדובר בדיסק צרוב - ועוד טען לכולם יש...).

אני לא רציתי להעמיס פרטים מיותרים

הפצת דיסקים צרובים שכוללים קבצים מפרים (העתקי יצירות שיש בהן זכויות יוצרים שבוצעו ללא רשות בעלי הזכויות), היא בוודאי עילה לפניה למשטרה. קבלת דיסק מהסוג הזה, במתנה או כחלק מעיסקה איננו עילה לביטול העיסקה. בכלל הטענה של אי חוקיות בדיני חוזים היא טענה בעייתית משהו, כי בית המשפט לא אוהד טענות כאלה. יש השקפה שכאשר צדדים עוסים עיסקה שהיא בלתי חוקית, בלתי מוסרית או נוגדת את תקנת הציבור, אחת ההשלכות היא שהצד הפונה לבית המשפט לא יקבל סעד, והנזק ישאר איפה שהוא נפל. כלומר, הצד הנפגע שבחיקו נפל נזק, ישא בנזק ולא יקבל עזרה מבית המשפט. זאת הסיבה שלא הצעתי לך להסתמך על טענת אי החוקיות.

זאת אומרת

שאם אני מבטל את העיסקה דרך חברת האשראי (ויש לי הצדקה לכך) שכן השוברים נסלקו דרך חברות אחרות - סליקה אחת נעשתה ע"י העברת פרטי האשראי אל חברה אחרת בצורה טלפונית וללא הסכמת/ידעת בעלת הכרטיס ולמעשה חברה שלי לא בצע את העסקאות מול החברות הנ"ל, מה גם שסכום החיוב החודשי והכולל סותרים את הכתוב בחוזה... מה שרציתי להגיד הוא שלדעתך הסיכוי הוא שלאחר הביטול הצד השני ישאר הצד הנפגע (ברור לי שאתה לא יכול להבטיח את הנושא...) תודה מראש.

בוא נפריד.

המינוי "ביטול עיסקה, הוא מעט מטעה. בחב´ האשראי אתה מבטל את עיסקת האשראי שביצעת. כלומר אתה אומר לחב´ האשראי, נא לבטל את התשלום. האקט הזה איננו בהכרח ביטול עיסקת היסוד עם הספק. את עיסקת היסוד עם הספק ניתן לבטל במידה ויש לך זכות כזאת מכח דיני החוזים, קרי א´ פגם בכריתת החוזה כגון "הטעיה" וזאת רק דוגמא. ב´ הפרה יסודית של ההסכם. מה שביטול עיסקת האשראי בחב´ האשראי אמור לעשות זהף א´ לשמור על שלמות חשבון הבנק שלך. ב´ להעביר את הכדור לצד שכנגד. כמו שאמרתי כודם, שהנזק יפול אצלם. אך זה עוד לא הכל, אם יש לך טענות טובות לביטול העיסקה, אתה צריך לשלוח הודעת ביטול בכתב ולהחזיר או לפחות להביע נכונות להחזיר את הסחורה שכבר קיבלת. הדיסק הצרוב שניתן במתנה הוא לא מעיקרי ההסכם ולדעתי לא יכול להביא לביטולה.

למעלה