זקוק לעצה..

shkool

New member
זקוק לעצה..

מפריע לי רדידות ושטחיות של אנשים.. מפריע לי אגוצנטריות ואינטרסנטיות של אנשים.. מפריע לי תחרותיות בין אנשים- על מעמד, על כבוד.. מפריע לי שינאה בין אנשים, מפריע לי חוסר סובלנות, מפריע לי טמטום של אנשים... בעצם אפשר לסכם את זה לשני דברים עיקריים שמפריעים לי אצל אנשים: 1.שטחיות ורדידות 2.אגוצנטריות ואנוכיות אין יום שאני לא רואה דוגמאות רבות מדברים אלו, והדברים הללו לא סתם מפריעים לי, הם ממש מכניסים אותי לדכאון... אינני יכול לשנות את העולם, אז הגעתי למסקנה שאני זה שצריך להשתנות, אני צריך להגיע למצב שרדידות ואנוכיות של אנשים לא תפריע לי... השאלה איך עושים את זה? וכאן אני במבוי סתום... דעתכם?

מוקדם להתייאש

אין שום סיבה שתחדל משאיפתך לשנות את העולם או לשנות רכיבים בתוך העולם. למה שתגיע בכלל למצב שבו רדידות ושטחיות לא תפריע לך? טוב מאוד שבימינו מאפיינים אלה עדיין מפריעים למישהו.

hilabarak

New member
דעתי האישית היא קצת הפוכה, להבנתי

אתה מנסה לפתור את הבעייה בלי לשנות גישה לחיים. אני רואה משהו קצת לא בוגר בגישה שלך. מפריע לך אגוצנטריות, אז מה ? לי מפריע שאי אפשר להתנתק מהפלשתינאים ומהחיזבאללה. מפריע לי שאין לעמים האלו בגרות מספקת בשביל לקחת אחריות על החיים שלהם, לגמור עם השטויות שלהם ולצעוד קדימה במקום להתעסק בדברים שקרו לפני 50 שנה. וכולנו סובלים בגלל זה, כולל העמים האלו בעצמם. אז מה אם זה מפריע לי ? יש מציאות בעולם או ביקום. במציאות הזו יש אנשים לא בוגרים ויש אגוצנטרים ויש מדינות שלא מסוגלות לשלוט במליציות חמושות בתוכן. היה נורא קל לחיות את החיים אם כולם היו חושבים בדיוק כמו ברק ועושים מה שברק חושב (אני ברק), אבל משום מה זה קורה רק בארץ האגדות, במציאות כל אחד מתנהל לפי שיקוליו ולא לפי שיקולי או שיקוליך. בקיצור עד שלא תשתכנע שדעתך בנושא היא רק דיעה. והיחיד בעולם שאתה פוגע בו בהתעסקות הזו הוא אתה, אז לא תוכל לשנות. אם יש איזו עשייה מאחורי דברייך, אז נהדר. גם לי יש להט לנושאי מודעות, אינני יושב מדוכא שאנשים לא מגבירים מודעות לעצמם. אני כותב בפורומים ומרצה ומוציא ספר לאור. מה שהצלחתי טוב, מה שלא הצלחתי עוד יותר טוב (בבדיחות כמובן). בקיצור פעולה ראשונה שאני ממליץ לך היא להתבגר ולהבין שדעתו של הבודד לא מעניינת אף אחד, הוא רק פוגע באיכות חייו ולא משנה כלום. פעולה שניה שהייתי ממליץ לך, היא להחליט האם אתה פועל למען הנושא או שפשוט זונח אותו. אבל תזכור שהדיעה נועדה לכוון לפעולה לא לדיכאון, זה ברור. אם אין לך רצון לפעול או שאינך מאמין שאתה יכול לשנות, אז תגיד לעצמך "די הגיע הזמן להתבגר, מי שרוצה להיות אגוצנטרי שיהיה , אי אפשר לבלות חיים שלמים ולבכות על זה".

למעלה